MagnetoX 03.08.2025 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia Witam wszystkich, Mam problem z kanalizacją w nowym domu, który polega na braku spadku w rurach 160. W domu mam 4 piony z czego 3 są niesprawne. Sprawdzałem kanalizację kamerą endoskopową i zauważyłem, że w rurach stoi woda. Rury są oczywiście pod fundamentami. Mam płytę fundamentową 40 cm posadowioną na chudziaku 10 cm. Między nimi jest również papa. Co można w takiej sytuacji zrobić ? Mam dom z piwnicą i mogę wpiąć się z rurami w te piony i poprowadzić kanalizację pod sufitem w piwnicy. Pytanie tylko czy są jakieś ograniczenia w prowadzeniu instalacji pod sufitem ? Długość rur w "poziomie" ze spadkiem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/293257-problem-z-kanalizacj%C4%85-w-nowym-domu-warianty-naprawy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts