Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KRAB II dimasa i Asi

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dimas. gratulacje, super Ci idzie. Z dużym zainteresowaniem przejrzałem zdjęcia.

Mam pytanie, ile Cię wyniosły te 3-skrzydłowe drzwi balkonowe, czy to plastiki, jak otwierane i jakie posiadają zabezpieczenia? Mam (widać na zdjęciach w linku poniżej) podobną dziurę w ścianie :roll: :lol: i zastanawiam się, ile mnie ona zakosztuje...

• 2 months później...

SUPER album :lol: wiele uczy, troche mało zdjęć domu z zewnątrz 8) ale te które są pokazują że strasznie sprawnie ta budowa ci poszła :lol: w środku super

widzę że, w sumie już na wykończeniu więc pewnie niebawem przeprowadzka :lol:

ciekawe półki , te w ścianie - pytanie jaka tam jest ściana i w jaki sposób zrobiłeś półeczki? kartongips na istniejącą ścianę?

fajnie ze przedstawiasz tyle zdjec.wybralem tez kraba tyle tylko ze kraba1

jest chyba troche mniejszy,ma 91m uzytkowych.jestem jeszcze na etapie

papierkowym w październiku bedzie rok! :evil: saloon jest troche za maly,ale gosci przyjmuje umiarkowanie i malych gronach to moze styknie.Jest za to oszczedny i komunikacja jest minimalna to zalety tego domu.Zycze sobie ,a żeby za rok mogł tez pokazac wam swój :lol: nie widze kominka czy go nie bedzie? bo stasznie mnie interesuje gdzie go ewentualnie umiesciliscie?Widzę też ze macie balkonik z jednej strony ja dorobiłem z dwoch bo garaż bedę stawial osobno.Potrzebny mi bedzie podwójny bo wyprowadze się na wieś.A jak bym był niedyskretny i zapytał ile wydaliście na stan surowy? i jakim systemem budujecie?Zyczę szybkiej przeprowadzki :D

• 3 weeks później...
Pochwale sie że juz mieszkam ;)) moze dlatego niebyło czasu tu zaglądać ,wstawiłem pare nowych fotek wnetrz !. Zdjęcia z zewnątrz nieprezenuje ponieważ dużo zostało do zrobienia -pokaże z czasem. Zdjęcia moze pokazują że to sprawnie poszło ,ale trwało to w sumie 4 latka więc troche parcy w to włożyłem głównie jako pomoc różnych fachowców, niektóre rzeczy robiłem sam ,typu układanie styropianu, układanie elektryki ,oświetlenia, wykonanie zbrojenia, centr, odkurzacz oraz wiele innych drobnych robótek. Półki w scianie z BK wykuwałem po tynkowaniu ,a nastepnie obkładałem cieńką płytą regips. Co do kominka to nierobilismy, ponieważ ja niesjestem sympatykiem drugiej kotłowni w salonie ( bez urazy dla zwolenników) to na tyle pozdrawiam krabowiczów !

• 3 months później...
Pochwale sie że juz mieszkam ;)) moze dlatego niebyło czasu tu zaglądać ,wstawiłem pare nowych fotek wnetrz !. Zdjęcia z zewnątrz nieprezenuje ponieważ dużo zostało do zrobienia -pokaże z czasem. Zdjęcia moze pokazują że to sprawnie poszło ,ale trwało to w sumie 4 latka więc troche parcy w to włożyłem głównie jako pomoc różnych fachowców, niektóre rzeczy robiłem sam ,typu układanie styropianu, układanie elektryki ,oświetlenia, wykonanie zbrojenia, centr, odkurzacz oraz wiele innych drobnych robótek. Półki w scianie z BK wykuwałem po tynkowaniu ,a nastepnie obkładałem cieńką płytą regips. Co do kominka to nierobilismy, ponieważ ja niesjestem sympatykiem drugiej kotłowni w salonie ( bez urazy dla zwolenników) to na tyle pozdrawiam krabowiczów !

Obejrzałam zdjęcia i powiem wprost: BARDZO ŁADNY DOM :D

My wybraliśmy parterowy (żeby uniknąć tych schodów na górę :lol: ), ale naprawdę Wasz domek jest super. Kostka na tarsie bardzo ładna, kuchnia super.

No i chciałam się spytać o kminek, ale doczytałam do końca :D :wink: :lol:

Czy jesteście zadowoleni z odkurzacza centralnego?

Witam ! kuchnie wykonała firma lokalna zajmująca sie produkcja mebli ! a projekt zaczerpnełem z allegro od goscia który oferował projekt kuchni za 40 zł ;) Co do kostki granitowej to zaczelismy ja układac jesienią i tylko ułożylismy wejscie koło wiatrołapu ! Reszte fotek ukaże latem jak sie prace posuną ;) Kominka nie mamy a to z tego powoduże mnie to nie rajcuje ! juz jedną kotłownie mam (nie urażająć zwolenników). Odkurzacza centr. jeszce nie zakupilismy więc sie niepodziele wrażeniami !

No to pewnie jesteście ze Śląska. Sama mieszkam w okolicach Częstochowy, połowa nowowybudowanych domów powstaje właśnie z żużla, a ta druga połowa to max. Sama przez ponad dwadzieścia lat mieszkałam w takim domku z rodzicami.