vanderbobo 23.02.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 bardzo mnie zainteresował ten projekt http://www.archdesign.pl/index.php?p=dominik_(dj_130) do zmiany tylko garaż 2 stanowiskowy i kilka szczegółów - może ktoś z was już go buduje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 24.02.2005 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 jak widzę będę 1 w Polsce posiadaczem tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.02.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Chyba tak! jestem zachwycona rzutami. Rewlacyjne rozmieszczenie pomieszczeń. Dla mnie też garaż dwustanowiskowy, ale jak to zrobić Co jescze chcesz w nim zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 24.02.2005 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 oto projekt oryginalny :http://foto.onet.pl/upload/25/18/_429449_n.jpg a to moje zmiany, robione na szybko , ale o tych właśnie zmianach będę rozmawiał z architektem :http://foto.onet.pl/upload/19/39/_429448_n.jpg pojawiło się nowe pomieszczenie 1.7a - Garderoba, myślę że będzie współgrała z poszerzonym garażem. co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.02.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Absolutnie tak! . Tylko jedno, czy garaż tym razem nie będzie za wąski. Zawsze zakładałam, że mój garaż będzie miał dwie bramy. Musisz założyc, że przy jednej bramie będziecie parkować trochę na ukos. I pomyśl teraz może masz "kaszla" , a co będzie za 5-7 lat!? Może dorobisz się Grand Voyagera . Sprawdziłam manulanie u moich znajomych i parkowanie nie wychodzi super, tym bardziej,że miotałam sie u nich swoją Hondą CRV. Qrczę ten dom jest dla nas idealny. Nawet ma moją wymarzoną duuuuuuuuużą kuchnię!. Ja to jadalnię wywaliłabym do salonu pod okno. W tej sprawie jestem konserwatywna! A w dużej kuchni zabudowałabym co sie da, a na jej środku wyspa z miejscami do jedzenia na codzień. No rozsuwane drzwi do salonu . Salon baaardzo ustawny. W łazience małżeńskiej "wcisnęłabym" jeszcze wannę. Bo ja lubię raz wanna, raz prysznic. I tak mam teraz. Jedno, co wbudza nerwice we mnie to niestety drogi dach, bo przy tym większym garażu i garderobie stał się jeszcze bardziej skomplikowany Masz może wycenę dachu? Czy architekt te Twoje zmiany zaaprobował? Jaką zakładasz kolorystykę elewacji i dachu, bo ta na stronce jest tragiczna, jak dom pogrzebowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.02.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Wykusz to ja bym zrobiła w tej części, gdzie zaproponowałam ustawienie stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.02.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A czy nie lepiej polecieć za garażem i z pomieszczeniem gospodarczym ? Zauważ, że z 9 m2 pomieszczenia, prawie 3 m2 to dwie pary drzwi, z których jedno otwiera się do wewnątrz i nie wiem, czy to jest zgodne z przepisami budowalnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 24.02.2005 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 wykusz faktycznie wyszedł mi w samej kuchni - przesunął bym go bardziej w stronę pokoju dziennego tak żeby był naturalnym połączeniem kuchni z tym pokojem.. co do garażu to nie podobają mi się domy z 2 drzwiami garażowym , wolę jednak 1 dużą ( chociaż podobno jest dużo droższa od małej) pomieszczenie gospodarcze faktycznie możnaby powiększyć ale boję sie 2 rzeczy: 1 - że zaraz wpadnę na pomyasł powiększenia całości do garderoby 2- że pozostałwe cofnięte pomieszczenia ( pokój, i łazienki będą zbyt bardzo schowane i tym samym niedoświetllone - szczególnie pokój 1.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 24.02.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 oto dodatkowe poprawki - to chyba projekt ostateczny - przynajmniej do wizyty u architekta http://foto.onet.pl/upload/36/54/_429492_n.jpg ewentualnie jeszcze zamnknął bym dodatkowe wejście do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 05.03.2005 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 po rozmowach ze znajomym architektem okazuje się że kwestia dachu w tym projekcie jest BARDZO DROGA - duzo załamań i skosów. na szczęscie mamy plan awaryjny - a właściwie to lepsze rozwiązanie co wy na to ? http://www.archipelag.pl/projekty-zopisem.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts