Willie 17.02.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Hej! czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Wychodzi nam że to jedyny sensowny sposób by móc zamknąć salon od strony hallu i kuchni, ale rozmowy z architektem nie napawają mnie optymizmem - za dużo wypowiedzi typu "Chyba się da" "Trzeba sprawdzić" "Podzielmy drzwi na dwie nierówne części" "dobuduje się ściankę"..... Z drugiej strony nie podoba mi się wizja otwartej wielkiej dziury pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 17.02.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Jak najbardziej dobre rozwiązanie, jeśli nie trzeba ich co chwila używać. Mam 2 szt. w mieszkaniu. Wprawdzie po 7 latach uzywania w jednych odkleiła się górna listwa do której mocowany jest mechanizm przesuwu, ale to wyłącznie wina Stolbudu Warszawa (mocowanie na sam klej - i tak aż dziw, że tak długo się trzmało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 17.02.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 My planujemy drzwi przesuwane pomiędzy kuchnią a holem (szer 80 cm) oraz pomiędzy kuchnią a salonem (szer ok 130 cm). Też bardzo podobają nam się takie chowane w ścianę (u nas dom już stoi) więc musielibyśmy zrobić zabudowę mechanizmu płytą K/G -nie mam w tej sprawie doświadczenia, ani namiarów na dobrą firmę.Same drzwi będzie nam robił znajomy stolarz (robił już drzwi przesuwne tylko nie chowane w ścianie). Tak się zastanawiam czy aby nie robić takich. Czy lepiej jest mieć 2 szyny (góra i dół) czy tylko na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 My takie planujemy między kuchnią a spiżarnio-kotłownią. Nie myślałam jeszcze jak technicznie zrobić tą nietypową ściankę - może to będą 2 ścianki z cegły pełnej (reszta będzie z pustaków ceramicznych na ścianki działowe) Obawiam sie tylko o trwałość prowadnicy - mam szafy wnękowe z niezłymi prowadnicami, ale przy kombinacji dzieci+częste używanie jednak sie to szybko niszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 17.02.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Obawiam sie tylko o trwałość prowadnicy - mam szafy wnękowe z niezłymi prowadnicami, ale przy kombinacji dzieci+częste używanie jednak sie to szybko niszczy ...między innymi dlatego (oraz z powodu kosztów) myslę o drzwiach przesuwnych ale zachodzących na ścianę (ładne drewniane drzwi powinny wyglądac pięknie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 17.02.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Ja tak mam: Wiszące lekkie (drewniane). Szyna tylko na górze, ale na dole rolki (kulki) prowadzące z boków. Sciana grubości 30cm która przechodzi w grubość 12cm, a ten uskok zasłonięty płytą GK, za nią chowają się drzwi. Niestety, notorycznie pojawiają się pęknięcia na złączach płyt GK, bo całość prawdopodobnie lekko chodzi (być może to z winy tych kulek prowadzących przy podłodze, a może ciężaru i bezwładności tych drzwi. Czort wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 17.02.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Przekorek - myślę, że te pęknięcia to z powodu drgań i wstrząsów przy otwieraniu i zamykanie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 17.02.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Ja miałem coś takiego mieć (między qchnia a dużym pokojem) ale nie było nikogo co by się to podjął zrobic w sensowny sposób i w sensownej cenie W końcu zbudowaliśmy ściankę w której są zwykłe podwójne drzwi i całość działa pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 17.02.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 witajcie, ja kiedyś trafiłem na : http://www.drzwi-wim.pl/WIMkatalog.pdf może komuś to coś da/ pomoże.PowodzeniaA jeśli ktoś nie ma acrobata, to:http://www.drzwi-wim.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.02.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 My planujemy drzwi przesuwane,ale zachodzące na ścianę pomiędzy salonem a kuchnią.Ze szkła.Oddzieli to pomieszczenia a nie zepsuje dostępu światła i efektu przestrzeni.Najładniejsze(ale i chyba najdroższe) systemy przesuwu(?) ma firma Klimek&Kluś.Wogóle mają piękne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula 212 17.02.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 czesio a skad jestes?? czy moglabym prosic o namiary na takiego satolarza? z gory dzieki agulkaMy planujemy drzwi przesuwane pomiędzy kuchnią a holem (szer 80 cm) oraz pomiędzy kuchnią a salonem (szer ok 130 cm). Też bardzo podobają nam się takie chowane w ścianę (u nas dom już stoi) więc musielibyśmy zrobić zabudowę mechanizmu płytą K/G -nie mam w tej sprawie doświadczenia, ani namiarów na dobrą firmę. Same drzwi będzie nam robił znajomy stolarz (robił już drzwi przesuwne tylko nie chowane w ścianie). Tak się zastanawiam czy aby nie robić takich. Czy lepiej jest mieć 2 szyny (góra i dół) czy tylko na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 17.02.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 U mnie za drzwi przesuwne do łazienki z przeszkleniem częściowym krzyknęli wraz z montażem 2,5kzł. Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 18.02.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Będę robił takie drzwi do Garderoby. Sciana z GK. Do środka specjalna konstrukcja produkowana przez Kanufa (stelaż, rolki, rama do obudowania). Koszt takiego cuda o szr. 100 cm to 1000 zł + zwykłe skrzydło lub płyta lub szkło kupione w sklepie. Myślę że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 18.02.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 U mnie za drzwi przesuwne do łazienki z przeszkleniem częściowym krzyknęli wraz z montażem 2,5kzł. Czy to dużo? Raczej nie ale trudno powiedzieć bo na cenę składają się trzy elementy: mechanizm, skrzydło, ościeżnica. Ja mam takie drzwi pomiedzy kuchnią a holem szyna do drzwi 80 (cały mechanizm) kosztował około 800zł a całość cóś ponad 3 tys, pewnie można było taniej ale takie nam się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 18.02.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 witajcie, ja kiedyś trafiłem na : http://www.drzwi-wim.pl/WIMkatalog.pdf może komuś to coś da/ pomoże. Powodzenia A jeśli ktoś nie ma acrobata, to: http://www.drzwi-wim.pl Fajne i niedrogie te mechanizmy, ale nie znalazłem żadnej info. o dystrybutorach. Ktoś wie, gdzie to można kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.02.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Na stronie jest ramka- kontakt, są telefony i @adres chyba, zadzwoinić , albo napisać pewnie można i podadzą pewnie jakiś bliższy namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oring 18.02.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Ja znalazłem taki mechanizm w firmie Laguna, nazywa sie to Gustavson. I kosztuje ok 500 zl, bez problemu do kupienia np.: na Bartyckiej. Jeszcze jest nie zamontowany, wiec w kwestii trwalosci i jakosci trudno mi cos powiedziec, ale pierwsze wrazenie calkiem dobre i cena do zaakceptowania. http://www.laguna.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 18.02.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Mówicie tu o drzwiach naściennych, a o ile droższe mogą być kieszeniowe (w kasecie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 21.02.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Mówicie tu o drzwiach naściennych, a o ile droższe mogą być kieszeniowe (w kasecie)? Poprawka - my tu mówimy o drzwiach kasetowych - chowanych w ścianę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Hej! czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Wychodzi nam że to jedyny sensowny sposób by móc zamknąć salon od strony hallu i kuchni, ale rozmowy z architektem nie napawają mnie optymizmem - za dużo wypowiedzi typu "Chyba się da" "Trzeba sprawdzić" "Podzielmy drzwi na dwie nierówne części" "dobuduje się ściankę"..... Z drugiej strony nie podoba mi się wizja otwartej wielkiej dziury pozdr ja będę miałą dziurę ale myślę, że to fajne rozwiązanie w praktyce - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts