Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za przyłacze

Asia16

Recommended Posts

Przyłącz elektryczny do skrzynki czyli opłata przyłączeniowa 768,60 zł

zaś od skrzynki, która jest zlokalizowana w ogrodzeniu - ok. 28 mb kabla

wraz ze skrzynką elektryczną w domu, dwoma kontaktami jednym zwykłym drugim siłowym,

odbiorem instalacji elektycznej wewnętrznej zapłaciłam 2850 zł.

Dokładnie w sobote dogadałam sie z elektrykiem - ponieważ jeszcze nie ma wykopu i fundametu nie bedziemy klaśc kabla tylko poki co zapodamy skrzynke ze wszystkimi bebeszkami na plecach skrzynki głównej ( przy granicy działki) zrobionej na etapie uzbrajania działki(sorry za lakoniczne opisy - totalny kołek z tej dziedziny jestem) - ta skrzyneczka i wszytskie papierowe sprawy kończące sie podpisaniem umowy przyłączeniowej na prad budowlany i odbiorem ze strony energetyki ma nas kosztować 900 PLN - gdyby miał byc jednak kabel - jeden etap później - to do tego doszedłby koszt kabla wg. elektryka 17 PLN za mb i koszt wykopu - jego Pan "Miecio" wziąłby 100 PLN - po sprawdzeniu innych ofert stwierdzam ze bardzo korzystnie - ale to przede wsyzstkim dlatego ze ten elektryk tą skrzynke na bezpieczniki, podłączenia itp składa sam z częsci - na tymczasowy okres budowy - wystarczy a inni twerdzili ze tzreba kupic podajac ceny od 600 do 1500 zl za sama skrzynke nie licząc dokumentacji, wyposażenia skrzynki itp. Pozdrawiam

• 2 years później...