mig30 12.09.2025 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 godzin temu Czesc, Przymierzam się do wymiany okien, no i po poczytaniu opinii szukam producenta z własną ekipą montażową a nie zlecaną na zewnątrz , bo tacy dają dluzszą gwarancję na całość a ja nie chcę przerzucania się odpowiedzialnością między montażystą a producentem. I w związku z tym mam pytanie o opinie o firmach: 1. AMB babst - robią na Salamander bluEvolution 82, okucia maco, 5 lat gwarancji na okna i montaż. cena X 2. CHEMO-PLAST P.P.H.U. - robią na ALUPLAST ideal 7000, okucia roto, 5 lat gwarancji na okna i montaż. cena X +500zł 3. Abakus Okna - robią na Salamander bluENERGY PERFECT , okucia roto, 5 lat gwarancji na okna i montaż. cena X +300 4. POLOKNA Kryszewski Gniezno robią na VEKA ??, okucia ?? , 2 lata gwarancji na okna i montaż. cena X +500zł Jak widać dopłaty są kosmetyczne, więc przeważać będzie opinia o danym producencie.. no i chyba ten profil Salamander bluEvolution 82 wypadnie najlepiej. Oprocz tego po czytaniu (większej ilosci) ofert mam pytania- 1. czy jesli okno balkonowe nie ma 'przewieszki' - tego łącznika poziomego to jesli rama nie jest w klasie A (wzmocniona stalą) to osłabiona jest konstrukcja tego okna? 2. czy bralibyscie pod uwagę oferty na profilach węższych niz 82mm ? bo dostałem tez takie na profilach 70mm, 74mm. Firma oferująca na profilach 70 powiedziała ze nie ma maszyn do grubszych profili, a normy profilu dosłała z 2003r. 3. do innych już zamontowanych okien - zobowiązano mnie do instalacji nawiewników higrosterowanych- czy to się da montować bez wiercenia w ramie/oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/293803-wymiana-okien-opinie-o-producentach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts