Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamykamy listę forumowiczów na II Spotkanie Forum

Recommended Posts

Ja też bym się chętnie dowiedziała , tym bardziej, ze zrobiłam mały żarcik przy zgłoszeniu :wink: - ale mam nadzieję, że samo zgłoszenie Redakcja potraktowała poważnie :) ! Czy będą listowne potwierdzenia?

Pomyślałam sobie, że wyjaśnię, o co chodzi z tym żartem, chociaż właściwie wcale nie jest mi do śmiechu. Najwyżej podpadnę :-? (chociaż mam cichą nadzieję, że Szanowna Redakcja odczyta moje refleksje jako wyraz krytyki konstruktywnej i nie wywali mnie ze spotkania :roll: 8) :) )

Otóż w formularzu zgłoszeniowym, w miejscu przeznaczonym na imię i nazwisko, przypomniałam Szanownej Redakcji o Ustawie o ochronie danych osobowych, nie wpisując personaliów.

W zeszłym roku wypełniłam formularz kompletnie, bo byłam przekonana, że te dane podaję jedynie do wiadomości Redakcji. Tymczasem podczas spotkania okazało się, że pełne personalia zostały wypisane na identyfikatorach...

Moje pytania :

1. PO CO? Jeżeli przyjeżdżam na spotkanie forumowiczów, to oznacza to jedynie, że zgadzam się ujawnić swą gębę i pozwolić innym połączyć ją z nickiem . Jeżeli chcę podczas spotkania przedstawić się komuś imieniem i nazwiskiem, to to czynię, jeśli nie, to nick lub imię w zupełności wystarczy. To przecież nie jest konferencja naukowa, gdzie imię i nazwisko są wizytówką uczestnika. Nasze forumowe wizytówki to nicki.

2. Czy Szanowna Redakcja zdaje sobie sprawę, że jest to niekoniecznie zgodne z prawem, w świetle cytowanej wyżej ustawy? Personalia zostały wpisane na identyfikatory, a więc upublicznione, bez zapytania nas o zdanie w tej sprawie...

Muszę szczerze przyznać, że w zeszłym roku strasznie mnie to zirytowało.

A co Szanowna Redakcja zamierza wpisać na identyfikatory w tym roku?

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

2. Czy Szanowna Redakcja zdaje sobie sprawę, że jest to niekoniecznie zgodne z prawem, w świetle cytowanej wyżej ustawy? Personalia zostały wpisane na identyfikatory, a więc upublicznione, bez zapytania nas o zdanie w tej sprawie...

Musze przyznać Elli racje, zgodnie z tą ustawą powinnismy byc zapytani przy forumularza o wyrażenie zgody na upublicznienie danych osobowych. Ja osobiście nie mam nic przeciwko imieniu i nazwisku, ale w praktyce pamietam ze przydaloby się aby nick byl wpisany dużo większa czcionka niz ewentualnie imie i nazwisko... w zeszlym roku w tej kwestii bylo tak sobie...

m.

Co prawda na 1 spotkaniu nie byłam ale uważam że niki powinne być widoczne bardziej niż imię i nazwisko nie mam nic przeciwku umieszcznia mojego nazwiska ale wiem że Forumowicze znają mnie jako Aga J.G.

Mam pytanie czy będą wysłąne potwierdzenia kto jest na liście?

NApisze jeszcze że jak Krystian robił zlot w Ogrodzieńcu to robił listę podawał ja na Forum i nikt z przybyłych nie miała mu tego za złe :)

Aga w sierpniu słowo lista nie było tak popularne :wink:

Z drugiej strony to duża frajda nie wiedzieć kogo się spotka :)

Kto chciał ujawnił się w wątku zaproszenie na II Spotkanie. Kto się nie ujawinił pewnie chce zostać anonimowy :wink: