MartynaG 08.09.2025 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września Witam! Od dłuższego czasu poszukuję działki na budowę domu, aczkolwiek szukam czegoś w miarę na uboczu. Niestety do tej pory żadna działka budowlana, którą widziałam, nie spełniła moich oczekiwań. Dostałam za to namiar na piękną działkę, dokładnie taką o jakiej marzę, ale jest to działka łąka. Z tego co się orientuje przekwalifikowanie łąki jest prostsze niż ziemii uprawnej, ale wciąż wymaga załatwiania formalności o których ja nie wiele wiem. Druga sprawa potrzebowałabym sprawdzić czy ta działka w ogóle się nadaje pod budowę. Dużo rzeczy do ogarnięcia, i teraz moje pytanie: Czy funkcjonują jacyś doradcy/ prawnicy/ ludzie którzy się na takich rzeczach znają, którym mogłabym zapłacić za sprawdzenie mi takiej działki, wszystkich legalnych aspektów i tego czy ta działka w ogóle by się nadawała pod budowę. Wiem, że zaraz zmieniają się przepisy budowlane więc zależy mi na czasie. Wiem również, że musiałabym załatwić geodetę, żeby sprawdzić czy ziemia nadawałaby się pod budowę, więc to mogę ogarnąć, ale z resztą nie wiem nawet gdzie tak naprawdę zacząć. Za sugestie będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/293698-pomoc-przy-przekwalifikowaniu-dzia%C5%82ki-%C5%82%C4%85ki-na-budowl%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts