Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My czekamy jeszcze na warunki z gazowni. Jak dostaniemy, to dostarczymy do biura, w którym robimy adapt.( a tak wszystko mamy w komplecie- przynajmniej narazie) Jeżeli ktoś się spieszy to fakt, takie czekanie wkurza. Nam tak bardzo nie zależy na czasie.A Wy kiedy planujecie zacząć? Czy biuro, w którym robicie adaptacje załatwia Wam taż pozwolenie na budowę?

• 1 year później...
  • 1 year później...
Witam :) Jestem zainteresowana projektem domu Miniaturka 2 (w zasadzie decyzja juz zapadła), czy ktoś juz realizował ten projekt ? Przydałyby mi się podpowiedzi na temat rozwiązań wewnątrz domu, a może jakieś fotki :roll: ??? Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

• 2 years później...
  • 2 years później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam.

Aktualnie buduję dom według projektu Miniaturka N biura Archon. Obecnie budynek znajduje się w stanie surowym zamknietym. Mogę udzielić odpowiedzi na nurtujące Panią pytania dotyczące prac które dotychczas zakończyłem. Dotychczas przeszedłem kolejne etapy: załatwienie wszelkich formalnmości związanych z pozwoleniem na budowę ( gmina i starostwo), wytyczenie budnku, budowa fundamentów i ścian, pkrycie dachu, wstawienie okien i drzwi wejściowych, montaż alarmu i częściowo instalacji elektrycznej ocieplenie poddasza, Damek faktycznie prezentuje się uroczo. Zmiany w projekcie dotyczyły min. kąta nachylenia dachu 40 stopni (dom powstaje w terenie górzystym). Większość prac wykonywałem we własnym zakresie

P020313_12.590001.jpg w załączeni fotka domu. proszę nie sugerować się kolorem ram okiennych, gdyż jak widać na fotografii są to taśmy zabezpieczające okna przed uszkodzeniami. Nie wiem czy powyższa treść cokolwiek Pani pomożę w wyborze projektu, ale jeśli nasuwają się jakieś pytania chętnie odpowiem, jeśli oczywiście będę posiadał stosowną wiedzę.

Pozdrawiam JanC

Witam serdecznie :)

Projekt Miniaturki N wybrałam z mężem w grudniu 2012 . W chwili obecnej czekam na PnB jak twierdzi mój Kb powinno być lada dzień ( słyszę od niego ten tekst już od stycznia ) no ale czekam cierpliwie i mam nadzieję że w maju będziemy mogli ruszyć. Jeżeli chodzi o zmiany to my będziemy budowali lustrzane odbicie. Rezygnujemy z okien dachowych , zostaje tylko jedno w łazience. Dwa małe pokoje będą połączone więc okno będzie jedno duże na osi domu, ale nie balkonowe tylko zwykłe. W pokoju z garderobą tez będzie zwykłe duże okno. Mamy zamiar budować systemem gospodarczym na tyle na ile nam się uda. Bardzo cieszę się , że jest ktoś kto ma doświadczenie budując Miniaturkę N . Jeżeli mogę poprosić a nie bedzie to problemem to bardzo proszę o kosztorys oraz o zestawienie materiałów potrzebnych na poszczególne etapy :) Z góry bardzo dziękuje i ciesze się niezmiernie ,ze mogę zapytać skorzystać z Twojej pomocy . Jeżeli nie będzie to problemem to proszę o zestawienia na moją skrzynkę [email protected]

Pozdrawiam serdecznie

Dorota