krzycha16a 21.04.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Zamęczyłem ich pismami (w przyjaznym tonie). Najpierw dostałem zgodę na przyłącze kablowe, później przyspieszenie wykonania przyłącza docelowego o jakieś 8 miesięcy. Marek30022 gratuluję "wygranej" He, he ...czyli "idzie się z nimi dogadać"? Ja jestem na etapie pierwszego odwołania.... Ile odwołań będę musiała jeszcze napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 21.04.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 A z jakim rejonem ZEW-T s.a. masz problem?? Tym samym co w tytule wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 21.04.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ja walczyłem z ZEW-T Wołomin w latach 2004-2006. Zawsze jest 2 lata. Zawsze trzeba zwiększyć moc transformatora itp. Prowizorka budowlana - 2 lata. Powstała w ciągu 3 dni. Wykonawca pracownik ZEW-T. Koszty jakieś 10% większe niż rynkowe. Wszystko sam załatwił, papiery też. Zamiana na przyłącze docelowe też oczywiście 2 lata a w tym czasie nie można "odebrać budynku". Zamęczyłem ich pismami (w przyjaznym tonie). Najpierw dostałem zgodę na przyłącze kablowe, później przyspieszenie wykonania przyłącza docelowego o jakieś 8 miesięcy. Interesuje mnie szczególnie ostatni punkt z ww. Jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 15.05.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 A ja mam do Was pytanie. W sytuacji gdy w umowie z owym ZEWT'em mam wpisany termin realizacji łącza docelowego do końca czerwca 2008 roku, to czy jeśli zgłoszę do nich chęć podłączenia liczników mogą to przesunąć, czy powinni się wyrobić w terminie określonym w umowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 19.05.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Czerwiec kolego już za kilka dni więc powinieneś wiedzieć jak zaawansowane są roboty. Jeśli coś robią w tym kierunku to pewnie zdążą. Jeśli nie robią lub dopiero zaczęli to zapewne nie zdążą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 28.11.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Zamęczyłem ich pismami (w przyjaznym tonie). Najpierw dostałem zgodę na przyłącze kablowe, później przyspieszenie wykonania przyłącza docelowego o jakieś 8 miesięcy. Marek30022 gratuluję "wygranej" He, he ...czyli "idzie się z nimi dogadać"? Ja jestem na etapie pierwszego odwołania.... Ile odwołań będę musiała jeszcze napisać? Wystarczyło tylko jedno odwołanie Mamy obiecany (na razie na piśmie!) prąd. Przyłącze docelowe udało się przyspieszyć o 7 miesięcy (termin nam pasuje)...tfuu, tfuu, aby nie zapeszyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 28.11.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Zamęczyłem ich pismami (w przyjaznym tonie). Najpierw dostałem zgodę na przyłącze kablowe, później przyspieszenie wykonania przyłącza docelowego o jakieś 8 miesięcy. Marek30022 gratuluję "wygranej" He, he ...czyli "idzie się z nimi dogadać"? Ja jestem na etapie pierwszego odwołania.... Ile odwołań będę musiała jeszcze napisać? Wystarczyło tylko jedno odwołanie Mamy obiecany (na razie na piśmie!) prąd. Przyłącze docelowe udało się przyspieszyć o 7 miesięcy (termin nam pasuje)...tfuu, tfuu, aby nie zapeszyć! No właśnie. Z energetyką tak jak z dzieckiem. Trzeba chwalić nie krzyczeć, widzieć całokształt ich trudności i wykazywać zrozumienie. Proponować, że może sam coś zrobię, żeby było szybciej i żeby im pomóc w załatwieniu tak skomplikowanej sprawy (jak doprowadzenie prądu w miejscowości odległej o kilkanaście kilometrów od stolicy Europejskiego państwa, członka UE), itp. Jak pójdziemy na wojnę to Oni zasłonią się ustawą, gdzie napisano że na doprowadzenie prądu mają 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 05.12.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Witam mam taki problem W warunkach zabudowy mam zapisane, że przyłącze zostanie wykonane od transformatora, który jest projektowany, więc nieźle się zapowiada. W zakładzie poinformowano minie, że najpierw Wójt (nie jestem jego ulubieńcem - ) musi wystąpić do zakładu energetycznego o transformator, dopiero wybudują mi przyłącze. W chwili obecnej mam tylko warunki przyłącza. Podpowiedzcie mi jak to załatwić, aby jednak wykonali mi przyłącze w ciągu roku max dwóch. Na wiosnę rozpoczynam budowę i nie potrzebuję prowizorki budowlanej, ale będę kiedyś chciał dokonać odbiory budowlanego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 05.12.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Witam mam taki problem W warunkach zabudowy mam zapisane, że przyłącze zostanie wykonane od transformatora, który jest projektowany, więc nieźle się zapowiada. W zakładzie poinformowano minie, że najpierw Wójt (nie jestem jego ulubieńcem - ) musi wystąpić do zakładu energetycznego o transformator, dopiero wybudują mi przyłącze. W chwili obecnej mam tylko warunki przyłącza. Podpowiedzcie mi jak to załatwić, aby jednak wykonali mi przyłącze w ciągu roku max dwóch. Na wiosnę rozpoczynam budowę i nie potrzebuję prowizorki budowlanej, ale będę kiedyś chciał dokonać odbiory budowlanego budynku. Nie jestem specjalistką od spraw energetyki, więc mogę się mylić, ale wydaje mi się, że nie możesz załatwić sobie przyłącza bez wcześniejszej prowizorki budowlanej. Przyłącze owszem, ale jak już wybudujesz dom. Sama jestem na etapie prowizorki budowlanej i oczekuję na przyłącze docelowe. Przyłącze docelowe będę miała wtedy ....jak stanie nowy transformator...czyli już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 05.12.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Nie jestem specjalistką od spraw energetyki, więc mogę się mylić, ale wydaje mi się, że nie możesz załatwić sobie przyłącza bez wcześniejszej prowizorki budowlanej. Przyłącze owszem, ale jak już wybudujesz dom. Ależ można zrobić od razu docelowe. Co nie zmienia faktu że często nie daje się obejść taryfy C. Różnica między nimi jest taka, że prowizorkę robią "prowizorycznie" i mają na to krótsze terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 05.12.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Podpowiedzcie mi jak to załatwić, aby jednak wykonali mi przyłącze w ciągu roku max dwóch. Na wiosnę rozpoczynam budowę i nie potrzebuję prowizorki budowlanej, ale będę kiedyś chciał dokonać odbiory budowlanego budynku. Jeżeli masz wydane warunki przyłaczeniowe, żadaj przedstawienia do podpisu umowy przyłączeniowej (w umowie jest max. 18 m-cy na wykonanie przyłącza). Jeżeli odmówią to bardzo poważnie postrasz ich, że zgłosisz tę sprawę do URE. Jest na to właściwy artykuł w Prawie Energetycznym i URE będzie wnikliwie badało dlaczego odmówiono przyłączenia. Z reguły poźniej żąda realizacji postanowień zapisanych w warunkach przyłączeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 05.12.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 ...i jeszcze radosna (dla mnie ) nowina. Walka z ZEWT Wołomin dobiegła dzisiaj końca. Ok 12:00 w moim ZK został zawieszony licznik ee. O dziwo od razu rozliczany będę w taryfie G11, a nie w C11 (budowlanej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 02.01.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam wszytkich toczących boje z ZEWT Wołomin, mnie czeka przeprawa z nimi w poniedziałek. w warunkach przyłącza które otrzymałam od nich pół roku temu podali termin przyłączania prądu - prowizorka budowlana na listopad 2009 , a my chcemy rozpocząć budowę na wiosnę -budujemy w Markach. Może ktoś z Was ma namiary do jakiegoś sensownego elektryka "spokrewnionego" z ww. ZE , aby przyspieszyć procedurę - podobno jesli poza inwestycjami wskazanymi w warunkach samodzilnie wykona się plan przyłącza i cos tam jeszcze - nie do końca wiem co - to jest szansa na przyspieszenie teminu. Będę wdzięczna za weszkie infomracje i ewentualne namiery na priv na kogoś kompetentnego w tej sprawie . Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 01.07.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam wszytkich toczących boje z ZEWT Wołomin, mnie czeka przeprawa z nimi w poniedziałek. w warunkach przyłącza które otrzymałam od nich pół roku temu podali termin przyłączania prądu - prowizorka budowlana na listopad 2009 , a my chcemy rozpocząć budowę na wiosnę -budujemy w Markach. Może ktoś z Was ma namiary do jakiegoś sensownego elektryka "spokrewnionego" z ww. ZE , aby przyspieszyć procedurę - podobno jesli poza inwestycjami wskazanymi w warunkach samodzilnie wykona się plan przyłącza i cos tam jeszcze - nie do końca wiem co - to jest szansa na przyspieszenie teminu. Będę wdzięczna za weszkie infomracje i ewentualne namiery na priv na kogoś kompetentnego w tej sprawie . Z góry dziekuje i pozdrawiam Minęło już 3,5 roku od powyższego postu, temat pozostaje nadal aktualny i świeży!!!! Doszła nawet atrakcja- zlikwidowano RE Wołomin i zaczęła się ewakuacja pod Legionowo, a my za tydzień mamy tyczyć działkę pod budynek... Otrzymanymi warunkami podłączenia prądu budowlanego możemy prawdopodobnie zrobić użytek wieszając je w chatce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydrotherm 08.02.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Polecam elektryka Pana Tadeusza Olszewskiego.tel. 501 216 100Załatwi wszystkie formalności w elektrowni, podłączy prąd i załatwi montaż licznika.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 08.02.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Polecam elektryka Pana Tadeusza Olszewskiego. tel. 501 216 100 Załatwi wszystkie formalności w elektrowni, podłączy prąd i załatwi montaż licznika. PZDR Właśnie tak to działa. Jak weźmiesz pana Tadka i mu zapłacisz, to zrobią ci szybko poza procesami. A jak nie to czekaj. Największa mafia w Polsce - firmy podlączające media. Nie dajmy się, nie pozwólmy na takie bezprawie i panów Tadków! Mnie do czegoś takiego (skorzystania z "pana Tadka") próbował zmusić zakład PGE w Konstancin jeziornej - Jak wspomniałem o CBA, to zrobili wszystko w terminie. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim, których spółki energetyczne czy gazowe próbują naciągnąć na nienależne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts