Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oto projekt oryginalny :

http://foto.onet.pl/upload/25/18/_429449_n.jpg

a to moje zmiany, robione na szybko , ale o tych właśnie zmianach będę rozmawiał z architektem :

http://foto.onet.pl/upload/19/39/_429448_n.jpg

pojawiło się nowe pomieszczenie 1.7a - Garderoba, myślę że będzie współgrała z poszerzonym garażem.

co wy na to ?

Absolutnie tak! :D. Tylko jedno, czy garaż tym razem nie będzie za wąski. Zawsze zakładałam, że mój garaż będzie miał dwie bramy. Musisz założyc, że przy jednej bramie będziecie parkować trochę na ukos. I pomyśl teraz może masz "kaszla" :wink: , a co będzie za 5-7 lat!? Może dorobisz się Grand Voyagera 8). Sprawdziłam manulanie u moich znajomych i parkowanie nie wychodzi super, tym bardziej,że miotałam sie u nich swoją Hondą CRV.

Qrczę ten dom jest dla nas idealny. Nawet ma moją wymarzoną duuuuuuuuużą kuchnię!:D. Ja to jadalnię wywaliłabym do salonu pod okno. W tej sprawie jestem konserwatywna! 8) A w dużej kuchni zabudowałabym co sie da, a na jej środku wyspa z miejscami do jedzenia na codzień. No rozsuwane drzwi do salonu :D . Salon baaardzo ustawny. W łazience małżeńskiej "wcisnęłabym" jeszcze wannę. Bo ja lubię raz wanna, raz prysznic. I tak mam teraz.

Jedno, co wbudza nerwice we mnie to niestety drogi dach, bo przy tym większym garażu i garderobie stał się jeszcze bardziej skomplikowany Masz może wycenę dachu? Czy architekt te Twoje zmiany zaaprobował?

Jaką zakładasz kolorystykę elewacji i dachu, bo ta na stronce jest tragiczna, jak dom pogrzebowy :evil:

wykusz faktycznie wyszedł mi w samej kuchni - przesunął bym go bardziej w stronę pokoju dziennego tak żeby był naturalnym połączeniem kuchni z tym pokojem..

co do garażu to nie podobają mi się domy z 2 drzwiami garażowym , wolę jednak 1 dużą ( chociaż podobno jest dużo droższa od małej)

pomieszczenie gospodarcze faktycznie możnaby powiększyć ale boję sie 2 rzeczy: 1 - że zaraz wpadnę na pomyasł powiększenia całości do garderoby :lol: 2- że pozostałwe cofnięte pomieszczenia ( pokój, i łazienki będą zbyt bardzo schowane i tym samym niedoświetllone - szczególnie pokój 1.10

• 2 weeks później...