extreme 16.02.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 WITAM!!1 Może ktoś mi doradzi co mam zrobić Wiec tak,robiłem instalacje elektryczna i wszystko jest dobrze prad w gnizdkach jest ale kiedy chce coś właczyć np;lampke nocną lub radio to nic nie działa mimo to że sprawdzałem czy jest pra w gniezdku Co teraz robić jak to sprawdzić? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mattin 16.02.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Pewnie "lampka nocna lub radio" są zepsute Jeśli instalacja była zrobiona poprawnie to nie widzę innej możliwości. Radio prawie nie zużywa energii... Może coś jest nie tak z gniazdami (źle złożone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.02.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 wez miernik, wylacz wszytskie obwody, wlanczaj po jednym i sprawdzaj, czy poprawnie prad dochodzi na kazdy pkt. moze Ci sie gdzies kabelki w puszkach pomylily ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 17.02.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Jak sprawdzasz czy prąd jest w gniazdkach? Czy nie za pomocą probówki? Jeśli tak to badasz tylko napięcie, a prawdziwe sprawdzenie następuje przy podłączeniu radia. Jeśli radio jest dobre (sprawdzić gdzie indziej, choćby u sąsiada), to masz przerwane zero (chyba, nie do ustalenia na 100% na odległość). Dokręć śrubki na tablicy, lub zastanów się czy ktoś coś nie robił i nie przewiercił (przebił, przerwał Ci kabla). Jeśli tak to odkuć to mijesce i sztukówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 17.02.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Zgadzam się z RomanemP zapewne sprawdziłeś, że masz w gniazdku fazę ale drugi przewód zerowy gdzieś Ci uciekł (nie został podłączony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 17.02.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 albo masz dwa fazowe albo ochronny na neutralnym i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 17.02.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 człowieku uważaj bo mozesz ulec porażeniu prądem. z tego co piszesz nie masz zbyt dużej wiedzy o elektryce i grzebanie w instalacji może sie skonczyc nieszczesciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts