Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

a w pko bp po staremu

kazb

Recommended Posts

starałem się o kredyt mieszkaniowy w tym banku od grudnia 2004 roku - i z taką niemrawością ,brakiem zainteresowania ze strony "obsluganta" nie spotkałem się od bardzo dawna .Ja jestem w szoku !!! jako stary klient bez "wpadek" liczyłem na szybkie załatwienie sprawy( przy moich zarobkach to bajka ) a tu nic .papiery były w szafie prawdopodobnie przez ten czas może tylko dotknięte .Nie wytrzymałem i poszedłem kilka domów dalej do konkurencji i to bylo to -miło,przyjaźnie i z inwencją ,bez glupawych problemików.Tylko nie wiem jakim sposobem pko bp ma takie zyski przy takich "bezjajecznych" pracownikach.

Ja ma bardzo dobre wrażenia po kontaktach z konsultantem w PKO BP. Wkłada cały czas dużo wysiłku w zgromadzenie wszystkich informacji, o które poproszę (a jestem kurna dociekliwy :wink: ) - bez jednego jęknięcia.

Też radzę przechadzkę po oddziałach - w końcu bank to ludzie :)

Takie czasy mamy. O klienta każdy walczy. :p

Co do ilości papierów to się zgadzam - maaassssa tego - ale często jest tak, że pracownicy sami wypełniają dokumenty. Robia wszystko aby nas tylko zatrzymać u siebie. A dlaczego? Dlatego, że muszą się wykazać że potrafią zdobyc klienta.

Faktem pozostaje jednak to, ze jeden pracownik obsłuży cię bo lubi to i pomaga z chęcią a drugi bo musi. I to niestety się czuje.

• 2 months później...

Mam kredyt w PKO BP. Jako ciekawostkę moge podać że w jednym oddziale PKO BP zostałem totalnie olany tzn. nie miałem zdolności kredytowej a w drugim dostałem kredyt bez problemu. Ten pierwszy to był mały oddział a ten drugi to był duży oddział regionalny.

Zgodnie z umową mam dostarczać zaświadczenie o dochodach co pół roku więc przed upływem 6 miesięcy zgłosiłem się po druczek do zaświadczenia. Osoba obsługująca mnie powiedziała że niepotrzebnie przyszedłem bo to bank jak będzie potrzebował zaświadczenia to coś do mnie wyśle. Minął rok i dostałem przypomnienie że trzeba dostarczyć polisę ubezpieczenia budowy na następny rok. Przyniosłem polisę (03/2005) i znów pytam - co z zaświadczeniem o dochodach. Tym razem otrzymałem odpowiedź że bank odchodzi od tego że wymaga zaświadczeń co pół roku i że jak będą chcieli zaświadczenie to napiszą do mnie.

Czyli na razie totalny luz. Większy niż się spodziewałem.