Ewa7506 27.11.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ja tez myślę o zadaszeniu, ale to będzie troszeczkę inaczej wyglądało ponieważ drzwi na taras będą przesunięte na bok. W salonie od strony kuchni planuję jeszcze "jadalnie" i jak nie przesunę wyjścia na taras w stronę kuchni to nie będzie jak kanap postawiś bo tam wypada wyjście. Mam jeszcze pytanka: 1. o te trójkątne okna. Jak sądze otwiera się tylko część trójkąta a reszta "rożki" są nieruchome bo inaczej to sobie tego nie mogę wyobrazić. 2. o schody czy tak jak w projekcie drewniane czy wylewane? A z tą zamianką kuchni na gabinet to ja się nie piszę. Mam teraz otwartą kuchnię i klnę takie rozwiązanie w żywa kamienie i jeszcze ta rozbudowa instalacji i zmiany....zmiany... Z góry dzięki za info i sorki za zawracanie głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 28.11.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Dokładnie, Ewo - otwiera się tylko większe skrzydło trojkąta. Na dodatek, niestety, o czym już wspominałam, okna nie są do końca trójkątne - są pięciokątami, mają ścięty wierzchołek, było to warunkiem otwierania sie okna, w przeciwnym wypadku okno by się jedynie uchylało. Szkoda, że projektanci tego nie uwzględnili w opisach. U nas wygrałą funkcjonalność, wybraliśmy ścięte wierzchołki aby móc te okna otwierać. Schodów jeszcze nie ma - chciałam wylewane, ale niestety, oznaczałoby to, że przecinają linię okna - a takiego widoku nie zniosłabym za pioruna (i znów - niskie uklony dla pana projektanta). Będą ażurowe,drewniane, kręcone - będą, bo jeszcze ich nie ma Ale cieszę się, ze mam ten dom - na przykladzie jego niedociągnięć zbuduję kiedyś lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 29.11.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Właśnie skończyłem budowe LMP42a - z "małymi" zmianami W podpisie sa zdjęcia. Jeszcze nie wszytskie dodalem ale wyglada tak jak na zdjeciach:) Na parterze zmienilem funkcjonalnosc pomiesczenia gospodarczego, z ktorego zrobilem lazienkę, a w miejscy, gdzie miała być lazienka, jest tylko kotłownia (piec z zasobnikiem na ekogroszek) Podniosłem poddasze o 4 pustaki, zrezegnowałem z trójkątnych okien w lukarnach i pare innych zmian jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 29.11.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 valdi, sporo kadrów mam prawie identycznych i z tego samego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 30.11.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Chyba kazdy w tym etapie pstryka sporo fotek - budowa rosnie w oczach to i milo popatrezc. Gorzej jak zaczynaja sie klopoty z fachowcami na przyklad... Na szczescie juz mam to wszystko za soba i moge spokojnie mieszkac. No moze spokoju nie mam pod koniec miesiaca, kiedy trzeba rate kredytu splacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 30.11.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 No, to fajnie masz, że już mieszkasz - u mnie byla wlaśnie potężna wrześniowo-październikowa obsuwa z fachowcami - w efekcie dopiero od wczoraj wylewają mi posadzki. Węze od podłogowego mam prawie identycznie w salonie rozmieszczone, i wiechę mialam podobną Co dałeś na podłogach? Pokażesz trochę wykończeniówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 30.11.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Na podłogach mam: Caly dol, poza malym pokojem kafelki (bo wszedzie podlogowka) maly pokoj i cala gora panele. Lazienka o gory - jeszcze nic, ale maja byc oczywiscie kafelki:) Wykonczeniowke pokaze, jak tylko uporam sie z internetem w domu. Czekam na uruchowmienie neostrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 30.11.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 hehe, ja mam stałe łącze na budowie od sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 08.12.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Dom zakonczony i juz mieszkamy - zdjecia w podpisie Koszt - ok 260 tys z meblami i wyposazeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 08.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Klika zdjec juz na stronie Jeszcze górę wrzucę za pare dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 16.12.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 słabe punkty projektu / potencjalne poprawki: 3. chinskie kombinacje z oknami na poddaszu - problemy mieli i apnowie od więźby, i od dachowek, a na końcu facet od okien rozbrajająco oświadczyl, że okna mogą być co najwyżej uchylne. Na szczęscie udało się rozpracować sprawę tak, zeby się jednak otwierały. Witam, przymierzamy się do projektu, i ten nam bardzo wpadł w oko, jednak problemy z oknami na poddaszu trochę osłabiły mój entuzjazm. Jak Wam udało się rozwiązać = otworzyć te okna? 4. podnieśliśmy o ponad pół metra ściany na poddaszu - przestrzenie są dość imponujące. To wydaje się być sensowne - zwiększa się kubatura pomieszczeń na poddaszu, poza tym okna w lukarnie nie zaczynają się 20 cm nad podłogą. A czy ktoś zrealizował/realizuje projekt w okolicach Poznania lub Piotrkowa Tryb.? Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 16.12.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 słabe punkty projektu / potencjalne poprawki: 3. chinskie kombinacje z oknami na poddaszu - problemy mieli i apnowie od więźby, i od dachowek, a na końcu facet od okien rozbrajająco oświadczyl, że okna mogą być co najwyżej uchylne. Na szczęscie udało się rozpracować sprawę tak, zeby się jednak otwierały. Witam, przymierzamy się do projektu, i ten nam bardzo wpadł w oko, jednak problemy z oknami na poddaszu trochę osłabiły mój entuzjazm. Jak Wam udało się rozwiązać = otworzyć te okna? 4. podnieśliśmy o ponad pół metra ściany na poddaszu - przestrzenie są dość imponujące. To wydaje się być sensowne - zwiększa się kubatura pomieszczeń na poddaszu, poza tym okna w lukarnie nie zaczynają się 20 cm nad podłogą. A czy ktoś zrealizował/realizuje projekt w okolicach Poznania lub Piotrkowa Tryb.? Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Z oknami sprawa przedłużała się w nieskończoność - wariant ładniejszy był zdecydowanie mniej funkcjonalny (okna dzielone na pół, większa tafla wyłącznie uchylna), wzięliśmy więc wariant nieco mniej ładny, ale dużo bardziej funkcjonalny - okna zostały ścięte u góry (jakieś 40 cm), przyjęły więc formę pięciokątów (tafla okna oczywiście podzielona na 2 części) - ale za to się otwierają. Może znajdę chwilę, żeby to pstryknąć - kiedyś Budujemy 70 km od Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 04.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam,Czytam, czytam i czytam. Na razie tylko czytam, ale wreszcie czas coś napisać. Od jutra (5 lutego) ruszamy z budową domu. Jak na razie zrobiliśmy drogę dojazdową do naszej działki.Wybraliśmy ten projekt już jakiś czas temu, ale ogólnie rzecz biorą znalezienie odpowiedniego projektu nie było rzeczą łatwą. Nie ukrywam, że bardzo cenne będą Wasze uwagi na temat tego projektu, a w szczególności liczę na opinie valdizet Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 04.02.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Projekt sam w sobie ogolnie uwazam za bardzo ciekawy i udany. Jezeli ruszacie z budowa, to pewnie zmiany w projekcie macie juz zrobione? Mozesz napisac co zmianiliscie w projekcie? Pozdrawiam i chetnie odpowiem na wszelkie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 05.02.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam, Dziękuję za odpowiedź valdizet. Oczywiście zmiany są, bo jakże mogło by być bez nich . Po pierwsze napiszę o kryteriach w jakich szukaliśmy projekt, aby spełnił nasze oczekiwania. 1. Dom ma być z poddaszem użytkowym z dachem dwuspadowym (parterówki odpadają) 2. Garaż - i tu pierwsza nasza zmiana: poszerzyliśmy (5,3x6,05m) 3. Powierzchnia użytkowa - około 120m 4. Kuchnia od frontu - miała być większa i najlepiej zamknięta (z tym sobie poradziliśmy) 5. Dodatkowy pokój na parterze. ... i wybór padł na LMP 42a O dokładnych zmianach napiszę później. Pozdrawiam. Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 14.03.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów poza mną buduje (lub zbudował) LMP 42 (a)? Chodzi mi o okna na poddaszu. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek fotki zrobione od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 12.07.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ja mam pytanie czy projekt 42a ma faktycznie dobre projekty instalacje wewnetrzne i czy robicie scisle z tym co w projekcie, oraz czy sa to marzenia czy realia-chodzi mi o koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 11.09.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 proszę o zdjęcia okien w lukarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 11.09.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Poszukaj na forum. Też myślałam o tym projekcie jednak zdecydowałam się na inny ale widzialm zdjęcia z realizacji- zamieszczone przez kogoś właśnie na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewapier 17.09.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Z oknami sprawa przedłużała się w nieskończoność - wariant ładniejszy był zdecydowanie mniej funkcjonalny (okna dzielone na pół, większa tafla wyłącznie uchylna), wzięliśmy więc wariant nieco mniej ładny, ale dużo bardziej funkcjonalny - okna zostały ścięte u góry (jakieś 40 cm), przyjęły więc formę pięciokątów (tafla okna oczywiście podzielona na 2 części) - ale za to się otwierają. Może znajdę chwilę, żeby to pstryknąć - kiedyś Budujemy 70 km od Poznania. Witam.Ja również buduję dom LMP 42 i prosiłabym o kilka zdjęć okien trójkątnych oraz schodów. A ile okna trójkątne - orientacyjnie bym chciała wiedzieć- kosztowały? My mamy w planie zamurować okna na dole od strony schodów.Więc na korytarzu bedzie tylko jedno okno-górne.Czy ten dom budujecie w Trzemesznie? Bo nie napisaliście w którą stronę od Poznania.Pozdrawiam. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts