Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybieramy najciekawszy dziennik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakie kryteria zawiera slowo "najciekawszy" ?

Bez takiego okreslenia glosujacy beda sie kierowac sympatiami lub sposobem percepcji przestrzeni budowlanej autora dziennika zblizonym do swoich biezacych potrzeb inwestycyjnych. Kazdy z dziennikow jest oryginalny.

Po za tym trudno czytac wszystkie dzienniki ze wzgledu na iz wiekszosc osob jest zainteresowanych wiadomosciami ze swojego regionu, gdyz te informacje sa dla nich przydatne.

Proponuje przyznac pare nagrod w roznych kategoriach lub rownowazne nagrody dla najlepszych dziennikow z poszczegolnych regionow kraju.

Ryniu, ja popieram Pitbulla. Powiem to na przykładzie. Z jednej strony super jest dziennik Yemiołki bo potrafi naprawdę przedstawić to co się dzieje na budowie. Minusem jednakże jest fakt, iż za wiele się nie wydarzyło na jej budowie. Z kolei dziennik Alicjanki jest super z uwagi na tempo budowy, mnogość wydarzeń itp. Dlatego trudno jest mi się zdecydować. Poczekam jednakże jak rozwinie się ten wątek i coś postaram się wybrać.

Pozdrawiam

Nie wiem jak wy, ale ja traktuję wszystkich, którzy prowadzą dziennik na forum jako dobrych znajomych i zawsze zaglądam do nowego wątku, który się tu pojawi. Co u nich ciekawego, jakie nowe spostrzeżenia, co za ile zrobili, co im się udało, a co spieprzyli. Mają takie same problemy jak ja, a niestety nikt z moich budujących znajomych tak otwarcie się do błędów nie przyzna, a i o forsie dużo się nie dowiem. Dlatego każdego, kto opisał tutaj kawał swojego życia, bo przecież nie tylko o budowie piszemy, ale również o innych radościach i kłopotach, proponuję wyróżnić.

Dziennik jaro – za rzeczowość, konkrety, fachowość przekazywanych informacji (typowe męskie podejście do problemu)

Dziennik Yemiołki – za niesamowity talent pisarski, lekkość pióra, optymizm, (gdyby wydała książkę – byłby to bestseller)

Dziennik Alicjanki – za praktyczne informacje dla budujących, optymizm

Dziennik Kodiego – za podbudowujące przesłanie „że można i samemu i niedrogo”

Dziennik Dolores – za niesamowite tempo budowy

Dziennik Marcina R – za tryb przekazu informacji typu „teleekspres”

Dziennik Beaty – za spokój i opanowanie

Dziennik Majki – za mnogość przydatnych inwestorowi informacji

Dziennik ckwadrat i opala – za małżeńskie podejście, rzeczowość i optymizm

Dziennik Ewy i Sebastiana – jw. za małżeńskie podejście, rzeczowość i optymizm

Dziennik Agnes – za skupianie się na konkretnych postępach budowy,

Dziennik ArtMedia – za oszczędność wypowiedzi

Dziennik Anuli i Pawła – za całokształt, za rozwiązywanie publicznie dylematów na poszczególnych etapach budowy

Dziennik Bartłomieja, Agnichy 1704, Wiarusa, Funiów, Sroki – za to, że kiedyś wiedzieliśmy o ich początkach.

I mój dziennik proszę również o wyróżnienie – za to, że prawie codziennie można się umartwiać czytając o moich problemach

Pozdrawiam

Zielona

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-09-20 14:06 ]

Najchętniej czytam dziennik Alicjanki (dlaczego nikt się nie zachwyca jej zdolnościami literackimi?!) - Doskonale przetwarzana szara rzeczywistość w dzieło literackie.

Jej poczucie humoru sprawiło, że na wiele spraw spojrzałam pod innym kątem i doznałam olśnienia - wyglądają zupełnie inaczej (mniej ponuro!) niż przed czytaniem jej dziennika.

Jest super!

Z dużym zaciekawieniem śledzę losy budowy Majki (mimo, że już zostałam z robotami daleko w tyle). Pióro też całkiem, całkiem... :smile:

Muszę przyznać, że codziennie sprawdzam czy któraś z nich coś dopisała nowego! Gratuluję dziewczyny!

Codziennie staram się zaglądnąć do dziennków forumistów. Czytam o problemach z którymi się spotykają /ciesząc się, że pewne etapy budowy mamy za sobą i klnąc na to, że nie istniało forum jak zaczynalismy stawiać dom/. Najciekawsze dla mnie to dzienniki Alicjanki i Jaro /dlatego, że też kończą domy i siebie :razz: /. Wszystkie inne stawiam na drugim /medalowym/ miejscu! Yemiołka, jeżeli w mojej klasyfikacji chciałabyś "pójść" wyżej, musisz pisać! Bardzo brakuje mi Twojej radosnej twórczości.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Majka

Zielona powiedziała właściwie to, co sam chciałbym wyrazić. Czytam wszystkie dzienniki bo każdy jest wartościowy. Dużo skorzystałem czytając o doświadczeniach innych.

Wyróżnienie dla dziennika Majki (bo patriotyzm lokalny :smile:), Alicjanki (świetne pióro) oraz opalki i cwkwadrat (najbardziej oryginalny dziennik budowy w byłym Układzie Warszawskim).

Dla wszystkich pozostałych autorów - conajmniej "nagroda pocieszenia". Pozdrawiam serdecznie.

jaro

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: jaro dnia 2002-09-20 15:33 ]