Whisper 11.07.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Damian, widzę że zaczynasz przepisywać dziennik od początku Wyszło coś zupełnie innego od pierwowzoru. To juz nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Tak, musze troche poprawic syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 11.07.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Hej Damian, kosztorysik bardzo przyjazny, mam nadzieję, że uda Ci się go konsekwentnie zrealizować. A co do posiadania pustego pola, to każdy je najpierw posiadał... puste Już niedługo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Hej Damian, kosztorysik bardzo przyjazny, mam nadzieję, że uda Ci się go konsekwentnie zrealizować. A co do posiadania pustego pola, to każdy je najpierw posiadał... puste Już niedługo! Dziekuje za słowa otuchy Mam nadzieje, ze niedługo A tymczasem na syna i żone czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.07.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Patrzę na ten kosztorys, patrzę... i nie bardzo rozumiem Robocizna to 7100 czy 7400? Tak czy owak, jaka to powierzchnia? 30tys to mało... życzę jak najlepiej, ale... Ja za fundamenty zapłaciłem więcej. Jest kupę rzeczy o których nikt nie wspomina na etapie kosztorysu. Na przykład to, że trzeba kupić piasek na zasypanie fundamentów. Kilkanaście wywrotek tego piasku... Albo deski. Albo folię. Abizol. Styropian. Koparkę zamówić. I tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ok, czyli ma sie naszykować na 40.000zł?... Ok, zona sie załami:) Szczerze ja tez nie berdzo rozumiem , ale to żona sie dogaduje, ja jezdze i załatwiam to co mi mowi, reszta mnie nie obchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 11.07.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Patrzę na ten kosztorys, patrzę... i nie bardzo rozumiem Robocizna to 7100 czy 7400? Tak czy owak, jaka to powierzchnia? 30tys to mało... życzę jak najlepiej, ale... Ja za fundamenty zapłaciłem więcej. Jest kupę rzeczy o których nikt nie wspomina na etapie kosztorysu. Na przykład to, że trzeba kupić piasek na zasypanie fundamentów. Kilkanaście wywrotek tego piasku... Albo deski. Albo folię. Abizol. Styropian. Koparkę zamówić. I tak dalej...kominy, gwożdzie, rury kanalizacyjne, klej, opłacić geodetę.... Niestety, ja też jestem tego zdania, co Whisper. Na początku, też wydawało mi się, że będzie dużo taniej... Tych bloczków i stali też za mało... Nie gniewaj się, że to piszę, ale jesteś niepoprawnym optymistą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Geodeta juz z głowy... Nie gniewam sie, ja sie ciesze, bo grunt to optymizm:) To najwyżej ścian nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Nie nie, nie rezygnuj ze ścian. Dom ze ścianami lepiej wygląda Po prostu nastaw się, że to będzie kosztowało... więcej. Dorzuć 30% do wyceny i módl się, żeby na tym się skończyło. Z reguły 30% jest duuużym marginesem bezpieczeństwa, ale u Ciebie kwota wyjściowa jest wyjątkowo niska. Jak duży jest ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 92 metry powierzchnia uzyt., a 129,75 zabudowy. Prosty dach (pocieszam sie jak mogę ) Pewnie, ze nie zrezygnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Nikt, nie ruszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.07.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja jak państwo powyżej uważam że to trochę za mało, oczywiścię życze jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A moze zeczywiscie sie nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.07.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ja jak państwo powyżej uważam że to trochę za mało, oczywiścię życze jak najlepiej Pani Ago... Damian: może 50 wystarczy (oczywiście bez dachu)? Jak się uda zaoszczędzić, to tylko będzie na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 50 , to nas pwno scian nie bedzie, al ja wam mowie, ze bedzie 30 z haczykiem:), koparkowego nie będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 14.07.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Damian Bez koparkowego faktycznie ścian w tym roku nie będzie - łopatą zedrzeć humus, łopata przesypac kilka wywrotek piachu - trochę Wam zejdzie Jesli faktycznie nie zależy Wam na czasie tylko na redukcji kosztów, to ma to ręce i nogi. Beton też wtedy możecie kręcić na budowie i zalewać taczkami. Koszty zmniejsza się znacznie. Jeszcze znaczniej wydłuży się czas. Ale mocno trzymam kciuki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Dziękuje Martka, na czasie nam naprawde nie zależy:), a co do koparkowego, to ma go wykonawca, dowiedzilem sie wczoraj, i to jest to kopanie za 600.... i zdjęcie humuu, tez w to wchodzi. Tak beton, rozrabiany ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Forumowicze, a gdzie GRATULKI, na Rw, były, a tu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 14.07.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Na RW były awansem. Najpierw dostań to pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Ok, ok dostane:) (przynajmniej mam takowa nadzieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts