Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt łazienki

Asiulek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapytaj. Nadzór jest b. ważny, bo w czasie realizacji rózne rzeczy się mogą zdarzyć.

Ja miałam cztery podejścia do projektantek zanim trafiłam na tę "właściwą".

Pierwsza wogóle nie chciała ani razu przyjechać na budowę.

Druga przyjeżdżała, ale to co rysowała dobrze wyglądało tylko na papierze i nijak się miało do rzeczywistości.

Projekty trzeciej były "nierealizowalne" (przynajmniej w moim pojęciu).

Dopiero czwarta spełniła wszystkie moje oczekiwania.

Jeżdziła ze mną po sklepach, pomagała wybierać płytki, mówiła które będą wyglądać dobrze, a które "plastikowo".

Wie dokładnie gdzie co można kupić, jak montować itd. Mamy z Nią cały czas kontakt i służy fachową radą cały czas.

Dobry projekt to nie tylko kartki papieru.

Od projektu do realizacji długa droga. Przekonałam się o tym na własnej skórze.

w Gorzowie projekt kosztuje 200 - 300 zł za łazienkę - obie ceny dotyczą salonów wyposażenia wnętrz- łazienki,kuchnie,podłogi itp.

Salony mają zawodowych projektantów,przy zakupie ceramiki i armatury odliczana jest kwota projektu,czyli wychodzi za darmo :D

Bardzo duży wybór ceramiki,mebli,glazury i terakoty.

o rany,zabrzmiało jak reklama :D Ale punkty są dwa i konkurują ze sobą,więc chyba nie podpadam :wink:

Wanna stoi na swoich nóżkach,więć syfon normalnie sie mieści pod wanną.Dostęp,no cóż!Taki sam jak w każdej zabudowanej wannie.Ja z jednej strony zrobiłem otwór na dostęp powietrza którą zakrywa kratka ozdobna.Oczywiście ten wlot jest od najmniej widocznej strony wanny zamontowany.Zrobiłem również kafle sciąganą aby mógł w razie jakiegoś problemu dostać sie do mechanizmów.Kafla ta jest na tyle duża że bez problemu sięgne syfonu.Mam jeszcze jedną możliwość.Pod wanna jest garaż,więc mała demolka stropu niewiele zaszkodzi.To jest oczywiście żart. :wink: