kadera 17.02.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Witam,od kilku miesięcy z tyłu mojej lodówki słychać takie "strzały", "trzaski". Tak kilka-kilkanaście razy dziennie. Naocznie nie zaobserwowałam żadnych uszkodzień, nie mam pojęcia, co to. Zastanawiałam się, czy to nie trzaska tak w gniazdu, ale wydaje mi się, że gdyby tak było, to już dawno poszłyby korki. Czy ktoś się z tym spotkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 17.02.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Tak. Ale jest to sporadyczne i się tym nie przejmuję. Niestety nie wiem, co jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 17.02.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Mam Amicę, strzela, jak cholera już półtora roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vucko 17.02.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Teściowa miała taka Amicę i musiała aż ją wymienić na inną markę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadera 17.02.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Ta moja to Polar. Dobrze, że z tymi trzaskami nie jestem sama Jednak zachodzę w głowę co to, skąd to i dlaczego? I obawiam się, że mogą się te trzaski źle skończyć. Czy ktoś coś wie o genezie tegoż zjawiska oraz możliwościach pozbycia się go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.02.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Może jest jej zimno i skuka obcasami by się rozgrzać? Mamy polar, ale nasz jest cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 17.02.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Znaczy podobna do żony-jej też ciągle zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 17.02.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Moja Amica to na szczęście pacyfistka - nie strzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkov 17.02.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 witam,nie pozostaje mi nic innego jak tylko Was uspokoic, ze wystepujace zjawisko strzelania lodowki jest niegrozne, co najwyzej b. niebezpieczne dla systemu nerwowego a co za tym idzie i dla lodowki, ktora pewnego pieknego dnia moze zaliczyc lotna z okna prosto na smietnik.Przyczyna wystepowania zjawiska "strzelania" w lodowkach jest umieszczona z tylu lodowki wkladka pelniaca role izolatora, wykonana w niektorych lodowkach z kiepskiego materialu. Gorace powietrze z tylu lodowki powoduje rozszerzanie sie tego materialu i wskutek tego tzw. strzelanie. Niestety polskie marki AMICA i POLAR przoduja w tego typu rozwiazanaich (kiepski material + zle montowany izolator) i efekt jest taki jaki opisujecie. Walczylem z tym problemem przez 3 lata w malym mieszkaniu, kuchnia wspolna z salonem i niestety skonczylo sie odsprzedaza lodowki (AMICA). Obecnie posiadam Elektrolux'a i ten problem nie wystepuje. Z tego co sie orientuje to te zjawisko nie ma miejsca w lodowkach marki Elektrolux, Siemens, Bosch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 17.02.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Bardzo dziękuję za wyjaśnienia A lodówki i tak nie wyrzucę, bo przez okno nie przejdzie, ja jak sobie przypomnę, jakie miałem problemy, żeby ją (200x60) wtargać do blokowej kuchni na trzecim piętrze, to już wolę słuchać kanonady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadera 17.02.2005 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Bardzo, ale to baaaaardzo dziękuję za wyjaśnienie Od razu mi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.02.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 witam, Przyczyna wystepowania zjawiska "strzelania" w lodowkach jest umieszczona z tylu lodowki wkladka pelniaca role izolatora, wykonana w niektorych lodowkach z kiepskiego materialu. Gorace powietrze z tylu lodowki powoduje rozszerzanie sie tego materialu i wskutek tego tzw. strzelanie. Niestety polskie marki AMICA i POLAR przoduja w tego typu rozwiazanaich (kiepski material + zle montowany izolator) i efekt jest taki jaki opisujecie. Walczylem z tym problemem przez 3 lata w malym mieszkaniu, kuchnia wspolna z salonem i niestety skonczylo sie odsprzedaza lodowki (AMICA). Obecnie posiadam Elektrolux'a i ten problem nie wystepuje. Z tego co sie orientuje to te zjawisko nie ma miejsca w lodowkach marki Elektrolux, Siemens, Bosch. A ja zaobserwowałem, że to zjawisko występuje w lodówkach ze strefą "zero". Czy wasze strzejące lodówki są z tą strefą? Co do jakości materiałów strzela zarówno w drogim Elektroluxie i Liebherze jak i w tych tańszych. Liebher znajomych przestał "strzelać" po 4 wizycie serwisu. Tenże serwisant potwierdził również, że strzelanie bardziej dotyczy nowoczesnych lodówek ze "strefą zero", ale dlaczego to tego już nie umiał wyjaśnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 17.02.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Może chodziło mu o strefę zero w Czarnobylu??? Ja mam whirlpoola, no i czasem co łupnie, a czasem z cicha wyda z siebie taki kurzy odgłos, może zamieszkał duch jakiej zjedzonej kuury i teraz się mści? Uważajcie, gdzie i co kupujecie A może zapomnieliście o szampanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 18.02.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Mam Amicę, strzela, jak cholera już półtora roku. Nasza Amica strzela juz od 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.02.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 ebi napisał: Nasza Amica strzela juz od 6 lat No to trup ściele się gęsto A co z ciałami robicie???? W końcu szafy w końcu też się zapełnią Chyba, że duże piwnice macie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.02.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 No to trup ściele się gęsto A co z ciałami robicie???? W końcu szafy w końcu też się zapełnią Chyba, że duże piwnice macie..... Po to jest lodówka by trupa w niej trzymać... Już w niejednej lodówce lub zamrażarce siedzi babcia lub dziadek emeryt byle się tylko ZUS nie dowiedział i emerytury nie zabrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.02.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Mój Polar strzela już sobie 17 lat. Moim zdaniem to cecha lodówek tzw. samoodmrażających (odszraniających) się. Zauważyłam, że pomiędzy ścianę wewnętrzną lodówki a zewnętrzną , za płytę chłodzącą dostaje się para i zamarza tam. W czasie automatycznego odszraniania lód strzela. Pewnego dnia, żeby pozbyć się tych lodowych pokładów zrobiłam na samym dole ściany komory dwa małe otworki. Wyłączyłam lodówkę i wyleciał z tamtąd litr wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.02.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Rafałek, miałeś rację, pyrka to po całości idzie i się do tego publicznie przyznaje: Zauważyłam, że pomiędzy ścianę wewnętrzną lodówki a zewnętrzną , za płytę chłodzącą dostaje się para i zamarza tam i tak już 17 lat ich tam trzyma, no no no.... Tylko Ona musi ich jeszcze jakoś zmniejszyć , żeby się tam zmieścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.02.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Fripp, erotomanie, pomyliłeś pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.02.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 No żeby mi tak od erotomanów od razu, no wiesz????? To tylko taka drobna manipulacja przecież, a tak na marginesie, to te emerytury sama odbierasz?o to jest lodówka by trupa w niej trzymać... Już w niejednej lodówce lub zamrażarce siedzi babcia lub dziadek emeryt byle się tylko ZUS nie dowiedział i emerytury nie zabrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts