jacooo 18.02.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Dużo info jest jak poprawnie robić z klinkieru ściany elewacyjne, nadproża (proste i łukowe), słupki o przekroju prostokątnym, ale jak się robi słup (lub komin o taki jak tu http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=298 ) z klinkieru (który ma kształt trapezu szerokość u dołu np 100 cm u góry 50cm wysokość 300cm i jedna krawędz pionowa, druga pod kątem) Proszę o jakąś wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 18.02.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 narysować można wszystko, gorzej z wykonaniem ale ten kto będzie Ci to robił to przede wszystkim musi to sobie rozrysować i zrobić szablon - cegłe musisz kupić pełną bo nie unikniesz przycięć ale jest to do zrobienia tak by estetyka była zachowanamoze Archipelag ma do tego rozrysowanie ułożenia poszczególnych cegiełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacooo 21.02.2005 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Dzięki za info z Archipelagiem już to przerabiałem ale nic mądrego nie podpowiedzieli napisali tak: "Zależnie od materiału można to wykonać przycinając cegły, lub układając na ukośnej "ścianie" komina cegły prostopadle do powierzchni. Jest to rozwiązanie dość powszechne, nie powinno sprawiać problemu w wykonawstwie." Niestety potwierdza to tezę że papier wszystko wytrzyma Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.02.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 u mnie przycinali cegłę od strony wewnętrznej także na zewnątrz miała swoją szerokość a wewnątrz robiła się węższa- tak u mnie robili zaokrąglenie na kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts