Gwizdki 18.02.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Naczytałam się na forum o niebieskich i tak do końca nie wiem: czy warto jednak wejść w "nie-żeliwniaka" jakim jest model Excellent GB 122? Poradźcie. Wydaje mi się że w sumie dostałam niezłą wycenę za całe CO (w tym też grzejniki Buderusa; nawet nie wiedziałam że takie istnieją ), wodę i kanalizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 18.02.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 ta dyskusja która ostatnio się toczyła była z przymrużeniem oka, niebieski wisielec będzie się sprawował dobrze, raczej będziesz z niego zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 19.02.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Który z kotłów jest lepszy? Excellent GB 122 Buderusa, czy ecoCOMPACT Vaillanta?Pomijając różnicę w cenie, który zamontować? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 19.02.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 to tak jakbyś chciał się dowiedzieć co lepsze Nissan czy Renault, każdy kupując kocioł musi sam zadecydować, z ludzmi jest z reguły tak ten kto zadaje pytanie co wybrać już w zasadzie już dokonał wyboru i teraz chce się upewnić w swoim wyborze. teraz kotły u czołowych producentów są podobne, ceny są podobne, różnice w konstrukcji też nie duże a polecenia z reguły są subiektywne. jeden powie że ten kocioł jest najlepszy bo moduluje od takiej mocy, drugiemu spodoba się coś w automatyce czego akurat nie ma konkurencja. najlepiej będzie jak podyskutujesz za swoim instalatorem i dopiero podejmij decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 19.02.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 1950 powiedział świętą rację, w sprawach budka ekspertem jest Majka.A na poważnie to lepszy wiesieluch od żeliwiaka, bo generalnie oszczędniejszy, automatyką też zasterujesz.osobiście jednak bardziej skłaniałbym się za Vaillantem niz budkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 19.02.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 A mnie znajomy instalator szczerze powiedział że gb 112 jest bardziej niezawodny niż gb 122. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 19.02.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 ale ta szczerość i tak była subiektywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 20.02.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Być może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dwe 06.05.2006 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 a co sądzicie o tym kotle - kondensacyjny - BUDERUS LOGAMAX GB122 prosze o jakieś szybkie rady bo teśc chciałby stary kocioł na taki wymienić ewentualnie prosze wskażcie jakieś inne modele - jeśli są ciekawsze niż ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts