Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizja pokazała...

ponury63

Recommended Posts

Jeżeli tylko jestem w domu to świętością jest Teleexpress z kawką o 17.00 ( u Anglików herbatka a u mnie kawka) potem Klan .Poza tym uwielbiam Śpiewające Fortepiany ( bo tylko tam usłysze piosenki i przeboje z młodych lat - czasami takie których nigdzie nie puszczają) No i uwielbiam Kocham Kino i ciekawe filmy proponowane przez Torbicką no i jak usłyszę Pana Miodka to słucham z otwartymi ustoma ( nie - ustami :lol: Aha Kubę Wojewódzkiego też uwielbiam Oczywiście nie oglądam tych programów regularnie bo bym nie wstała sprzed telewizora.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Napiszę co lubię, bo oglądać nie mam szans (mąż okupuje TV oglądając bzdury typu "Gwiezdne wrota", "Monster Grage", kiedyś "Złomiarze" itp). Lubię więc jako całość Animal planet (ulubiony program kiedyś był "Animal Cops"), National Geographic, BBC Prime (lubię np. taki program w którym pary przy pomocy agenta poszukują domu dla siebie - super się ogląda te ich angielskie wymuskane domeczki), wszystkie kanały Discovery, zwłaszcza Civilisation, TVN Style i moje ulubione "Dwie grube damy". Przestałam oglądać wszelkie programy informacyjne, dosyć mam słuchania o kolejnych zamachach w Iraku i nowych aferach i powiązaniach mafijno-biznesowych w Polsce, wolę być szczęśliwą ignorantką. A bez telewizorni da się żyć. Wolę radio i fajną muzyczkę :)

- Em jak Miiiiiiłooość... (tu mojego Małża szlag trafia :) )

- BBC World - głównie sportowe kawałki (całuski dla Małża)

- Discovery wszystkie po kolei

- MTV (cóż, jestem z pokolenia MTV 8) )

- niektóre z Cartoon Network - Krowa i Kurczak rules :D

- TVN Style - to nowość u mnie.

NIE OGLĄDAM

- TVP1

- Polsat

Generalnie, i tak za duzo wgapiam się w TV, próbuje z tym walczyć.

Pozdrawiam,

Odkąd mam stały dostępu do internetu jakoś mniej oglądam TV, ciekawe dlaczego :wink:

Ale jeśli już to: Teleekspress, Nationale Geographic, Discovery, czasem jakąś sztukę TVP i jeśli wynajdę jakims cudem dobry film na którymś kanale to chętnie wieczorkiem obejrzę.

Ale i tak wolę książki!

Gdzieś kiedyś przeczytałem, że oglądanie w TV: telenowel, teledurnieji, talk show, reklam, TV shopów, głupkowatych filmów amerykańskich,

sitcomów, wszystkich polskich seriali, gadających łbów pożal się Boże "polityków", disco polo i innego podobnego badziewia, prowadzi w krótkim czasie do upośledzenia psychicznego II st. Dlatego wywaliłem tego "złodzieja czasu" do najmniej uczęszczanego pokoju i odnowiłem przyjaźń z dobrą książką.

W salonie rozmyślnie nie zrobiłem gniazda antenowego.

Ale już w kuchni żonie tak.

I w sypialni.

Dzieci odcinamw ich pokojach.

Robię kino domowe w piwnicy użytkowej.

Ale to trzeba zejść na dół.

Goście przy stole i kominku nie mają.

A kocham mecze, horrory i politykę.

bobiczek

Kino w piwnicy? Świetny pomysł! :p :p :p

Myślę, że słusznie robisz nie instalując telewizji w pokoju (pokojach?) dzieci. Kiedy wprowadziłem sie do nowego mieszkania w bloku to podłączyłem moim córkom kablówke do pokoju i 14'' telewizor. Nieporozumienie !!! Telewizor był "odpalony" na okrągło i z nauki nici. Po miesiącu przeniosłem telewizor do sypialni - to jest to.

Gusty telewizyjne mamy podobne :D :D :D

Pozdrawiam

Telewizor w pokoju dzieci w bloku jest do dziś. Bzdura.

Tak jak komp.

Dlatego w domu stałe łącze w piwnicy ( w moim gabinecie), a telewizor też. I kino domowe też.

I jak chcesz pooglądać , złaź na dół.

A tak to leci to ścierwo u nich na okrągło. Nawet przy lekcjach. Koniec z tym.

• 1 month później...

Hej ! :D

Musze sie przyznac bez bicia, ze w moim domu rodzinnym jest 6 telewizorow i to wszystkie "na chodzie". Straszne, nie ? Prawie w kazdym pomieszczeniu jest grajace pudlo.

Zawsze ktorys odbiornik jest wlaczony nawet jak sie nic nie oglada w nim. Wydaje mi sie, ze przez te wszystkie lata tak sie przyzwyczailismy do tego, ze "cos tam w tle gada", ze teraz juz bylo by ciezko to zmienic.

Teraz np siedze przy komputeze i pisze tego maila, a za moimi plecami jest wlaczony telewizor ( i nawet nie wiem co to za program akurat jest puszczany :oops: ).

Mam nadzieje, ze jak wybudujemy wlasny domek to to sie zmieni i bedziemy mieli tylko jeden telewizor i to wlaczany tylko wtedy kiedy bedzie to konieczne.

Teraz np siedze przy komputeze i pisze tego maila, a za moimi plecami jest wlaczony telewizor ( i nawet nie wiem co to za program akurat jest puszczany :oops: ).

To bardziej ekonomiczne byloby radio :)

A tak nawiasem mowiac az sie boje myslec ile kosztuje Cie abonament radiowo telewizyjny, placony przeciez od kazdej sztuki telewizora ;)

A tak nawiasem mowiac az sie boje myslec ile kosztuje Cie abonament radiowo telewizyjny, placony przeciez od kazdej sztuki telewizora ;)

:o No, chyba że ma firmę w mieszkaniu:

"Jako osoba fizyczna uiszczasz miesięcznie jedną opłatę (abonament radiowy lub radiowo-telewizyjny) niezależnie od liczby posiadanych w gospodarstwie domowym lub samochodzie odbiorników rtv, natomiast firmy i instytucje wnoszą opłatę abonamentową za każdy posiadany odbiornik radiowy i telewizyjny". [źródło]

April, nie przejmuj się. Ja tak miałem z radiem :D.

Telewizor w domu to informacja na bieżąco - ale nie o tym co się na świecie dzieje ale o sposobach manipulowania opinią publiczną !! TVP(TVN;Polsat) są na bieżąco w sztuce manipulacji - obraz rzeczywistości powinno sie tworzyć na włąsny użytek z kilku źródeł - reasumując telewizor jest potrzebny - JEDEN :) Pozdrawiam

Najczęściej Discovery lub coś informacyjnego. Generalnie rzadko i krótko.

Czasem oglądam ... bajki które oglądają dzieciaki w celach cenzorskich. Czasami jako bajki sprzedają takie schizolskie badziewie, że szkoda o tym mówić :evil:

BabaB