extreme 16.02.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Witam!!! Wiec tak, zrobiłem instalacje elek... w jednym pokoju i wszystko by bylo dobrze gdyby nie to że nic na nich nie dziala np; lamka nocna lub radioSprawdzałem czy jest w nich prad i okazało sie że jest ale dalej nic nie dziala. Może ktoś wie jak to sprawdzić i od czego zacząć ? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekska 16.02.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Napisz jak sprawdziłeś - czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 16.02.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Drogi extreme. Jak zadajesz takie pytania, to lepiej za elektrykę to Ty się nie zabieraj. Będzie to z korzyścią dla Ciebie i Twoich bliskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dargeo 02.03.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Zacznij od sprawdzenia ciaglosci przewodow szczegolnie zerowego (niebieski).Zasada dla zasilenia gniazdek jest prosta tzn:niebieski do niebieskiego (zerowy)czarny do czarnego (fazowy)zolto-zielony do zolto-zielonego (ochronny)Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 03.03.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Drogi extreme. Jak zadajesz takie pytania, to lepiej za elektrykę to Ty się nie zabieraj. Będzie to z korzyścią dla Ciebie i Twoich bliskich. AMEN !!! Zgadzam się w 100% wez sobie daj luzu lepiej z tą instalacją a wkrętakiem i szczypcami to sobie lepiej kapsla od piwka odkorkuj i wypij bezpieczniejsze dla zycia niż zabawa z prądem. Co do twej instalacji to wg mnie to że piszesz iż sprawdzałeś i jest prąd to sprawdziłes zwykłą probówką (neonówką) dotknęłęś przewodu fazowego neonówka zaswieciła - no i dobrze ale jak nie działa lampka i radio to na 100 % nie masz przejscia w przewodzie zerowym nie masz ZERA w gniazdkach gdzie podpinasz swiatełko i radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.03.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 jak nie działa lampka i radio to na 100 % nie masz przejscia w przewodzie zerowym nie masz ZERA w gniazdkach gdzie podpinasz swiatełko i radio Albo masz faze w obu dziurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 03.03.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Drogi extreme. Jak zadajesz takie pytania, to lepiej za elektrykę to Ty się nie zabieraj. Będzie to z korzyścią dla Ciebie i Twoich bliskich. jak wyżej "elektryka" w domu ma działać (żeby grało i świeciło) ale to nie wszystko!, MUSI zadziałać wtedy, kiedy się tego najmniej spodziewamy nie wystarczy tylko położyć instalację i niebieski z niebieskim skręcić w puszce... jęśli ktoś chce sam robić to nie mam nic przeciw ale niech to potem fachowiec elektryk (nie fachura tylko fachowiec) połączy, pomierzy ... (przedtem też warto zapytać) nie chcę się mądrzyć, ale jak komuś rura pęknie bo ją sobie źle połączył to najwyżej trochę wody się rozleje i tylt - nikt nie utonie a jak prąd się z gniazdka wyleje... polecam (ku wyobraźni) filmy (uwaga, ważą po 5M każdy): http://www.mojaenergia.pl/att/1/film1.mpeg http://www.mojaenergia.pl/att/1/film2.mpeg włos się jeży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts