agusia-rum 07.03.2005 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Inny przykład aranżacji kuchni z podłużnymi uchwytami: http://www.wellmann.de/x_media/md/w4_301_314.jpg http://www.rotpunkt-kuechen.de/Bilder/Linea-Champ.jpg http://www.rotpunkt-kuechen.de/Bilder/Linea-Logo.jpg Wojtku muszę Cię zmartwić Ikaea ma w swojej ofercie taki prosty ceramiczny zlewozmywak http://www.ikea.com/PIAimages/33153_PE117161_S3.jpg http://www.ikea.com/PIAimages/33154_PE117170_S3.jpg chociaż uważam że akurat te modele do takiej nowoczesnej stylistyki nie pasują.Najładniej komponowałby zlewozmywak konglomeratowy ( fra,te, sil, itp granit ) albo prosty w formie stalowy. Pozdrawiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 07.03.2005 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Wojtku muszę Cię zmartwić Ikaea ma w swojej ofercie taki prosty ceramiczny zlewozmywak Bardzo mnie zmartwilas Agusiu. Stracilem reszte sympati do Ikei Ale musze tez Ciebie zmartwic. To nie jest tez porcelanowy ani porcelitowy zlew o co pytalem Mimi . To jest kamionka i w tym momencie odzyskuje wiare w marke . pozdrawiam i dziekuje za zdjecia Wellmanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 08.03.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Proponuję, bo chyba podoba Ci się chrom, pomalować lodówkę. Kup lakier do malowania aut: masa odcieni, odcienie metaliczne też są, radzę zastosować lakier podkładowy i malować pistoletem, albo poświęcić czas i trochę więcej kasy przewiez ww do lakiernika, żebyś miał zrobione profesionalnie, a wtedy...nieskończona gama możliwości z dopasowaniem reszty sprzętu, dodatków, obramowań przy szklanych szafkach. Jeżeli chcesz zakręcić szafki w stronę przejścia ustaw na ich końcu murek z płyty gk. Możesz zrobić w nim podświetlone otwory na wylot i coś postawić, może być cała, do sufitu, do wysokości zakończenia górnych szafek. Możliwości bez liku. A dolną szafkę zabuduj do końca i pod kątem 90. Zrezygnuj z tych trzech półeczek nad nią. Uważam, że górne szafki długie, a wąskie nadają niesamowitej lekkości, nawet jeżeli są w dużej ilości. Wyprostuj koniecznie blat od stołu, wszyscy jak widzisz są zgodni: muszą, w tym stylu być zachowane kąty proste!!! Proste geometryczne bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 wojtku - nie jestem z branży i staram się pisać prostym jezykiem Porcelana,kamionka,porcelit - byle właściciel kuchni wiedział o co chodzi. To samo dotyczy oświetlenia - faktycznie nie jest to oprawka,tylko...no właśnie...nie wiem,jak się to nazywa,ale w sklepie elekrycznym na pewno Dimasowi pokażą, co jest dobrego w ofercie,jeśli rzuci hasło. Co do wyeliminowania płytek - owszem,jeśli Dimas będzie chciał mieć taki czysty styl,jak na pokazanym zdjęciu. Ale przecież może to troszkę iść w stronę klasyki,prawda? A i glazura jest różna i wcale nie musi to być koniecznie niepraktyczna stal,tylko np. wielkoformatowe płytki o nowoczesnej linii. wracając jeszcze do zlewu - napisać trzeba chyba,jaka jest różnica w cenie pomiędzy białą ikeą a np. fragraitem.Jest bardzo,bardzo duża!!!Na korzyść Ikei oczywiście. pozdrawiam - mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Dimas - nie martw się o białe okapy - tylko w ofercie firmy amica jest siedem modeli, w tym dwa kominowe: http://www.amica.com.pl/produkty/images/240/OKE6222W.jpg http://www.amica.com.pl/produkty/images/301/OKEM6LW.jpg jestem pewna,że w efekcie bedziesz miał bardzo fajną kuchnię - będziemy nad nią się męczyć do skutku Bardzo chętnie pomogę Co też dobrać glazurę,jeśli już wybierzesz rodzaj frontów - pozdrawiam mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Dimas dla uzupełnienia tematu - zlewy kuchenne podaję przykładowe zdjęcie zlewu w cenie promocyjnej i przypadkową ofetę cenową - też z promocji: http://www.zlewozmywaki.pl/zlewyDUZE/xane15_d.jpg http://www.zlewozmywaki.pl/promocja2.html niestety także baterię musisz mieć białą - a tutaj ceny sa już naprawde wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Dimas przypomianiał sobie jeszcze jedno rozwiązanie kwestii zlewu,zresztą chyba już o tym wspomniałam - zlew w kolorze blatu. Ja właśnie tam mam u siebie - blat piaskowy i identyczny zlew Franke z fragranitu. Zlew był bardzo drogi,ale kupiłam go pół roku wcześniej,kiedy Franke robiło dużą promocję - nawet chyba 40% taniej,dokładnie nie pamiętam,to było 5 lat temu. Co do samego materiału - konglomaratu granitowego - jestem bardzo zadowolona - zlew jest nie do zdarcia,bardzi ładny i praktyczny. Baterię mam niedrogą z firmy Deante - polecam,sprawuje się bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 wojtku - nie jestem z branży i staram się pisać prostym jezykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 08.03.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Wkleję jeszcze tylko te zdjęcia http://www1.siematic.de/uploads/media/DPH7550501.jpg http://www1.siematic.de/uploads/media/DPH750006_01.jpg Według mnie idealne połączenie kolorystyczne i ciekawy pomysł na stół. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 wojtku - nie jestem z branży i staram się pisać prostym jezykiem Droga Mimi.Mam nadzieje, ze nie pogniewalas sie na mnie? Bardzo lubie czytac Twoje rady, podziwiwam entuzjazm.Jestem jednak podly padalec i czasem sobie dworuje z dekoratorstwa - wybacz ma slabosc ,bede grzeczniejszy. Mysle, ze nie tylko ja sobie zartuje , wypowiedz dorotaele tez byla momentami b.fajna .Wracajac do meritum.Producenci fragranitowych zlewozmywakow juz Cie nie lubia ,ale to Ty masz racje. Ambiwalentne uczucia mam natomiast co do pojscia w strone klasyki/temat plytek/. Najczesciej takie ustepstwa powoduja nijakosc efektu, zgodnie z zasada :ni pies, ni wydra. Jesli chcemy uzyskac gemutlichkeit to lepiej idzmy w strone klasyki, rustyku i nie mieszajmy tak skrajnych form ze soba, bo efekt mieszania moze byc czasem nieszczesliwy i wygladac na calkowicie przypadkowy. Wiem, kundle sa madre, czesto kochane ale niestety bezstylowe , chyba ze ktos to lubi. Okapy Amica, /biale, biale /sa nie tylko kominowe ale i .....niestety stylizowane na formy dawne/to watpliwej jakosci wzornictwo dla niezdecydowanych/.Masz wiec racje, ze sa w emalii , tylko ja sie do konca nie wyrazilem jasno i wyszlo, zem ciolek niedoinformowany i sie madruje.Prawde mowiac kiepsko beda pasowaly do stylu, o ktorym mowi Dimas.Ten gorny model mam u siebie /kupilem niestety , bo byl w zestawie promocyjnym z kuchenka/ i odradzam, poniewaz ma tak fatalne proporcje ,zupelnie nie pasujace do takich klimatow. Prawde mowiac nie spotkalem sie z emliowanymi okapami tej linii i jest to zasadne ze sie chyba nie produkuje, poniewaz w tym stylu zarowno forma jest wazna jak i tworzywo /albo calkowity chlod, albo mocne zestawy - np.drewno+ stal, lakier + kamien/. Co do niepraktycznej stali. Stal nierdzewna o wzorze "kotlowym", czesana/lub szczotkowana jest tego kilka rodzajow/oprocz poleru jest wyjatkowo praktyczna.Znowu powoluje sie na swoje doswiadczenie,mam w domu.Nie ma na niej zadnych plam, sladow paluchow, tluszczu, smug. Uwierzcie mi jest super, mam cala sciane z okapem wylozona blacha.Musi byc ona tylko raz na 3 miesiace przetarta /jednoczesnie wyczyszczona/ preparatem na bazie silikonu do stali nierdzewnej.Powierzchnia jest sliska i nieprzyczepna, plamy tluszczu przeciera sie sucha sciereczka, paluchow nie widac.Mialem plytki i klalem. Zgoda co do plytek wielkoformatowych, tylko, ze w gre wchodza w zasadzie tylko gresy lub ceramika typu "bryt" , ktora bardziej nadaje sie jednak do lazienek. Pozdrawiam z wiara na wybaczenie wojtek PS Cos sie dzieje z moim kompem i wysyla mi brudnopisy -sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Agusia wkleiłam te kuchenkę u siebie,bo jest rzeczywiscie super i warta pokazania,ale ta biała lodówka - tutaj mam wątpliwości. Chciaż gdyby nie stosować nigdzie stali,to takie połączenie bieli z brązem było by może ciekawe? Ale nie jestem do końca o tym przekonana. Bo na pewno brąz jest dobry z kremowym - taka kawa ze śmietanką,ale z bielą osobiscie wolała bym pastele lub jasne drewno. Wojtek- co do płytek -nadal podtrzymuje opinię,że są super nowoczesne wzory. Gładka stal jest niepraktyczna a jej inne rodzaje nie wchodzą w tym przypadku wogóle w rachubę.I wogóle stal jako taka ze względu na lodówkę. A co do gniewania się,no co Ty?fajnie,ż echce Ci się pisać,bo oko fachowca zawsze wypatrzy dziurę w całym, a przy okazji pokazaliśmy Autorowi tematu - Dimasowi -kilka rozwiazań. pozdrawiam - mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Wkleję jeszcze tylko te zdjęcia Według mnie idealne połączenie kolorystyczne i ciekawy pomysł na stół. Czemu jeszcze Agusiu ceny tego zestawu nie podasz? Cena idealnie pasuje do.... kosztorysu budowy domu .Ej zycie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 08.03.