mc5 15.07.2025 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca W okolicy włazu na dachu pojawił się przeciek, założyłem kamerkę od dołu, zlokalizowałem miejsce przecieku podczas opadu i zakładam że jest na spojeniu papy z obróbką blacharską włazu lub pasów papy wokół włazu gdyż właz był dorobiony kilka lat temu na dachu który był robiony ok 10 lat temu. Chcę to naprawić we własnym zakresie i zastanawiam się nad tym czy użyć pasa siatki na połączeniu blachy z papą i "zaciągnięciu" tego masą wokół całego obwodu włazu ? Mam tylko wątpliwość czy użyć do tego masy bitumicznej jakiej używał Pan robiący ten właz kilka lat temu (Gardner Wet-R-Dri), czy też skorzystać z mas poliuretanowych ( DuroDach D) lub masy polimerowo akrylowej z włóknami (RD Repair Fiber). Akurat na takie produkty natknąłem się szukając w internecie. Możecie doradzić bo będzie trwalsze i skuteczniejsze ? Poniżej zdjęcia z dachu, ten kominek widoczny obok jest z zadaszeniem i wokół niego zawsze jest sucho ale uszczelniłbym profilaktycznie też całość po obwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/292461-masa-bitumiczna-vs-masa-poliuretanowa-polimerowo-akrylowa-do-naprawy-nieszczelno%C5%9Bci-na-po%C5%82%C4%85czeniu-blachy-z-pap%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts