olasz 22.02.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Hej, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z kładzeniem płytek czy gresu bez fugi? marzą mi się wielkie jasne kafle udające kamień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.02.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Kładzenie bez fug to mit.Było już o tym np tu: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39639 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agucha 23.02.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Witammam podłoge z gresu polerowanego 60 na 60cm Nowa Gala juz od roku. Testuję różne środki do czyszczenia i niestety bez efektu, a raczej z efektami w postaci smug na płytkach. Czy ktos mi podpowie co jest najlepsze do zmywania gresu polerowanego? Płytki mam w przedpokoju (wejscie bezposrednio) i w kuchni.z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo 26.02.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 u nas budowlańcy mają dziwne poglądy. Mnie powiedzieli, że ściana ma niby poprzez te fugi oddychać. Absurd. Na zachodzie we wszystkich hotelach kafle są bez fug i przepięknie to wygląda. Musi je /te kafle/ .położyć fachowiec,ponieważ fuga poniekąd trzyma kafle.size=18][/size] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.02.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Witam mam podłoge z gresu polerowanego 60 na 60cm Nowa Gala juz od roku. Testuję różne środki do czyszczenia i niestety bez efektu, a raczej z efektami w postaci smug na płytkach. Czy ktos mi podpowie co jest najlepsze do zmywania gresu polerowanego? Rozmawialem kiedys z przedstawicielem Nowej Galii powiedzial szeptem: " Jesli znajdzie ktos sposob na usuniecie trwalych przebarwien na polrowanym gresie ,ten zbije fortune" Musze Cie zmartwic /wiem,wiem,po raz kolejny histeryzuje / nigdy nie usuniesz niektorych zabrudzen. Tam sa mikropory w ktore jak cos wejdzie to juz nie wyjdzie . To tez troche nie fair ze, firmy oferujace tanie gresy nie uprzedzaja o tym. Zastosuj impregnat , najlepiej na bazie lub z dodatkiem silikonu . Takie rzeczy robia np. DuPont i Berner.Tylko licz sie z tym , ze plytka bedzie jeszcze bardziej sliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts