Ella 24.02.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Ja też bym się chętnie dowiedziała , tym bardziej, ze zrobiłam mały żarcik przy zgłoszeniu - ale mam nadzieję, że samo zgłoszenie Redakcja potraktowała poważnie ! Czy będą listowne potwierdzenia? Pomyślałam sobie, że wyjaśnię, o co chodzi z tym żartem, chociaż właściwie wcale nie jest mi do śmiechu. Najwyżej podpadnę (chociaż mam cichą nadzieję, że Szanowna Redakcja odczyta moje refleksje jako wyraz krytyki konstruktywnej i nie wywali mnie ze spotkania ) Otóż w formularzu zgłoszeniowym, w miejscu przeznaczonym na imię i nazwisko, przypomniałam Szanownej Redakcji o Ustawie o ochronie danych osobowych, nie wpisując personaliów. W zeszłym roku wypełniłam formularz kompletnie, bo byłam przekonana, że te dane podaję jedynie do wiadomości Redakcji. Tymczasem podczas spotkania okazało się, że pełne personalia zostały wypisane na identyfikatorach... Moje pytania : 1. PO CO? Jeżeli przyjeżdżam na spotkanie forumowiczów, to oznacza to jedynie, że zgadzam się ujawnić swą gębę i pozwolić innym połączyć ją z nickiem . Jeżeli chcę podczas spotkania przedstawić się komuś imieniem i nazwiskiem, to to czynię, jeśli nie, to nick lub imię w zupełności wystarczy. To przecież nie jest konferencja naukowa, gdzie imię i nazwisko są wizytówką uczestnika. Nasze forumowe wizytówki to nicki. 2. Czy Szanowna Redakcja zdaje sobie sprawę, że jest to niekoniecznie zgodne z prawem, w świetle cytowanej wyżej ustawy? Personalia zostały wpisane na identyfikatory, a więc upublicznione, bez zapytania nas o zdanie w tej sprawie... Muszę szczerze przyznać, że w zeszłym roku strasznie mnie to zirytowało. A co Szanowna Redakcja zamierza wpisać na identyfikatory w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.02.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 2. Czy Szanowna Redakcja zdaje sobie sprawę, że jest to niekoniecznie zgodne z prawem, w świetle cytowanej wyżej ustawy? Personalia zostały wpisane na identyfikatory, a więc upublicznione, bez zapytania nas o zdanie w tej sprawie... Musze przyznać Elli racje, zgodnie z tą ustawą powinnismy byc zapytani przy forumularza o wyrażenie zgody na upublicznienie danych osobowych. Ja osobiście nie mam nic przeciwko imieniu i nazwisku, ale w praktyce pamietam ze przydaloby się aby nick byl wpisany dużo większa czcionka niz ewentualnie imie i nazwisko... w zeszlym roku w tej kwestii bylo tak sobie... m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 24.02.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Ja tak sobie myślę, ze mi chyba wszystko jedno czy na moim identyfikatorze będzie mój nick czy imię i nazwisko Daj tu człowieku raz plamę to ci się przez całe życie ciągnie... (taka refleksja nad własym roztrzepaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.02.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Co prawda na 1 spotkaniu nie byłam ale uważam że niki powinne być widoczne bardziej niż imię i nazwisko nie mam nic przeciwku umieszcznia mojego nazwiska ale wiem że Forumowicze znają mnie jako Aga J.G.Mam pytanie czy będą wysłąne potwierdzenia kto jest na liście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 24.02.2005 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 W takim razie w tym roku będzie tylko nick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 24.02.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 W takim razie w tym roku będzie tylko nick. Bardzo dziekuję Szanownej Redakcji . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.02.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Bardzo fajnie Przynajmniej będziemy rozpoznawalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 24.02.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A może Redakcja opublikowałaby listę osób które będą na spotkaniu. Tylko po nickach. Fajnie byłoby się dowiedzieć kogo można będzie spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.02.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 popieram propozycję Jeziera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.02.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 ja też chętnie zerknę na listę uczestników .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 24.02.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Zapisałem sie na liste rezerwową -szt. 1 -proszę o odpowiedż, czy zdołałem się załapać . p.s. Zrezygnowałem z trzydniowego spotkania integracyjnego organizowanego przez czołowego producenta szyb w Szczyrku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 25.02.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Droga Redakcjo! Zróbcie to o co prosi kilka postów niżej Jezier: lista osób na liście nr 1 po nickach - żeby było wiadomo kto się załapał Bo sam nie wiem czy jestem na liście czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 25.02.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Zgadzam się z szanownymi przedmówcami... LISTA LISTA LISTA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jutta 25.02.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Na spotkaniu forumowiczów (z innego forum) na identyfikatorach były tylko nicki i imiona i to dopiero była frajda dopasowywac nick do twarzy lista lista lista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 25.02.2005 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Wszyscy, którzy wypełnili formularz, są na liście, spokojnie. Listy nie będziemy robili, bo musielibyśmy spytać o zgodę każdego uczestnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Nie rozumię dlaczego trzeba pytac każdego uczestnika skoro wypełnił formularz tzn. że się ujawania i przyjeżdza Prosimy Redakcję o liste z nikami a nie o imiona i nazwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 NApisze jeszcze że jak Krystian robił zlot w Ogrodzieńcu to robił listę podawał ja na Forum i nikt z przybyłych nie miała mu tego za złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 25.02.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 A może to spotkanie jest ściśle tajne/poufne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 jak tajne to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.02.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 NApisze jeszcze że jak Krystian robił zlot w Ogrodzieńcu to robił listę podawał ja na Forum i nikt z przybyłych nie miała mu tego za złe Aga w sierpniu słowo lista nie było tak popularne Z drugiej strony to duża frajda nie wiedzieć kogo się spotka Kto chciał ujawnił się w wątku zaproszenie na II Spotkanie. Kto się nie ujawinił pewnie chce zostać anonimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts