Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[lubelskie] Zginął pies Golden Retriever

guit

Recommended Posts

W poniedziałek 14.02.2005, w okolicy zalewu w Krępcu, zginął pies rasy Golden Retriever, wabi się Butch (Bucz), na uchu posiada tatuaż 117J.

Jest w trakcie leczenia i szczepień. Prosimy, wraz z dwuletnim synkiem, o każdą informację umożliwiającą odnalezienie. A. Z. Włodarczyk tel. 0603919278, ul. Parkowa 5a Nowy Krępiec

http://riverside.w.interia.pl/butch.jpg

pozdr,

A dales ogloszenia u weterynarzy w twojej okolicy i w schroniskach??

Nie wiem tez jak w twoim regionie, ale u nas dosc preznie dziala rubryka w Gazecie Wyborczej - publikuja zdjecia zagionionych i znalezionych zwierzakow....

Zycze powidzenia i trzymam kciuki. Daj znac, jak sie znajdzie!!!

w tym przypadku, gość może powiedzieć, że psa "przygarnął"

tego dnia, kiedy pies się u niego znalazł, wszyscy sąsiedzi milczeli, chociaż wiedzieli, ze jest u niego, a on sam przyznał się, że wiedział, że szukam psa - byłem 50m od jego domu...

po prostu chciał wyrwać kasę, ale jak usłyszał, że jak chce w ten sposób gadać, to nie ma sprawy (byłem z dość rosłym koleżką) to potulnie oddał i jeszcze podziękował, że przyjechałem po niego, z zaznaczeniem, że na pewno by oddał i czego się nie znam na żartach :)

w trakcie poszukiwań nikt nie ucierpiał, flaszkę dostał zarówno "znalazca" jak i informator ;)

pozdr,

Witam i cieszę się że piesek się znalazł. Też mamy Goldenkę i tak nieraz zastanawiałam się czy nasza Sati nie poszłaby z kimś obcym gdyby ją ktoś chciał zabrać? Ta rasa jest bardzo łagodna i ufna. Sati teraz (25.03) kończy 3 latka (wg ludzkiej miary) i jest już mądrzejsza, bardzo do nas przywiązana, ale jak była mała głupiutka to zawsze się baliśmy aby ktoś nam jej nie ukradł (rządzi sobie w ogrodzie więc całe przedpołudnie przebywa sama). Ale mam nadzieję że nigdy się to nie zdarzy.

Pozdrowienia od Sati dla Butcha - pękny kawaler