idkam 20.02.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Witam, otrzymałem ofertę na bloczki AMERBLOK.Czy ktoś z Was może coś na ich temat powiedzieć?Czy konieczne jest wypełnienie otworów betonem?Czy konieczne jest dodatkowe zbrojenie? Jak kosztowo wyglądają na tle innych rozwiązań??? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 21.02.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Witam . Wybudowałem w tamtym roku ściany fundametowe właśnie z amerbloka.Może nie są najtańsze ale moim zdaniem bardzo dobre. Wykonane zbetonu klasy B-40, wibroprasowane,mało nasiąkliwe.Otworów nie wypełniałem betonem ani dodatkowo nie zbroiłem.Można je od razu smarowć izolacją przciwilgociową, nie wymagają tynkowania (Rapówki).Co do cen to nie wiem jak teraz się kształtują,jakupowałem po 3,9zł,ale to było w kwietniu 2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 21.02.2005 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Witam . Wybudowałem w tamtym roku ściany fundametowe właśnie z amerbloka.Może nie są najtańsze ale moim zdaniem bardzo dobre. Wykonane zbetonu klasy B-40, wibroprasowane,mało nasiąkliwe.Otworów nie wypełniałem betonem ani dodatkowo nie zbroiłem.Można je od razu smarowć izolacją przciwilgociową, nie wymagają tynkowania (Rapówki). Co do cen to nie wiem jak teraz się kształtują,jakupowałem po 3,9zł,ale to było w kwietniu 2004r. Witam, dzięki za info. A jak sytuacja wygląda z ostatnią warstwą? Nie trzeba jej jakoś uzupełnić ??? Do czego przykleić np. beton komórkowy? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 22.02.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 ostatnia warstwa ,jeszcze przed wmurowaniem została zadekloowana zaprawą cementową.Potem wymórowaliśmy ostatną warstwę,na to szalunek zbrojenie i zalewamy betonem czyli wieniec.Dopiero na wieńcu murujemy pierwszą warstwę właściwej ściany. Oczywiście jeszcze izolaja pozioma na wieńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.02.2005 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Dzięki, czy wieniec jest konieczny przy domku bez podpiwniczenia?Ty miałeś piwnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 23.02.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Ja budowałem bez piwnicy .Wieńce w budynku sąjak obręcze w beczce,spinają wszystko w jedną calość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts