Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizja pokazała...

ponury63

Recommended Posts

Tknęło mnie jedno zdanie w innym wątku.

"telewizor jest niepotrzebnym gratem w domu"

Co oglądacie w telewizji ?

Bo ja uważam, że mimo iż da się żyć bez telewizora [żyliśmy tak bodaj 4 czy 5 lat], to czasem jest coś interesującego.

Ot, dzisiaj.

Talk-show TVP 1 środa 22:00, "Ojciec Leon zaprasza".

Coś nowego.

Co oglądacie w telepatrzydle ?

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podobno Ojciec Leon zrobił sie postacią medialną :roll:

Pare razy uczestniczyłam w rekolekcjach wygłaszanych przez niego, i było OK 8) :D Nie wiem, jak odbierałabym jego slowa w TV. Wpatrując się w ekran nie mogę sie skupić, to chyba jakas zaawanowana nerwica :wink:

Ja tylko przez mniej więcej połowę tygodnia mam telwizor i bardzo mi ten stan rzeczy odpowiada.

Niestey niekóre programy są warte obejrzenia :) i to mnie powstrzymuje przed pozbyciem się go na stałe. No i oczywiście sprawa języków obcych. Gdyby nie to, to lepiej byłoby go nie mieć w ogóle.

1. Europa da się lubić

2. Idol (kiedyś postanowiłam, że przynajmniej jedną edycję obejrzę od początku do końca całą- znów jest okazja by spróbować :wink: )

3. Czasami jeden z seriali dla odpręzenia umysłu :wink:

A tak to książki i trójka- radio gra cały czas :lol:

Mam wszystkie dostepne obecnie programy TV w Polsce + większość europejskich, i co z tego !!!, jak i tak nie ma co oglądać. Dzisjaj na HBO2 Terminator 3, po raz 103, Matrix 2 po raz 102, itd.... żałosne i ludzie za platynę w C+ płacą 120zł, za co ?, nie ma co oglądać za darmo, a jeszcze płacić 120zł.....nigdy w życiu

Ja powinnam przestać płacić abonament (zresztą nawet chyba zalegam od stycznia, nie wydajcie mnie) naszej telewizji, bo praktycznie TV mam nastawione na BBC Prime. Rano synek (3,5 roku) ogląda przez półtorej godziny telewizję edukacyjną po angielsku (a na naszej Jedyneczce pięciu minut się nie skupi, ciekawe co?), a niekiedy też powtórkę przed piętnastą. Ja odkryłam tam dwa bardzo angielskie seriale z życia prowincji oraz jeden dok. serial typu "reality" o ludziach, którzy porzucają życie, jakie dotychczas wiedli i, spełniając swe marzenia, przenoszą się w inny zakątek świata z całym dobytkiem i przychówkiem, żeby zacząć od nowa. W niedzielę o 21 powtarzają po dwa odcinki. Zobaczcie koniecznie, bo to nasze klimaty. Budowy, przebudowy, remonty, przeprowadzki, kasy wystarczy-nie wystarczy... Zmiany o 180 stopni, z miasta na wieś, z Anglii do Francji, Hiszpanii czy Australii.

Aha, dla zainteresowanych - duża część programów jest tłumaczona!!!

chociaż telewizja nie jest dla mnie obowiązkowa, to oglądam, i owszem

oprócz programów informacyjnych także filmy dokumentalne, teatr, programy historyczne, opery i balety, rodzinę zastępczą, mieszkać z wyobraźnią i co ciekawsze filmy fabularne

a osobom, które wyrzucają telewizory, to się dziwię

w końcu nie trzeba jak leci, tylko wybiórczo

Ja odkryłam tam dwa bardzo angielskie seriale z życia prowincji oraz jeden dok. serial typu "reality" o ludziach, którzy porzucają życie, jakie dotychczas wiedli i, spełniając swe marzenia, przenoszą się w inny zakątek świata z całym dobytkiem i przychówkiem, żeby zacząć od nowa. W niedzielę o 21 powtarzają po dwa odcinki. Zobaczcie koniecznie, bo to nasze klimaty. Budowy, przebudowy, remonty, przeprowadzki, kasy wystarczy-nie wystarczy... Zmiany o 180 stopni, z miasta na wieś, z Anglii do Francji, Hiszpanii czy Australii.

Aha, dla zainteresowanych - duża część programów jest tłumaczona!!!

Mowisz o "Relocation relocation"? Ja ogladam praktycznie same programy o budowie, remontach, ucieczkach z miasta na wies - "Location location, location", "Escape to the country", "House doctor", "How to build a house"... a w przerwach dla rozrywki stare odcinki "Milionerow"... i za kazdym razem jak ktos spiewajaco dochodzi do 64 tysiecy funtow, mysle: za taka sumke juz bym miala swoj wymarzony domek zbudowany, wykonczony, dopieszczony... :D

z domu wynioslem zla przypadlosc - telewizor wlaczany tuz po zamknieciu drzwi e\wejsciowych - jako jeszcze jedne domownik - na szczescie nie bioracy udzialu w domowych dyskusjach

coz staram sie ogladac?

- kreskowki - stary chlop a wciaz lubi Bolka i Lolka, sasiadow, krecika i inne a z racji tego iz moj szkrab ma 3 i pol roku niejako zmuszony jestem je sobie przypominac

- Biznes informacje, plus minus, wydarzenia te okolo 23

- no coz - moze i wstyd sie przyznac - M jak milosc - to moja przyzwyczaila mnie do tego serialu - oczywiscie o ile zdaze do domu z pracy wrocic

- wszelkie dokumenty - ostatnio o Auschwitz

- Woloszanskiego jesli trafie na niego

i chyba to juz wszystko na co patrze ze skupieniem - reszta swieci sobie a muzom

Telewizor oglądam regularnie rano przed wyjazdem do pracy by usłyszeć przegląd prasy. Taka prasówka wystarcza mi do ogólnej znajomości problemów bieżących. Wieczorem na ogół nie mam czasu a jeśli mam to wolę spędzić go przed innym na którym jest między innymi „Forum Muratora”