Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parametry drewna/parkietów

XGrzesX

Recommended Posts

Witam, skoro poruszyliście wątek cen na przemysłówki to dla zainteresowanych w tym asortymencie mam obecnie: teak, lapacho, merbau, orzech amerykański. Ceny na każdy z tych parkietów 77 zł/m2 netto i przy układaniu 7% VAT.

Dokladne informacje przez email: [email protected] lub 0 509 019 699.

Dla osób spoza Warszawy myślę, że mam również ciekawą propozycję.

Pozdrawiam i zapraszam

mj

Witam, skoro poruszyliście wątek cen na przemysłówki to dla zainteresowanych w tym asortymencie mam obecnie: teak, lapacho, merbau, orzech amerykański. Ceny na każdy z tych parkietów 77 zł/m2 netto i przy układaniu 7% VAT.

a teak jest w pierwszej klasie czy z bielem (B)?

• 2 weeks później...

A ja mam pytanie troche z innej beczki, ale nie znalazłem innego wątku, w którym mógłbym zadać pytania fachowcom w tych sprawach :D

Czy kupić tańszy parkiet z supermarketu, czy droższy od producenta?

Chcemy sie przymierzyć do kładzenia parkietu. Nawet wybraliśmy z żoną rodzaj drewna: dąb czerwony lub jesion. No i w Castoramie dąb czerwony kl. 1 kosztuje o 30%-40% taniej, niż mi zaproponował producent (u producenta ok. 100 zł/m2 parkietu 22x70x400). Mój fachowiec od drewna straszy mnie, że parkiety z supermarketów budowlanych "nie trzymają wymiarów" i się rozsychają, ale na pierwszy rzut oka widać, że deski są porządnie zrobione, każda do siebie pasuje, tylko brać, płaćic i kłaść.

A jaka jest opinia osób z branży na temat podłóg kupowanych w supermarketach budowlanych? Warto przepłacać?

Pozdrawiam

Pieczara.

PS:

dopisek po chwili zastanowienia: napisałem osobny watek na ten temat we Wnętrzach - bo mimo wszystko pytanie było za bardzo z innej beczki w porównaniu do początkowego tematu... http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42591