sb12 23.02.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 jak w temacie co polecacie z klejów dostęnych na rynku?czy klej proponowany przez Faelbet jest ok?wychodzi ok 0,80 zł za kgpzdrsb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 23.02.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Ja kleiłem jakims innym klejem nie z faelbetu wychodzilo około 14 zł worek 25 kg. ale vat był wtedy 7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 23.02.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Moje bloczki są z Solbetu i miałem klej od nich. Murarze chwalili i bloczki i klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 23.02.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Mają szary i biały. Biały ok. dwa razy droższy. Z pierwszą partią bloczków przywieźli kilka worków białego. Jak majster przekalkulował to kazał przywozić szary a posiadanym białym zafugował od zewnątrz. Wyszły idealnie bialutkie ściany. Gdy trzeba było rozebrać kawałek ścianki działowej na zaprawie to nie było problemu z klejem już tego się nie dało rozebrać, prędzej puszczał BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Ka 07.03.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Ja kleilem klejem Optiroca, ok 18zł /25 kg, byłem niezbyt zadowolony, bo klej rozlewal sie mocno. Potem probowalem taniego kleju PSB, ukladal sie o niebo lepiej niz optiroc, ale:odnioslem wrazenie ze slabo trzyma (ale moze to przez dosc niska temperature, na granicy zalecen producenta)klej nakladalem kielnia zabkowana z zabkami tak na ok 1-1,5 mm a wydaje mi sie ze ta (PSB) zaprawa wymaga spoiny ok 2-3 mmTeraz na wiosne kupilem klej Ytonga "zimowy", 20zł/20kg; mozna kleic jak jest powyzej zera i niezmrozone bloczki a podczas wiazania moze byc nawet -10. (poprzednie kleje wymagaly +5 przez tydzien! a kto to moze zagwarantowac na wiosne..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts