Jezier 25.02.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 A może listy rozpełzły się już po sieci i jest wiele list Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 25.02.2005 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 pegaziątko zawsze dołują mnie tego rodzaju ludzie. z twoich postów wynika że masz coś wspólnego z branżą ale stwierdzenia typu handlarzyna wystawia tylko tobie opinię. przejrzałeś tę stronę? ja osobiście chciałbym mieć taką listę referencyjną. a na stronie jakbyś chciał to byś być może doczytał się tego: Viessmann po raz siódmy z rzędu "Partnerem roku dla rzemiosła".Kilka tysięcy firm instalatorskich, w ankiecie przeprowadzanej co dwa lata przez biuletyn branżowy "markt intern" wybrało firmę Viessmann ponownie "Partnerem nr 1 dla rzemiosła". W ten sposóbwyróżnienie to siódmy raz z rzędu powędrowało do Północnej Hesji. Zwycięstwo zapewniły pierwsze miejsca we wszystkich działach produktów: kotły grzewcze, unity, technika kondensacyjna i systemy solarne. Dyrektor redakcji grupy wydawniczej "markt intern", Hans J. M. Manteuffel i redaktor naczelny działu instalacyjnego "markt intern", Hans-Georg Pauli "Złoty Dyplom Partnerstwa" wręczył dr Martinowi Viessmannowi 26 marca, na stoisku targowym Viessmann na ISH. Po raz pierwszy ankietowane firmy instalatorskie przyznały firmie Viessmann pierwsze miejsca we wszystkich czterech najważniejszych gałęziach produktów. Takie jednoznaczne wotum zaufania jest odzwierciedleniem oceny przez partnerów handlowych całościowej kompetencji przedsiębiorstwa. Kompletną ofertę innowacyjnych i wiodących systemów techniki grzewczej w formie programu Vitotec postrzega się w firmie Viessmann jako fundament ścisłego partnerstwa z rzemiosłem. Program obejmuje kotły grzewcze na olej, gaz i paliwa stałe od 4 do 15 000 kW - w tym pełny szereg gazowych kotłów kondensacyjnych od 4 do 6 600 kW, kompletny program gazowych kotłów wiszących, kondensacyjnych i konwencjonalnych oraz olejowe kotły kondensacyjne, stojące i wiszące. Oferty dopełniają odpowiednio zharmonizowane elementy techniki systemowej. Nadbudowę tego fundamentu stanowi pełny wachlarz usłu związanych z produktami: logistyka dysrybucji, finansowanie, leasing, kontraktacja ciepła, Akademia Viessmann, konserwacja i serwis, serwis softwarowy, internet, materiały reklamowe, reklama prasowa, sponsorowanie sportu - wszystko to razem zebrane w programie usługowym Vitopro.i nie jest to opinia handlarzyny lecz wybór ludzi z branży w Niemczech. życzę ci owocnej sprzedaży i montażu najlepszych na świecie niebieskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 26.02.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Pegaziatko, jestem w szoku, doprady dla ciebie białe jest czarne.A ten ranking co podała Jezier, to przepisany frament listy rankingowej z firmy "MARKT INTERN" i nie jest to lista Wildsteina!!! Podaj nam co takiego ma burdelus a czego nie ma np.pomarańczowy? 1950 o to chodziło!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmw 26.02.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Kupując swojego Viessmana kierowałem się przede wszystkim tym, że mieści mi się w kotłowni (jest bardzo malutka), a Buderus rozmiarami nie pasował. Wiedząc, ż Viessman to firma znana, nie patrzyłem na żadne rankingi firm, ale z kontaktów z użytkownikami Viessmana i rożnych innych wyszło, że chyba pomarańczowy jest najlepszy. Porównanie bardziej konkretne z Buderusem mam jedynie przez pana Krzysztofa - mojego kierownika budowy, z którym czasem utzrymuję kontakt. Poprzedni dom, który budował, podobny w rozmiarach do mojego i z takiego samego materiału, zrobiony od początku do końca przez tę sama ekipę ogrzewany jest olejowym Buderusem. Podobno przez pierwszy sezon zużywał on znacznie więcej oleju niż wynikało z obliczeń. Nie wiem jak tam jest teraz, ale ostatnio pan Krzysztof bardzo dopytywałl sie o moja instalację ogrzewania, kiwał głową i mówił, że dobrze wybrałem, bo moi porzednicy ciągle mają jakieś kłopoty z ogrzewaniem. Być może nie zależy to od pieca tylko od wykonania całej instalacji. Piec i całą reszte instalowała mi firma, która ma autoryzację Viessmana.Nie wiem o co chodzi z tą czystością, czy "sterylnością" kotłowni. U mnie bardzo ciasno upakowany jest tam piec, zasobnik ciepłej wody, hydrofor, odżelaziacz i pralka automatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.02.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 ja wiem że to może się wydawać śmieszne ,ale oni tam nie mają nic,żebypalnik się niezabrudził,dlatego trochę sceptycznie podchodziłam do ogrzewania olejowegojeszcze jedno pytanie:czy zapach oleju przeszkadzałby ,gdyby zbiornik był w kotłowni/czy utrzymuje się cały czas?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 26.02.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Grzesiek o to chodziło i żeby była jasność wcale nie jestem przedstawicielem pomarańczowego, więcej instaluję zielonych i DD ale "co Panocku prowda to je prowda" i wcale nie mówię klientom że Vaillant czy De Dietrich są lepsze od pomarańczy. to po prostu są dobre kotły które polecam i nie mówię że moje najlepsze. po prostu trzeba być obiektywnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.02.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Ja sie z tobą zgadzam, ale gość chciał prawde usłyszec to usłyszał. Ja tez nie poprzestaję tylko na pomarańczach, bo bym z głodu umarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.02.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Ja też nie jestem przedstawicielem pomarańczowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 27.02.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 my to wiemy ty jesteś votlomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.02.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Ten ranking ma już 2 lata. Chyba na dniach powinien być nowy. Poza tym w kategorii bardzo ważnej dla forumowiczów (Realna cena dla klienta finalnego) viessmann jest dość daleko bo na 12 pozycji. Co dziwniejsze Vaillant jest jeszcze dalej (16). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.02.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Co do tej sterylności to chodzi o zachowanie względnej czystości w kotłowni.Po prostu jak ktoś stawia gazówkę lub olejówke w sąsiedztwie miałowca to...sorki specjalnie mądry nie jest. Te kotły biorą powietrze z reguły z kotłowni a z takim sąsiadem zbierają również cały syf z pomieszczenia i... niestety wiąże się to z ciągłymi reklamacjami pracy kotła(bo się wszystko w nim zapycha).I ciągle pretensje (bo on awaryjny).A spróbować komuś coś wytłumaczyć...ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmw 28.02.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Kocioł olejowy, a chyba inne też, biorą powietrze z pomieszczenia, w którym są zamontowane. Ale do tego pomieszczenia musi być doprowadzony z zewnątrz specjalny dość dużej średnicy przewód, którym powietrze do kotlowni dostaje się, bo przeciez inaczej kocioł zgasłby po paru minutach. Taką rurę, idącą nie prosto przez ścianę, tylko załamaną w szczególny sposób (wlot jest na zewnątrz, usytuowany znacznie wyżej niż wylot powietrza do kotłowni) zamontowała mi ekipa zakładająca piec i nie pytali przy tym czy się na to zgadzam czy nie, bo taka rura być musi i to ponoć w konkretnym miejscu w stosunku do pieca. Powietrze jakie wchodzi do kotłowni tą rurą na pewno nie jest sterylne, ale póki co czyste, bo mieszkam na wsi, więc jest "wiejskie". Wszystkie urządzenia, które mam w kotłowni, nawet jednostka centralnego odkurzacza, powietrza nie zanieczyszczają i chyba nic nie szkodzą piecowi. Gdy piec był jesienią przeglądany, to palnik wcale zanieczyszczony nie był. Z tego co wywnioskowałem z rozmów z ekipą montujaca i serwisująca piec, ważniejsza dla sprawnego działania pieca jest jakość oleju opałowego. Od początku kupuję olej u tego samego dostawcy, poleconego przez serwis (ceny w porównaniu do innych, których tak wielu reklamuje się, mają w okolicy średniej). Powietrze musiałoby chyba być jakoś szczególnie zanieczyszczone, aby moglo zaszkodzić palnikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gość nowy 28.02.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Hej Użytkownicy Viessmanna - ile udało wam się dostać "rabatu" na kocioł - mnie zaproponowano 23% na Vitoronda 200 i 26% na Vitolę 100 od cen katalogowych - jak to wygląda u was? Dodam że na Buderusa proponowano mi 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.02.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Nie znam do końca konstrukcji buderusa ale mam wrażenie ,że lepiej go przyrównać do viessmannowskiego vitoronda aniżeli vitoli. Grześ 13 poproszę potwierdź lub zaprzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 28.02.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 no jeżeli wyznacznikiem jest ranking stworzony przez jakiegos handlarzynę to gratuluję. Proponuję spojrzeć np na sprzedaż urządzeń i okaże się że na 1 miejscu jest BBT a nie vieśman Brawo pegaziąto. Podążając Twoim tokiem myślenia, FIAT jest lepszy 340 razy od Bentleya, bo tyle samochodów sprzedaje więcej .... CANDY jest lepsza 13 razy od MIELE bo tyle sprzetu AGD sprzedaje wiecej ..... czyzby buty kupione na rynku firmy NoName były lepsze od butów Guccigo ?? . Musze sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 28.02.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 i mały gwożdzik na rok 2005 od konkurencji która tutaj akurat nie jest wymieniana: http://pl.vaillant.com/article.php?folder_default_tree=10003-10454&folder_default_netfolderID=10454&folder_where_from=default&article_default_id=5044 a pozatym jak ktoś jest daltonistą i ma problemy z czytaniem to nie ma takiego problemu ważne aby miał ciepło. jestem za pomarańczowymi (a może srebrnymi) i zielonymi (a może białymi) ale to moje subiektywne odczucia i tylko moje. a tak pozatym firma która zasłużyła się w oświęcimiu ogrzewa klasztor częstochowski i wiele kościołów - przykład chyba idzie z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 28.02.2005 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witam! Oczywiście że najważniejsze jest ciepło w domu. Czy to będzie z pomaranczowego białego czy niebieskiego ale czytając wypowiedzi w tym wątku to chyba świat lepiej wygląda przez pomarańczowe okulary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 01.03.2005 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Mały, może i trafne ogólne porównanie, tyle że pomarańcz ma trójciągówki a niebieski to ciągle dwuciągówka reklamowana jako trójciągówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 01.03.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Mały, może i trafne ogólne porównanie, tyle że pomarańcz ma trójciągówki a niebieski to ciągle dwuciągówka reklamowana jako trójciągówka Chodziło mi konstrukcje żeliwną i żeliwno-stalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 01.03.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Mału zgoda co do żeliwa Jak tam Twój Olejak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts