bobiczek 21.02.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Uwaga na fazy księżyca przy sianiu i sadzeniu czegokolwiek.Właśnie jestem na etapia czytania podręcznika ogrodnika i wpływu tych faz.Dla mnie absurd "28 kwietnia siejemy coś tam tylko do 17.35, od 18.10 pikujemy coś tam", itd.Ciekawe ile w tym prawdy.Bo że na żerowanie ryb w jeziorze księżyc i jego fazy wpływ mają znaczny to słyszałem, ale przy podlewaniu ogródka nie słyszałem. A Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 21.02.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Witam Ja słyszałam. Moja teściowa przestrzega tego i powiem, że jej ogórki, marchewki i kwiatuszki zawsze są o niebo lepsze od moich. Ja tam fazy księżyca oglądam w pozycji horyzontalnej i z zamkniętymi oczami . Ale chyba coś w tym jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 25.02.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Zapewne fazy księżyca mają wpływ i na rośliny. Wiem, od swojej mamy, która miała przepiękne kwiaty, że najlepiej przesadzać kwiaty we środę lub sobotę.Może to prawda, a może wkładała w tę pracę więcej serca niż ja?! Nie wiem.Prawdą jest, że ze wszystkimi roślinkami robiła cuda a one i tak były jej wdzięczne za te katusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts