Gość 20.09.2002 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Prace w moim remontowanym budynku tak się ułożyły, że dopiero pod koniec października będę gotowy do kładzenia tynków wewnętrznych. Baaaaaaardzo zależy mi na czasie, ale czy ma sens kładzenie tynków w tak późnej porze roku ? Doodam, że mam już wstawione okna, więc wietrzenie jest ciut utrudnione.I druga sprawa: jaki jest koszt 1m2 tynku tradycyjnego i gipsowego (robocizna) Pozdrawiam Gall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawy 20.09.2002 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Moje tynki cementowo-wapienne zakończyłem 4 września, ale do końca tamtego tygodnia mimo wietrzenia były miejsca gdzie tynk był jeszcze mokry. Widać doskonale miejsca w domu, do których "wietrzenie" nie dociera najlepiej. W tym tygodniu dorzuciłem wylewki, więc o schnięciu tynków nie ma mowy.Płaciłem za robociznę (z zacieraniem na gładko) 8 zł/m2 bez rachunku. Dodatkowy koszt to piach 500 zł, cement 450zł, wapno 1000 zł, + listwy narożnikowe wokół drzwi. Scian do tynkowania było 600m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.09.2002 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Jeżeli masz okna drewniane, to bałbym się, że się wypaczą, bo jednak wilgoci w powietrzu w tym okresie nie brakuje, a jak dołożysz tą z tynku... A myślałeś, by pozdejmować "furtki" na jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Okna są plastikowe i mam możliwość dogrzania pomieszczeń kominkiem. Gall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.09.2002 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 No to Ci się nie wypaczą, ale zamiast grzać kominkiem ja bym wietrzył. Nie można też zbyt intensywnie suszyć bo niektóre mogą popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts