Gerion 16.02.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Pytanie jak w temacie. Projekty Horyzontu cieszą się sporą popularnością. Jednak na inwestorów budujących Zosię jak dotąd nie trafiłem. Czy jest to na tyle nowy projekt? Czy też miłośnicy Zosi się ukrywają? pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 16.02.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Bardzo długo zastanawialiśmy się nad tym projektem.Dostałam nawet szczegółowy kosztorys z firmy.W najbliższych dniach musimy podjąć decyzję.Choć w tej chwili jesteśmy zdecydowani na LMB 27 Lipinskich to wszystko jeszcze przed ostateczną decyzją może się zdażyć! Zmiany o jakich myśleliśmy to: -zlikwidować daszek nad sypialnię i zamiast wyjścia na taras zrobić okno -zlikwidować kominek zew. -w miejsce pom.gosp. i wc schody do piwnicy( dziłka na stoku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.02.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Bardzo długo zastanawialiśmy się nad tym projektem.Choć w tej chwili jesteśmy zdecydowani na LMB 27 Lipinskich to wszystko jeszcze przed ostateczną decyzją może się zdażyć! Zmiany o jakich myśleliśmy to: -zlikwidować daszek nad sypialnię i zamiast wyjścia na taras zrobić okno -zlikwidować kominek zew. -w miejsce pom.gosp. i wc schody do piwnicy( dziłka na stoku Pozdrawiam Obejrzałem LMB 27 i musze przyznać, że jestem pod wrażeniem. Gdyby tylko miał nieco większy pokój dzienny i miejsce na spiżarkę - byłby dla mnie jak znalazł. Ja po długiej batalii Gienia vs Zosia vs inne projekty, jestem zdecydowany na ZOsię. Wersja powiększona (salon 36m) z garażem, (po adaptacji garaż ma 3,9 x 10,5 - przewidziany na 2 auta). LMB ma niezłe pokoje, manewrując ściankami działowymi można sobie je fajnie ustawić. Ma szeroki wiatrołap - na szafę wnękową, bardzo praktyczne. A co mi nie podpasowało? Ano brak komina w kuchni, stosunkowo mały pokój dzienny, brak miejsca na spiżarkę. Zosię w wersji powiększonej (113m2 z pom.gosp.) adaptuję tak, że przesuwam nieco ściany pom.gosp i kuchni, robiąc miejsce w wiatrołapie na szafę. Zabudowuję cześć korytarza (przedłużenie ścian pom.gosp) robiąc spiżarnie. Jej ściany będą jednocześnie podparciem dla podciągu (wywalam słup żelbetowy w salonie i oczywiście rezygnuję ze schodów - będzie to tylko parterówka). Daszek nad tarasem od sypialni znika również, będzie krawędź pewnie wyrównana z zadaszeniem tarasu od salonu. Oczywiście okno zamiast drzwi balkonowych w tym miejscu. Kominek zewnętrzny da się zrobić także w wersji powiększonej (mnie się to podoba). W ten sposób mam wszystko co mi potrzebne do szczęścia. Myślę jeszcze nad zmianą stropu, ale to już adaptator oceni na podstawie projektu czy ma to sens. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 17.02.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Hej Cieszę się,że przyjrzałeś się lmb27 Ja też zastanawiam się nad wielkością salonu i kuchni,no fakt o kominie nie pomyślałam! Dzięki za cenne uwagi U mnie w pomieszczeniu gosp. muszą być schody( piwnica) Zmiany, które chcesz zrobić mają sens.My też zastanawialiśmy się nad pow. salonu, a kominek zew. to też dobra rzecz. Gienie zwiedziłam w stanie surowym.Salon super, kuchnia też.Jak dla nas to sypialnie trochę małe.Ale z zewnątrz domek ma super proporcje.Nie ukrywam, że wybierając projekt chcę, aby był w miarę możliwości jak najtańszy w realizacji( gdyby nie piwnica!) Zastanawiamy się także nad projektem Pod dębem z Muratora- ten wydaje mi się b. funkcjonalny zobaczymy- dopóki nie oddamy proj. do adaptacji to jeszcze można się pozastanawiać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.02.2005 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Zastanawiamy się także nad projektem Pod dębem z Muratora- ten wydaje mi się b. funkcjonalny zobaczymy- dopóki nie oddamy proj. do adaptacji to jeszcze można się pozastanawiać W takim razie proponuję Ci rzucić okiem na Poranny Jest podobny koncepcyjnie, ma fajnie wysunięty salon (tzw. elka), z ogrodem od południa - super rozwiązanie. Fasada wygląda też uroczo... Choć z pewnych względów wygrała u mnie ZOsia, to Poranny bradzo mi się podoba. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 17.02.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Też rozważaliśmy ten projekt.Bardzo mi się podoba i myślę, że chyba go widziałam w naturze- albo b. podobny.Mąz mój jednak uważa, że nasza sypialnia powinna mieć min. 15m! Ale projekcik bardzo dobry- dzięki.A widziałeś ten z Muratora- Pod dębem? Tak to jest z projektami got. ten ma to, czego inny nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts