osowa 19.02.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Właśnie jestem w trakcie rozmowy , w której pada stwierdzenie: że faceci mają lepiej pod każdym względem . Przede wszystkim większe możliwości zarobkowania i większe przebicie . Kobiety , choć może bardziej silne psychicznie , mimo usilnych chęci - mają znacznie mniej takich okazji : zawsze są brane pod uwagę jako matki , czyli osoby nie w pełni dyspozycyjne - to trochę przykre . Poza tym mężczyznom wiele rzeczy uchodzi , a kobieta : ta już nie powinna ... itd. Nie to , że jestem wojującą feministką - broń Boże , ale ...to chyba jednak prawda życiowa , niestety . Panowie , bez urazy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.02.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 kurcze - ale temat No coz - cale szczescie urodzilem sie facetem Masz racje mila i jak widze na fotce atrakcyjna wielkopolanko - babom jest gorzej, Nie dosc ze mniej zarabiaja o ile prace znajda, to w domu musza tyrac, dziatwe swa nie dosc ze rodzic w bolach musza to i pozniej pupe im wycierac i dogladac caly czas bo facet sie do tego nie nadaje gdyz delikatnej natury jest (spojrz jak krotko my zyjemy - powinismy byc przez was na rekach noszeni by przezyc conajmniej tyle lat co wy), nam wszystko uchodzi i jesli mamy kochanki to mowi sie - patrz jaki zdolny i jeszcze moze babke poderwac a jesli wy kochanka - patrz co za k.... No coz - taka jest prawda - istoto gorszego podgatunku Ale macie tez to czego my nigdy mniec nie bedziemy - wielokrotny orgazm W koncu cos za cos A teraz by jeszcze byc na tym forum a ze zlotu nie wracac z podbitym limem lub wogole nie wrocic gdzies w lesie przywiazanym pozostawion Te slowa z zalozenia zartem sa choc prawda niezaprzeczalna jest ze jestescie gorzej traktowane w wiekszosci sytuacji zawodowo-zyciowych. Nasluchalem sie na ten temat gdyz moja prawie slubna prace magisterska wlasnie w temacie "Dyskryminacja zawodowa kobiet" pisze i watek nacodzien walkowany jest w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 19.02.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 chyba tak i to jest naturalne, może nie pod każdym względem, ale w większości. I nie ma co na siłe to regulować ustawami, przepisami jesteśmy inni i tak natura (Bóg) nas stworzyła, mamy pewne uwarunowania predyzpozycje czyniącą daną płeć bardziej odpowiednią do danej czynności, a feminizm jest jakimś wypaczeniem i dewiacją, walczeniem o coś co nie jest naturalnie. My do kopalni i na wojnę, wy do kuchni i do dzieci. A nasza widziana przez was drogie Panie przewaga jest okupiona średnio krótszym życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 I nie ma co na siłe to regulować ustawami, przepisami jesteśmy inni i tak natura (Bóg) nas stworzyła, mamy pewne uwarunowania predyzpozycje czyniącą daną płeć bardziej odpowiednią do danej czynności, a feminizm jest jakimś wypaczeniem i dewiacją, walczeniem o coś co nie jest naturalnie. My do kopalni i na wojnę, wy do kuchni i do dzieci. A co na to pani Zalewska? Robi właśnie pyszną kolację mężowi?? Luśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.02.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 mdzelawski- kurcze - na jaka wojne? Zycie ci niemile? Do jakiej kopalni - tam ciemno i straszy Popatrz wokolo - tyle pieknych przedstawicielek odmiennej plci - jak chocby tutaj widoczna na zdjeciu Odpusc sobie wojne, odpusc kopalnie - nimi zajac sie trzeba wszak przypada po 1,12 sztuki na nasza glowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 19.02.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Oczywiście, oczywiście . Każdy mężczyzna, nie wiem jak mądry , nie wiem jak zbudowany, nie wiem z jakimi tytułami i zasobem konta padnie na kolana przy ODPOWIEDNIEJ kobiecie. My w zamian za te wszystkie okresy, ciąże, laktacje, zespoły napięcia przedmiesiączkowego, klimakteria , mamy to coś. A takie ciepłe udko na ten przykład w zimową nockę.. Generalnie oni mają gorzej. My możemy od razu, oni nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.02.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 ....Generalnie oni mają gorzej. My możemy od razu, oni nie.. od razu? hmmm.... chyba tylko zakasac rekawy i ziemniaki obierac ale z tym cuś masz calkowita racje nieznajoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 19.02.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Niestety Osowa masz rację. Oni mają większe szanse na awans, im więcej uchodzi. Ale same sobie trochę jesteśmy winne - podobno nikt tak nie rzuca kłód pod nogi kobiecie jak inna kobieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 My do kopalni i na wojnę, wy do kuchni i do dzieci. A nasza widziana przez was drogie Panie przewaga jest okupiona średnio krótszym życiem No właśnie... więc uważaj, żebyś na minę nie wlazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2005 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Faktycznie.Statystyczna kobieta ma przerąbane. Dwa tysiące lat dominacji kościoła katolickiego i inych wyznań zrobiło swoje.Zastanów się chłopie, czy Twoja kobieta, Twoja wybranka ma gorzej w Waszym stadle od Ciebie?Jeżeli tak jest, to zastanów się czy Ty ją szczerze kochasz, czy tylko wydaje Ci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 20.02.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Kobiety , choć może bardziej silne psychicznie , mimo usilnych chęci - mają znacznie mniej takich okazji : zawsze są brane pod uwagę jako matki , czyli osoby nie w pełni dyspozycyjne - to trochę przykre . Poza tym mężczyznom wiele rzeczy uchodzi , a kobieta : ta już nie powinna ... itd. Cóź... Czy chcemy tego czy nie role społeczne są na stałe przypisane płciom i co do niedyspozycyjności kobiet np. w okresie ciąży trudno jest dyskutować. Natomiast dziwi mnie trochę (i martwi zarazem) podejście Szanownej Autorki do sprawy. Wszakże bycie matką to zaszczyt i wyróźnienie. Jest to cud natury! Niedyspozycje z tym związane są naturalne i nie do przeskoczenia, ale cos za coś. Choć wydam się niedzisiejszy, to powiem, że odłożenie życia zawodowego na kilka czy kilkanaście miesięcy nie jest wielką ceną za możliwość posiadania dziecka. Przecież o istocie koiecości nie świadczy kariera zawodowa, ale właśnie m.in. możliwość bycia matką! (oraz oczywiście również inne aspekty, których tu nie poruszam). Spdziewam się, że zaraz odezwą sie głosy - jeśli to taka atrakcja to chodź 9 miesięcy z wielkim brzuchem, a potem przeżywaj kilka lub kilkanaście godzin rozkosz rodzenia. Drogie kobiety - to Wy ( i jedynie Wy) zdolne jesteście dawać nowe życie! Miejcie to na uwadze. Co do kwestii, że kobiecie to tego czy innego nie wolno - wydaje mi się, że nie jest to temat do narzekań czy utyskiwań, ale raczej do chwały - to dzięki wam - kobietom na poziomie co poniektórzy mężczyźni nie zachowują się jakby właśnie dopiero co z drzewa zeszli. Jeśli bedziemy równali do najgorszego (bo skoro takiemu wolno - to mnie wyzwolonej, tym bardziej) nic dobrego z tego nie wyniknie. Trzymajcie poziom i bądźcie z tego dumne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 20.02.2005 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Natomiast dziwi mnie trochę (i martwi zarazem) podejście Szanownej Autorki do sprawy. Wszakże bycie matką to zaszczyt i wyróźnienie. Drogie kobiety - to Wy ( i jedynie Wy) zdolne jesteście dawać nowe życie! Miejcie to na uwadze. Pomyliłeś adresy z tym wołaniem , kolego ... (bo skoro takiemu wolno - to mnie wyzwolonej, tym bardziej) A tu co insynuujesz ? Spod jakiego jarzma ?? Wiesz co , dziś nie mam humoru , więc lepiej mnie nie drażnij takim stwierdzeniami , bo przestanę trzymać poziom . Pozdrawiam uśmiechem szczęśliwej matki dwójki dzieci P.s. Co nie zmienia faktu , że jest jak jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 My do kopalni i na wojnę, wy do kuchni i do dzieci. Spróbuj wyjść z takim transparentem na ulicę, a natychmiast zostaniesz spacyfikowany przez zdecydowaną większość "drogich Pań", które w naszej rzeczywistości MUSZĄ RÓWNIEŻ iść do "kopalni" i na "wojnę" a wracając zeń (po drodze odbierając dzieci z przedszkola, tudzież ze szkoły) obładować się siatami z zakupami, wtachać to do domu, rzucić się czym prędzej do przygotowywania strawy dla swojego nieutraszonego i strasznie zmęczonego wojownika, zmyć gary, rozwiesić pranie, nastawić następne, poprasować, coby wojownik miał w czym nazajutrz wystąpić na swojej wojnie (ewentualnie fedrując na przodku), porozwiązywać problemy dorastąjacych dzieci, lub pobawić się z małymi, no i wyglądać przy tym pięknie, ponętnie, ładnie pachnieć, być uśmiechniętą i zagrzewać nieustannie do walki swojego dzielnego wojownika! I jeszcze żyć dłużej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Gdyby to mężczyźni siedzieli w kuchni, nie byłoby wojen BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.02.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 osowa - nie zmienia i chyba tego faktu nie zmieni. Tak juz swiat niestety ulozony jest ze wszedzie na nim wam jest gorzej. Moze za 1000, 2000 lat jak my zniewiesciejemy do reszty a wy w spodniach latac bedziecie relacje beda inne - poki co nawet biblia daje nam przyklad jak role miedzy plciami sie krztaltuja Co nie oznacza ze pewnego rodzaju chamstwem jest to ze na tym samym stanowisku, wykonujac te sama prace i tak samo sie jej poswiecajac zarabiacie o 20-40% mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.02.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Faceci mają lepiej!Noooooo!Jak byłem na studiach to w akademiku prowadzono różne rodaków rozmowy. Można było np. o bólu. Największy przeżywają kobiety! Rodzą, cierpią.... A na to jeden chłopaczyna: A kopnoł ktoś kiedyś koleżankę w jajo?!Wy po prostu inne jesteście! I tak trzymać! Co młodsze to i śliczne są, a wszystkie potrafią być atrakcyjne.A rozsądek? No cóż.... Dobrze że są też chłopcy!Żartowałem!!!!!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.02.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 adam_mk daj spokoj - przezylem takie kopniecie - to pestak przy perforacji wrzodu dwunastnicy do wnetrza jamy brzusznej Ale tu chyba nie o licytacje ktora plec bol lepiej znosi Jesli czytaliscie "kobiety sa z Wenus mezczyzni z Marsa" (a moze w tytule kolejnosc odwrotna ) roznimy sie miedzy soba nie tylko anatomicznie (i cale szczescie bo dopasowanie jest hmmm.... idealne tu i owdzie - mowie o phisis ) ale takze psyche mamy odmienna jak i postrzeganie swiata rozni nas ogromnie. Moze stad bedac czasem szowinistyczna meska swinia uwazam ze co poniektore jednoski plci przeciwnej nie dorastaja mi do piet? Jak chocby byla jak i terazniejsza tesciowa Oczywiscie zaruje sobie z lekka choc w jednym nikt mi nie powie ze jest inaczej - mino statystyk i sporadycznie poznanych wyjatkow - baba za kolkiem - to smierc na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 20.02.2005 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 baba za kolkiem - to smierc na drodze Uważaj do kogo mówisz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.02.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 osowa - jesli juz cytujesz to cytuj w kontekscie a nie baw sie jak nasi rzadzacy w wylapywanie nic nie znaczacych kawalkow - calosc zacytuj a brzmiala tak: [quote=jareko rzekl ]mino statystyk i sporadycznie poznanych wyjatkow - baba za kolkiem - to smierc na drodze poznam cie, pasazerem moze przez chwile bede to o Tobie zmienie moze zdanie - poki co - wybacz - jestes dla mnie kolejna baba za kolkiem No moze i zagalopowalem sie - jaka tam baba - atrakcyjnym kierowca plci przeciwnej I by oddac sprawiedliwosc - podobna obserwacja dotyczy facetow w kapeluszach jak i cierpiarzy (inaczej taksowkarz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 20.02.2005 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 poznam cie, pasazerem moze przez chwile bede to o Tobie zmienie moze zdanie - poki co - wybacz - jestes dla mnie kolejna baba za kolkiem Ty się lepiej módl , byś pieszym na przejściu nie był - pasażer ...ale Ci się marzy żartuję ... ale dziś wisielczy humor mam - więc wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts