Piotr_PA 20.09.2002 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Czy można zostawić na zimę w nieogrzewanym domu zamontowane płyty kartonowo gipsowe. Okna i drzwi zamontowane. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 20.09.2002 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 a dlaczego nie. Jak zaszpachlowane i chociaż raz zagruntowane emulsją to w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 20.09.2002 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Nie jestem pewien. Wiem na pewno, że nie wolno zostawić płyt w budynku otwartym na zimę (bez okien). Jest to częściowo związane z właściwościami hygroskopijnymi gipsu (absorbcja wilgoci) i zagrożenia związanego z połączenia wilgoć + mróz. Tak przynajmniej przekonywał mnie mój wykonawca i mu uwierzyłem. W przypadku pomieszczenia nieogrzewanego ale zamkniętego - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts