Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZNAUCERKA

kate74

Recommended Posts

kate74, pokaż tą swoją sunię, link który podałaś jest do onetu ale przed zalogowaniem. Najpierw się zaloguj a potem wskaż zdjęcie. Sama mam sznaucerkę olbrzyma i jestem ciekawa Twojej. Pozdrówka i drapańsko za uszkiem dla suni :D

a tu moja psica:

http://sting.sqlab.com.pl/~ewa/sonia.jpg

Witam!!

udło mi sie teraz widać mojego psiaka w całej okazałości. To jest pies z charakterem.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=35639&grupa=13&kat=0&a=kate1974

Ma dopiero 8m-cy i nie była jeszcze u fryzjera.Zastanawiam się, kiedy najlepiej ją obciąć hmmm...ale musze jeszcze troszke poczekać by zrobiło sie cieplej.Następne fotki postaram sie zamieścić w najbliższym czasie.

• 2 weeks później...

Nie wiem czy wiecie (sprawa hodowcy-sprzedawcy) że - niestety ta odmiana sznaucera- często ślepnie.

Spotkałem już takich kilka, dlatego kupiłem miniaturę.

Ma 11 lat, mały rozmiar i ogromne serce.

Strzyżenie - pamiętajcie z doświadczenia.

Jeśli pierwsze będzie bez stresu u fachowca, każde następne będzie normalne. A jeśli nie to gehenna(wiązanie do kaloryfera, przekupstwo itd...

I uczcie czesania od małego, ale bez szarpania i stresu.

Bo potem zeżre każdą szczotkę.

A nie czesane mają na brodzie i łapach kołtun, z którym radzi sobie tylko fryzjer, niestety wygląda szpetnie.

kate, śliczności :D a po fryzjerze nie zdziw się jak będzie "zawstydzona" golizną. Moją zawsze muszę chwalić że ślicznie wygląda bo normalnie się chowa się po kątach :D uspokaja się dopiero jak cała rodzinka ją wygłaszcze i wychwali :D

Bywa różnie. Nasz mikrus po strzyżeniu wyraźnie się ożywia i nabiera ochoty do biegania. Naturysta jaki, czy co? :lol:

Bywa różnie. Nasz mikrus po strzyżeniu wyraźnie się ożywia i nabiera ochoty do biegania. Naturysta jaki, czy co? :lol:

:lol: :lol: :lol:

kolega ma też miniaturkę ale szczekliwe to to jest strasznie :wink:

ja natomiast nie wyobrażam sobie małego psa w swoim domu, zawsze były to duże rasy...

co do strzyżenia to nie ma stresu, po strzyżeniu też tylko wstydliwa jakaś jest, może dlatego że dziewczynka :wink: :lol:

Piękna ta twoja sunia! Jak się błyszczy :0

Ja też mam sznaucerki olbrzymy-dwa samce.

Moje mają 5 lat. Niestety mieszkają na polu i raczej ich nie strzyge. Ot takie małe podcinanie i trymowanie. Może dlatego wyglądają jak dwa diabły. Tak naprawde to są prawdziwe aniołki...

Zdecydowanie sokojne i wyważone tylko troche ogród dewastują :)

• 1 month później...
  • 3 months później...
kate, śliczności :D a po fryzjerze nie zdziw się jak będzie "zawstydzona" golizną. Moją zawsze muszę chwalić że ślicznie wygląda bo normalnie się chowa się po kątach :D uspokaja się dopiero jak cała rodzinka ją wygłaszcze i wychwali :D

Witam!!

Własnie moja psina skończyła rok i była już dwa razy u fryzjera strasznie to lubi. Obecnie ma lekkiego bzika na punkcie kamieni uwielbia je nosić w zębach , podrzucać , generalnie bawić sie .Jest jednak jeden problem znosi to wszystko do domu i wypuszcza z pyska wprost na podłogę z płytek . Już przeżyłam kilka razy horror z tego powodu.Jest kochanym psiakiem , bardzo oddanym właścicielom.