Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybieramy najciekawszy dziennik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uważam, że lepszym rozwiązaniem był by konkurs w kategoriach

- najradośniejszy

- najpraktyczniejszy

- najlepiej ilustrowany

-naj...

Popieram ten pomysł. Tyle jest teraz dzienników, że nie wiadomo, który czytać.

Skoro tak ładnie prosicie to czekam na propozycje kategorii w jakich bedziemy wybierac dziennik naj naj,

powiedzmy ze czekamy dnia 28 stycznia, a potem przystapimy do wyboru dzienników

pozdrawiam

maksiu

ps. kto wie.. może i jakieś nagrody będą....

No to ja może nieśmiało zacznę:

1. Najradośniejszy (są takie dzienniki które tryskają wręcz radością i pozytywnym nastawieniem, po takiej lektórze inwestor bierze wykonawcę za rogi...)

2. Najpraktyczniejsze (Są też takie dzienniki które na prawdę dużo mogą nauczyć. Forumowicze dokładnie opisują wpadki i jak znaleźli na nie rozwiązanie)

3. Stylowe (Niektórzy i nie zawsze używają tak wspaniałego języka, że aż się dziwię, że ich dzienniki nie poszły jeszcze do druku)

4. Najlepiej ilustrowane - tu przewidywał bym podkategorie:

a) najlepsza dokumentacja budowy

b) najlepsze fotki (dokumentujące wszystko ogólnie)

Więcej nie piszę - niech inni też się wykazują :wink:

To skoro propozycje to ja daję swoje ulubione które często podczytuję i po kilka razy...

Whispery nr 1 za styl, przewalanki z brygadami i poczucie humoru - mój i mojego chłopa ulubiony dziennik (Rafałkowa kategoria 2)

Magi za... no sama nie wiem - ale jest coś takiego, że jak czytam to jakbym czytała samą siebie ;) ( Rafałkowa kategoria 3)

a swoja drogą to propozycje tutaj?

Bo jakoś hmmm... wszyscy prosili o przedłuzenie a nie widzę innych propozycji... :roll:

To skoro propozycje to ja daję swoje ulubione które często podczytuję i po kilka razy...

Whispery nr 1 za styl, przewalanki z brygadami i poczucie humoru - mój i mojego chłopa ulubiony dziennik (Rafałkowa kategoria 2)

Magi za... no sama nie wiem - ale jest coś takiego, że jak czytam to jakbym czytała samą siebie ;) ( Rafałkowa kategoria 3)

Bo jakoś hmmm... wszyscy prosili o przedłuzenie a nie widzę innych propozycji... :roll:

Narazie prosze o propozycje kategorii, a samo glosowanie rozpoczniemy od przyszlego tygodnia

pozdrawiam

m.

Narazie prosze o propozycje kategorii, a samo glosowanie rozpoczniemy od przyszlego tygodnia

pozdrawiam

m.

:oops:

ups... przepraszam ...

ale moje typy juz sie nie zmienią :p

:oops:

Moje ulubione dzienniki to WHISPER'a i MARTKI. "Próbowałam" czytać też inne ale tylko te dwa wciągnęły mnie tak, że codziennie MUSZĘ sprawdzić czy przypadkiem nie ma jakiegoś nowgo wpisu. A bez pozostałych dzienników jakoś mogłam sie obejść.

Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy. Martka też mogłaby coś czasem napisać. Na przykład jakieś refleksje po budowie...

Iwona

To będzie niezbytobiektywne. Bardzo często tworzą się swoiste "kluby" gdzie wymienia pogądy kilka osów, ale bardzo intensywnie. Wpisów masa, ale czy to jest jakiś wykładnik?

To prawda. Już prędzej sugerowałbym liczbę odsłon. Myślę, że będzie to miara bardziej obiektywna.

A tak troche OT: czy istnieje jakis łatwy sposob na zarchiwizowanie swojego dziennika, tak w razie jakby (tfu, tfu) cos niedobrego stalo sie z serwerem muratora? :)

To będzie niezbytobiektywne. Bardzo często tworzą się swoiste "kluby" gdzie wymienia pogądy kilka osów, ale bardzo intensywnie. Wpisów masa, ale czy to jest jakiś wykładnik?

To prawda. Już prędzej sugerowałbym liczbę odsłon. Myślę, że będzie to miara bardziej obiektywna.

A tak troche OT: czy istnieje jakis łatwy sposob na zarchiwizowanie swojego dziennika, tak w razie jakby (tfu, tfu) cos niedobrego stalo sie z serwerem muratora? :)

Menu Plik, Zapisz stronę jako, Zapisz jako typ: Strona WWW, kompletna

powinno zadziałać

pozdrawiam

m.