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Wkleję jeszcze tylko te zdjęcia Według mnie idealne połączenie kolorystyczne i ciekawy pomysł na stół. Czemu jeszcze Agusiu ceny tego zestawu nie podasz? Cena idealnie pasuje do.... kosztorysu budowy domu .Ej zycie. pozdrawiam Wkleiłam zdjęcie jako inspirację, a ceny nie podaję bo nie chcę mieć nikogo na sumieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Gładka stal jest niepraktyczna a jej inne rodzaje nie wchodzą w tym przypadku wogóle w rachubę.I wogóle stal jako taka ze względu na lodówkę. Ale ja dzisiaj jestem menda.MimiDlaczego gladka stal jest niepraktyczna? A z czego robi sie lodowki, okapy,kuchenki piekarniki jak nie z gladkiej stali? Musimy chyba wystosowac pismo do producentow, zeby wycofali z produkcji wszystkie sprzety z inoxu. pozdrawiam wojtek dzisiaj szczegolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 08.03.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Wojtek ale oko można nacieszyć!!! Podobno to niegrzecznie rozmawiać o pieniądzach! A życie z założenia ma być piękne więc patrzmy na te fotki popijając mocną, pachnącą kawę i już jest bosko Pozdrawiam. Wracając do ścian; wszystko zależy od gustu, przeglądając powyższe zdjęcia zwróciłam uwagę na płytki w kuchni "grafitowej" od Agusi, dla mnie cudo, super dobrane, są tylko delikatnym tłem dla "mocnych" szafek, za to marmurowa ściana i jeszcze blat do tego, w jasnej, chyba sosnowej kuchni od Mimi- katastrofa! Taka super zabudowa i pełny niewypał...Ale to tylko moje zdanie! Uważam, że jeżeli chodzi o wykończenie ścian, podłóg możemy podsuwać tylko inspiracje.Zbyt duży wybór(na szczęście ), a każdy musi ocenić , wybrać to co jemu się podoba. Przyjemnych i twórczych myśli Dimas! Całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 08.03.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Zapomniałam dopisać....lodówkę pomalować! oczywiście!!! Wszystkie babeczki lubią się przebierać, niech ONA też ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 wojtek masz dzieci? nie....nie odpowiadaj,pytanie retoryczne oczywiście poza tym zgodzisz się chyba,że nie wszystko co ładne do praktycznych należy A na stalowej ścianie zostawiłam swoją mimi łapkę parę tygodni temu i ..pewno tam nadal jest - na pamiątkę dorotaele - może pozostawmy wybór frontów i wykończenia ścian Dimasowi Poza tym tę klonową,nie sosnową kuchnię wybrało już sporo forumowiczów i może nawet podobnie ja zaaranżowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Podobno to niegrzecznie rozmawiać o pieniądzach! A życie z założenia ma być piękne więc patrzmy na te fotki popijając mocną, pachnącą kawę i już jest bosko No jasne , czasem za to nawet zaplaca Jakos dziwnie zbiezne mamy odczucia estetyczne dotyczace obu kuchni.Ten grafit fakt - mistrzostwo, wiem kto robil, juz mu nawet gratulowalem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 08.03.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Mimi wzrok już u mnie nie ten...latka też nie takie jakby się chciało!!! Z góry przepraszam za negatywną cenzurkę, jaką wystawiłam marmurom, myślę że nikogo nie obraziłam , podkreśliłam, że to tylko moje zdanie. W końcu po to jest forum! Pa, pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.03.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 poza tym zgodzisz się chyba,że nie wszystko co ładne do praktycznych należy A na stalowej ścianie zostawiłam swoją mimi łapkę parę tygodni temu i ..pewno tam nadal jest - na pamiątkę Gdybysmy kierowali sie tylko praktycznoscia to swiat bylby nudny a ja bylbym na wode.Nie czytalas uwaznie.Polecam chemie np .Bernera.Skoro podloge sie zabezpiecza, fugi/o kurcze znowu/ to czemu nie stal.Mam bardzo aktywne dziecko /ksywa Rozpierduchaman/ a nie mamy jakos plam na metalowych sprzetach w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts