Senser 21.02.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 O so chodzi....Wprowadzam się (taki mam zamiar) w tym roku...pod koniec.Nie będe miał jeszcze gazu. Bedzie za jakie 1,5-2 lata.Nie chcę inwestować w inne żródła: LPG czy olej bo to wszystko będą wyrzucone w "błoto" pieniądze....bo w jakiejś perspektywie będe miał gaz ziemny. Całą instalacje będe chciał zrobić normlanie jak pod piec gazowy. Ważne...chcę mieć kominek z płaszczem wodnym....I teraz mam pewien zgryz jak sobie poradzić aby mieć komfort użytkowania CWU....wiem, że można podłączyć zasobnik CWU pod kominek i tak też uczynię...ale, co wtedy bym musiał wstawać co 4-5 godz. i dokładać, żeby na rano na pewno była ciepła woda??.Znajomy namawia mnie na jakiś tani bojler elektryczny...co wy na to??Jak to technicznie rozwiązać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 21.02.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 A nie lepiej tani zbiornik na olej?O ile się nie mylę potem wystarczy w kotle wymienić jakiś drobiazg i "jedzie" na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.02.2005 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 A nie lepiej tani zbiornik na olej?O ile się nie mylę potem wystarczy w kotle wymienić jakiś drobiazg i "jedzie" na gazie. Co?? To ten sam piec może pracować i na olej i na gaz po wymianie jakiejś pierdułki?? Aż mi się wierzyć nie chcę...przecież to nie to samo co przesiąść się z LPG na ziemny...no chyba, że o czymś nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 21.02.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 No jeżeli palnik to pierdułka to pogrtulować , a po za tym kociołek musi być żeliwniaczek. A kosztuje to to nie licho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 21.02.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Zasobniki z Galmetu maja oprucz wezownicy ktora polaczysz do ominka takze grzlke elektryczna http://www.galmet.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.02.2005 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 No jeżeli palnik to pierdułka to pogrtulować , a po za tym kociołek musi być żeliwniaczek. A kosztuje to to nie licho. Dlaczego w tym przypadku "musi" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 21.02.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Żeliwniaka De Dietrich kupisz za 8tys a może taniej.Niedrogie też są chyba Buderusy. No jeżeli palnik to pierdułka to pogrtulować , a po za tym kociołek musi być żeliwniaczek. A kosztuje to to nie licho Pomyliłem z propanem-butanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 21.02.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 A wyobrażasz sobie wiszącego na olej.Z lpg na ziemny to wystarczy ( i vice versa ) zmienić dyszki. Przy olejaku trzebaby bylo dołożyć pompę oleju, dmuchawę , czyli wymienic całe bebechy. Mozna to zrobić przy żeliwnym. Wykręcasz palnik gazowy i wkręcasz olejowy. No ale to kosztuje. Kup sobie elektryczny boiler i sprawę masz załatwioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.02.2005 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Kup sobie elektryczny boiler i sprawę masz załatwioną. Jestem temu bliski....z drugiej strony trochę mi szkoda nadwyżki ciepła, która zapewne pojawi się w CO, a którą to mógłbym w odpowiednim czasie wykorzystać do zasilenia CWU...w tkwi największy szkopuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 21.02.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 No to kup z weżownicą. Elektryka + wężownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.02.2005 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 No to kup z weżownicą. Elektryka + wężownica. A ile coś takiego może kosztować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 21.02.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Nie dużo więcej. Popytaj w hurtowniach lub sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 21.02.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 http://makroterm.ik.pl/main.php Stojace NP KOD Nazwa Opis Ilustr. Cena netto Stawka VAT JM ? 06-1040 Wymiennik c.w.u. SG-W(S) E 100 Skay +grz.el. pokaż 887.00 PLN 22% szt. 06-1045 Wymiennik c.w.u. SG-W(S) E 100 płaszcz met.+grz.el. pokaż 929.00 PLN 22% szt. 06-1240 Wymiennik c.w.u. SG-W(S) E 120 Skay + grz.el. pokaż 948.00 PLN 22% szt. 06-1245 Wymiennik c.w.u. SG-W(S) E 120 płaszcz met.+grz.el. pokaż 979.00 PLN 22% szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.02.2005 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Co to są stojące NP??Czy te ceny dotyczą wymienników ciepła czy zasobników CWU elektryczno kominkowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 21.02.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 NP na przyklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 21.02.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 wejdz na stronke http://makroterm.ik.pl/main.php producetow wybierz GALMET i kliknij szukaj http://www.galmet.com.pl/ a tutaj sobie poczytasz o tej firmie i jej produktach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.02.2005 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 A może jeszcze ktoś ma jakieś inne spojrzenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 A może jeszcze ktoś ma jakieś inne spojrzenie ?? Senser nie wiem czy to będzie dla Ciebie tanie rozwiazanie ale mozesz zamontowac gazowy przepływowy ogrzewacz zasilany propan - butanem z butli 11 kg a po wprowadzeni gazu sieciowego zmienic mu dysze ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 22.02.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Na stronie http://www.kratki.pljest turbokominek, który podobno trzyma ciepło przez 17 godzin, może to będzie dobre rozwiązanie, oczywioście jest on wyposarzony w płaszcz wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cy5jakub 05.07.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 A może jeszcze ktoś ma jakieś inne spojrzenie ?? Senser nie wiem czy to będzie dla Ciebie tanie rozwiazanie ale mozesz zamontowac gazowy przepływowy ogrzewacz zasilany propan - butanem z butli 11 kg a po wprowadzeni gazu sieciowego zmienic mu dysze ... pzdr Na jak długo starczy tej butli? Pozdro Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts