tomek1950 16.02.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Mam i cieszę się z ałączonej płytki do projektowania ogrodu. Ważne nie tylko co, ale i gdzie posadzić. Jest czas na zastanowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 17.02.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Również cieszę się z płytki ! Wprawdzie do realizacji jeszcze bardzo daleko, ale można już wszystko zaplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 17.02.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Obiecałem sobie,ze ten lutowy będzie ostatni.Dziś przechodząc koło kiosku ... kupiłem go niechcący.Ludzie,toż to nałóg jakiś!Zerwanie z tym okropnym nałogiem przełożę chyba do czasu zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 17.02.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 A czy ktoś z Was zwrócił uwagę na te "gonty" nowozelandzkie Corona (s. 32)? Gwarancja ma blachodachówkę 50 lat?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 17.02.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Niestety jeszcze go nie mam pomimo prenumeraty! Droga Redakcjo czy to teraz będzie regułą,że prenumeratorzy będą otrzymywać Muratora później niż kioskarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 17.02.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Obronię redakcję - mam marcowy (prenumerata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 17.02.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Może listonosz się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 17.02.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Czy ktoś zauważył, że ten numer jest jakiś taki trerściwszy konkretniejszy, poprostu inny?Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 18.02.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 A ja się właśnie zastanawiam, czy kupić... miałam już nie kupować, bo budowa praktycznie skończona, ale kusi mnie płytka... powiedzcie czy warto? Czy ktoś z Was już bawił się tym programem? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 18.02.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 A mnie denerwuje w tym numerze jedno: OKŁADKA!! - nienawidzę rozkładówek z reklamami na okładce. W środku może być, bo podobnie jak niektórzy forumowicze wyrywam grube wkładki ze środka, a okładki szkoda Pozdrawiam, Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 18.02.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Mnie bardzo zainteresował artykuł na temat budownictwa w Czechach, a szczególnie 5% VAT na artykuły budowlane. Bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 20.02.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 ... a ja coraz bardziej odnoszę wrażenie, że niemal każde zdanie w muratorze jest sponsorowane i zależy od tego kto ile zapłaci... podejrzewam że gdyby istniało gdzieś jakieś lobby producentów azbestu i odpowiednio sypnęło groszem to i o tym produkcie było by "miło". podobnie jest jeśli idzie o rankingi produktów przy okazji "szerszego" opisywania niektórych tematów. (nr12/04 pompy, 02/05 piece, 03/05 środki do olejowania itp.) zamiast obiektywnego spisu i w miarę obiektywnej oceny są zestawienia najprawdopodobniej sponsorowane. do tego dochodzą ogromne ilości reklam w różnej uciążliwej formie... ok. poza brakiem obiektywnego przedstawiania tematów można zrozumiać te superkapitalistyczne podejście redakcji, w końcu wolny rynek itd. ale skoro wszystko co jest zawartościa pisma jest sponsorowane to dlaczego cena tego katalogu branżowego to 10pln?! to tak jakby płacić za kablówkę z kanałami reklamowymi lub tv shopami... ...a rozkładówka na okładce to już gruba przesada!!! dążenia wydawcy przypominają bardzo politykę fiskalną i pseudofiskalną naszego kraju tj. złupić społeczeństwo podatkami centralnymi i dołupić jeszcze na szczebelku lokalnym gdzie i na czym sie da. można oczywiście nie kupować ale jak ktoś powyżej słusznie zauważył .. z przyzwyczajenia się sparzył. ps. całe szczęście jest jeszcze forum któremu nie można praktycznie nic zarzucić. chyba że szanowny wydawca i za to zacznie kasować bilety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 20.02.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Polacy lubia narzekac. Zawsze jest zle. Czy jest Murator czy nie ma jest zle. Sa reklamy zle, nie ma artykulow na temat jaki nam sie podoba - tez zle. Luuuuudzie kochane: nie podoba sie - to po co kupowac. Bylo wiele wpadek, ale nadal jest to najlepsze pismo na rynku budowlanym dla ''przecietnego zjadacza chleba'' vel ''budowlanca jednego domku na cale zycie''. Po to jest ten dzial, aby przed zakupem poczytac, co na temat numeru sadza np. prenumeratorzy. Czy ktos kaze kupowac to czasopismo? Chyba nikt nie zmusza. A w hipermarketach mozna obejrzec cale czasopismo przed zakupem, mozna bo jest rozfoliowane -bo plytke wyciagaja i daja dopiero w dziale obslugi klienta. Nie spodoba sie to nie kupujemy, podoba - to bierzemy i placimy. Mimo, ze mam podobne odczucia 'sponsorowania kazdego zdania' kupie ten nr, chocby po to by miec plytke z ogrodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 21.02.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 I znów ta rozkładana okładkareklamy (te sztywne) oczywiście wyrwałem przed lekturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 21.02.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Jeden mankament..... ta okładka Nieźle braas zapłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.02.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Taż robię tak jak Muzykant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 22.02.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Okładka jest całkowicie do bani. Tu się zgadzam. Ale co do reszty to Was nie rozumiem. Czy jakiekolwiek pochlebne zdanie o technologii, produkcie czy sposobie wykonania musi oznaczać podpłacenie? Z mojego punktu widzenia jest dobre, że pojawiają się opisy różnych technik wykonania tego samego (jak w ostatnim numerze olejowanie podłóg szczególnie mnie interesujące, bo tak właśnie chciałem wykończyc podłogę). Można miec zarzuty, że np. przeglądy nie są kompletne, że brakuje tam wielu firm. Ale samemu jak robię takie przeglądy to wiem, jak trudno jest znaleźć i dotrzeć do wszystkich. Generalnie nie mam takiego wrażenia, że wszystko jest sponsorowane. A reklamy? No cóż pewnie gdyby nie one Murator kosztowałby 25 zł za numer ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 24.02.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Ten numer jest dla mnie super: - olejowanie drewna - prosiłam, czekałam i się doczekałam Bardzo ciekawe dla mnie również: - artykuł o cegle na elewacji - mech na dachówce - pnacza Płytki jeszcze nie wyprobowalam, i przeżyje ta rozkładowke Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.02.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Tak dla równowagi psychicznej to musze naklikać. Taki ładny artykuł o ogrzewaniu w podłodze i już można by prawie określić jako druk przemyślany, gdyby nie pewne zdanie pełne autora, który nie wieży w pola elektryczne i magnetyczne. Jeżeli można prosiłbym o przekazanie autorowi informacji, że ww. pola są niezbędne do uruchomienia elektrycznych maszyn wirujących, które jako takie chyba są nawet wskazane do wymuszenia obiegu powietrza w opisywanej instalacji. Dlatego zapis i wydruk powinien opiewać na brak wiary w szkodliwość ww. pól w elektrycznym ogrzewaniu podłogowym, a nie na istnienie ww. pól w elektrycznym ogrzewaniu podłogowych. No chyba, że Redakcja chce mnię oczarować i upierać się przy tym co wydrukowano. PS. Uprzedzam, że przeczytanie owego zdania mogło skutkować wypadkiem przy czytaniu (np. przez zadławienie) przynajmniej u czytelnika branży paraelektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 24.02.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Na całe szczęście okładkę można wywinąć na drugą stronę i się już pisemko nie rozwala w rękach Poza tym jednym mankamentem reszta ok! Rekuperatory !! !! !! Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts