darks 21.02.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Jeżeli mam cały czas "czynną" budowę i do niej dziennik budowy to czy w momencie gdy z jakiś przyczyn występuję o nowe pozwolenie na budowę (np na dobudowanie garażu czy czegokolowiek) to muszę mieć osobny na to dziennik budowy??? W starostwie powiedziano mi, że muszę mieć i to nieważne, że na główną budowę mam dziennik budowy. To jakieś dziwne dla mnie. Czy ktoś się z tym spotkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aib Marianna 21.02.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 CO KRAJ, TO OBYCZAJ Niestety, Prawo budowlane nie zawiera zapisu, co w takim przypadku robić, więc Starostwa interpretują - "po uważaniu". Gorzej, bo PINB-y często żądają kolejnego zawiadomienia o zamiarze rozpoczęcia robót. Ale - CO KRAJ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 22.02.2005 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 CO KRAJ, TO OBYCZAJ Niestety, Prawo budowlane nie zawiera zapisu, co w takim przypadku robić, więc Starostwa interpretują - "po uważaniu". Gorzej, bo PINB-y często żądają kolejnego zawiadomienia o zamiarze rozpoczęcia robót. Ale - CO KRAJ... Nie znam przepisów w tej materii ale w puczeniu tegoż dziennika na drugiej stronie jest napisane: "Dziennik należy prowadzić odrębnie dla każdego obiektu budowlanego, wymagającego pozwolenia na budowę lub rozbiórkę. Dla obiektów liniowych lub sieciwoych, dziennik należy prowadzić odrębnie dla każdego wydzielonego odcinka robót." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts