Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja też bym się chętnie dowiedziała , tym bardziej, ze zrobiłam mały żarcik przy zgłoszeniu :wink: - ale mam nadzieję, że samo zgłoszenie Redakcja potraktowała poważnie :) ! Czy będą listowne potwierdzenia?

Pomyślałam sobie, że wyjaśnię, o co chodzi z tym żartem, chociaż właściwie wcale nie jest mi do śmiechu. Najwyżej podpadnę :-? (chociaż mam cichą nadzieję, że Szanowna Redakcja odczyta moje refleksje jako wyraz krytyki konstruktywnej i nie wywali mnie ze spotkania :roll: 8) :) )

Otóż w formularzu zgłoszeniowym, w miejscu przeznaczonym na imię i nazwisko, przypomniałam Szanownej Redakcji o Ustawie o ochronie danych osobowych, nie wpisując personaliów.

W zeszłym roku wypełniłam formularz kompletnie, bo byłam przekonana, że te dane podaję jedynie do wiadomości Redakcji. Tymczasem podczas spotkania okazało się, że pełne personalia zostały wypisane na identyfikatorach...

Moje pytania :

1. PO CO? Jeżeli przyjeżdżam na spotkanie forumowiczów, to oznacza to jedynie, że zgadzam się ujawnić swą gębę i pozwolić innym połączyć ją z nickiem . Jeżeli chcę podczas spotkania przedstawić się komuś imieniem i nazwiskiem, to to czynię, jeśli nie, to nick lub imię w zupełności wystarczy. To przecież nie jest konferencja naukowa, gdzie imię i nazwisko są wizytówką uczestnika. Nasze forumowe wizytówki to nicki.

2. Czy Szanowna Redakcja zdaje sobie sprawę, że jest to niekoniecznie zgodne z prawem, w świetle cytowanej wyżej ustawy? Personalia zostały wpisane na identyfikatory, a więc upublicznione, bez zapytania nas o zdanie w tej sprawie...

Muszę szczerze przyznać, że w zeszłym roku strasznie mnie to zirytowało.

A co Szanowna Redakcja zamierza wpisać na identyfikatory w tym roku?

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

2. Czy Szanowna Redakcja zdaje sobie sprawę, że jest to niekoniecznie zgodne z prawem, w świetle cytowanej wyżej ustawy? Personalia zostały wpisane na identyfikatory, a więc upublicznione, bez zapytania nas o zdanie w tej sprawie...

Musze przyznać Elli racje, zgodnie z tą ustawą powinnismy byc zapytani przy forumularza o wyrażenie zgody na upublicznienie danych osobowych. Ja osobiście nie mam nic przeciwko imieniu i nazwisku, ale w praktyce pamietam ze przydaloby się aby nick byl wpisany dużo większa czcionka niz ewentualnie imie i nazwisko... w zeszlym roku w tej kwestii bylo tak sobie...

m.

Ja tak sobie myślę, ze mi chyba wszystko jedno czy na moim identyfikatorze będzie mój nick czy imię i nazwisko :lol:

Daj tu człowieku raz plamę to ci się przez całe życie ciągnie...

(taka refleksja nad własym roztrzepaniem :lol: )

Co prawda na 1 spotkaniu nie byłam ale uważam że niki powinne być widoczne bardziej niż imię i nazwisko nie mam nic przeciwku umieszcznia mojego nazwiska ale wiem że Forumowicze znają mnie jako Aga J.G.

Mam pytanie czy będą wysłąne potwierdzenia kto jest na liście?

A może Redakcja opublikowałaby listę osób które będą na spotkaniu. Tylko po nickach. Fajnie byłoby się dowiedzieć kogo można będzie spotkać.

Zapisałem sie na liste rezerwową -szt. 1 :oops: -proszę o odpowiedż, czy zdołałem się załapać .

p.s. Zrezygnowałem z trzydniowego spotkania integracyjnego organizowanego przez czołowego producenta szyb w Szczyrku .:cry:

Droga Redakcjo!

Zróbcie to o co prosi kilka postów niżej Jezier:

lista osób na liście nr 1 po nickach - żeby było wiadomo kto się załapał

Bo sam nie wiem czy jestem na liście czy nie :-?

Wszyscy, którzy wypełnili formularz, są na liście, spokojnie. Listy nie będziemy robili, bo musielibyśmy spytać o zgodę każdego uczestnika.

Nie rozumię dlaczego trzeba pytac każdego uczestnika skoro wypełnił formularz tzn. że się ujawania i przyjeżdza :o

Prosimy Redakcję o liste z nikami a nie o imiona i nazwiska.

NApisze jeszcze że jak Krystian robił zlot w Ogrodzieńcu to robił listę podawał ja na Forum i nikt z przybyłych nie miała mu tego za złe :)
NApisze jeszcze że jak Krystian robił zlot w Ogrodzieńcu to robił listę podawał ja na Forum i nikt z przybyłych nie miała mu tego za złe :)

Aga w sierpniu słowo lista nie było tak popularne :wink:

Z drugiej strony to duża frajda nie wiedzieć kogo się spotka :)

Kto chciał ujawnił się w wątku zaproszenie na II Spotkanie. Kto się nie ujawinił pewnie chce zostać anonimowy :wink: