Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działki w ok. Poznania??ILE?

Recommended Posts

W mnie atrakcyjnej okolicy Puszczykowa mozna kupic taniej, słyszałem o 85 /m2. Natasza napisz wrezcie, ze jestes z Puszczykowa :lol:

a czy słyszałeś kochaniutki, jaki jest miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego w puszczykowie? nie można wydzielać działek poniżej.... uwaga... 2500 m2. I co? nadal zainteresowany????? :)

Lukrecjo - można kupić starsze, mniejsze działki - (a nie teraz "wydzielane") - tylko wtedy cena jak wyżej ok.150-200 :-?

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gerion, ale mnie zaskoczyłeś - też planujesz Plejadę ? Do tej pory byłiśmy jedynymi "plejadowiczami" na forum. Lepiej żebyś nie musiał obcinać tarasu bo to duży plus tego projektu. My dodaliśmy daszek nad oknem kuchennym bo bardzo długo byliśmy zdecydowani na Merkurego i sentyment do daszku pozostał ale bez niego domek też będzie śliczny.

Jak będziesz przejeżdżał Siekierecką / nazwa ulicy super,co?/w Gowarzewie to możesz rzucić okiem na to co tworzymy.

Tadam! Zmieści się całość na działkę, bez obcinania czegokolwiek. Projekt zamówiony, jest w drodze ;-) Jak pójdzie wszystko dobrze, to w połowie kwietnia kopiemy pod fundamenty.

A do Gowarzewa się z ciekawością wybiorę, niech no tylko trochę odmarznie.

pozdrawiam

Gerion

no cóż

Poznań-Radojewo - ok.30 pln dwa lata temu.

Widok z okna taki jak u nnataszy/ byczkowy domek sprawuje się nad wyraz bezusterowo/

przy okazji gratulacje nnatasza

samodzielne uzbrajanie. 12-15 minut do centrum , przy strumyku i tamie zrobionej przez bobry , widok na park Kokoryczkowe Wzgórze rożnice wzniesień ok.60m ,pełno saren i dzików , przy granicy z poligonem w Biedrusku.

Co tam jeszcze aha 200 letnie dęby i cisza zakłócana raz do roku przez poligon na poczatku stycznia / 2-3dni/wystrzeliwuja caly przydział amunicji - generalnie bajka jak ktos lubi tak ludycznie a to Poznan właśnie! :)

Ja swoją działeczkę 650 m2 dostałem od teścia i teściowej w prezencie (Mosina) ceny w miasteczku wachają sie od 50 do 60 zł. W okolicznych wioskach jest taniej. Cała gmina praktycznie jest zwodociągowana kanalizację ma Mosina i duża część gminy prace trwają intensywnie minusem jest brak gazu (tylko niewielka część jest zgazyfikowana. Mieszka się tutaj cudownie ale jak się człowiek wyprowadzi z Poznania to doceni uroki każdej zamiejskiej miejscowości. Serdecznie pozdrawiam Tomek123

W Puszczykowie ceny zaczynają się od 150zł/m2 górna granica 250 ... ale to już raczej lekkie przegięcie. Nam udało się kupić poniżej 150 zł, ale to było już 3 lata temu.

Mimo wysokich cen szczerze polecam - kocham mój widok z okna - a tak nas dzisiaj zasypało :D :

http://foto.onet.pl/upload/39/23/_430622_n.jpg

co do puszczykowo - rzeczywiscie ciezko ponizej 2.5tys mkw

ale czasami wieksze sa tansze

5.000mkw na skarpie tez z takim widokiem i rozpoczeta budowa za 500tys zł :o

sam bym kupil - NIE MA KTOS POZYCZYC 1 MILIONA? ODDAM :p

pzdr

W Puszczykowie ceny zaczynają się od 150zł/m2 górna granica 250 ... ale to już raczej lekkie przegięcie. Nam udało się kupić poniżej 150 zł, ale to było już 3 lata temu.

Mimo wysokich cen szczerze polecam - kocham mój widok z okna - a tak nas dzisiaj zasypało :D :

http://foto.onet.pl/upload/39/23/_430622_n.jpg

a swoja droga

za TAKI WIDOK Z OKNA BYLBYM W STANIE ZABIC 8)

zazdroszcze troszke nnatasza

pzdr

Ja swoją działeczkę 650 m2 dostałem od teścia i teściowej w prezencie.....

Takich to tu w ogóle nie powinni wpuszczać ! :evil:

Coś a'propos "...jak się człowiek wyprowadzi z Poznania to doceni uroki każdej zamiejskiej miejscowości..." - właśnie wysłuchałem sagi rodzinnej o uroczym zakatku 10km za Pń, który stał się w ciągu 8 lat zlepkiem hurtownii, myjni tirów itp przybytków. Żeby nie było nieporozumień - WZ przewidywały...pas zieleni itp. No ale jak nie wiadomo o co chodzi, to... Liczcie więc na farta,a ci co mają - na swoje duuuuuużo m2 :wink:

Długo się nie odzywałam... Ale niestety, dopiero zmartwychwstałam po grypie :x

Gerion, podobno pisałeś coś o Dagabudzie z Paczkowa? Architekt z tej firmy robił nam adaptację, w sumie wyszło 1200zł, za zmiany (konkretne) drugie tyle. Robił nam również wycenę na robociznę, nie wiem czy to dużo czy mało, bo na razie jest to nasza jedyna wycena. Jest to wycena na ścianę 3W z ceramiki, ocieplonej styropianem (na pewno nie będziemy budować według takiej technologii, a pan G. innej nie uznaje, więc raczej nie skorzystamy z jego usług). Ceny netto:

- fundamenty 5000

- ściany nadziemia i strop (akermana) 9000

- ściany poddasza 2000

- ścianki działowe 1500

- tarasy i schody zewnętrzne 1000

- więźba 5000

- ułożenie dachówki ceramicznej coś chyba 4500

Zdaję sobie sprawę z tego, że cena w dużej mierze zależy od powierzchni i bryły budynku, dlatego jeśli chcesz zobaczyć nasz projekt, to wejdź na http://www.archi-projekt.com.pl i poszukaj APS 108 (niestety nie umiem wstawić bezpośreniego linku :oops: )

Co do samej firmy Dagabud: nie możemy narzekać na adaptację, bo została zrobiona jak należy, tylko te terminy... dzwonienie, pytanie czy już, wypraszanie się... W sumie trwało to wszystko bardzo długo. Jak się sprawują w budowie nie wiem. Wiem natomiast, że na ul. Liliowej zaczęli jakąś budowę, bo jest tam wbita ich tabliczka (narazie same fundamenty).

Długo się nie odzywałam... Ale niestety, dopiero zmartwychwstałam po grypie :x

A to całkiem tak samo jak ja - tydzień z życiorysu wyleciał...

Gerion, podobno pisałeś coś o Dagabudzie z Paczkowa?Jest to wycena na ścianę 3W z ceramiki, ocieplonej styropianem (na pewno nie będziemy budować według takiej technologii, a pan G. innej nie uznaje, więc raczej nie skorzystamy z jego usług).

Noooo ciekawe co piszesz, ciekawe. Ja moją Plejadę zamierzam zrobić 2W i takiej wyceny oczekuję. Ale zobaczymy.

Ceny które podałaś nie są najwyższe jakie widziałem, ale też nie są jakieś hiper atrakcyjne.

Co do samej firmy Dagabud: nie możemy narzekać na adaptację, bo została zrobiona jak należy, tylko te terminy... dzwonienie, pytanie czy już, wypraszanie się... W sumie trwało to wszystko bardzo długo. Jak się sprawują w budowie nie wiem. Wiem natomiast, że na ul. Liliowej zaczęli jakąś budowę, bo jest tam wbita ich tabliczka (narazie same fundamenty).

Acha, dobrze wiedzieć. Bardzo CI dziękuję za pomoc.

Z innej beczki dodam - załatwiłem już prąd budowlany (przyłączenie do sieci ENEA, standard 1848,01 zł), a za zrobienie skrzynki i podłączenie jej na działce 1300 brutto (za wszystko, plus załtwianie papierowe w Gnieźnie). Nie mam niestety porównania, czy to dużo, czy mało, bo zostałem niejako zaskoczony z flanki i nie zrobiłem rozeznania cenowego. Jeśli gość ze mnie zdarł - daj znać ;-)

Na wszelki wypadek nie szukam na forum cen za podłączenie w Poznaniu, nie chcąc się frustrować, że przepłaciłem...

pozdrawiam

Gerion

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
no cóż

Poznań-Radojewo - ok.30 pln dwa lata temu.

Widok z okna taki jak u nnataszy/ byczkowy domek sprawuje się nad wyraz bezusterowo/

przy okazji gratulacje nnatasza

samodzielne uzbrajanie. 12-15 minut do centrum , przy strumyku i tamie zrobionej przez bobry , widok na park Kokoryczkowe Wzgórze rożnice wzniesień ok.60m ,pełno saren i dzików , przy granicy z poligonem w Biedrusku.

Co tam jeszcze aha 200 letnie dęby i cisza zakłócana raz do roku przez poligon na poczatku stycznia / 2-3dni/wystrzeliwuja caly przydział amunicji - generalnie bajka jak ktos lubi tak ludycznie a to Poznan właśnie! :)

Radojewo to wymarzone miejsce dla mnie: lesiste, z roznicami wzniesien i niedaleko Poznania!

Bylam juz nawet zrobic rekonesans terenowy w poszukiwaniu dzialek (bo w biurach obrotu nieruchomosciami raczej pustka) jednak znalazlam tylko jedna ofertę.

Dlatego postanowilam napisac do Pani -mieszkanki Radojewa -z nadzieja ze moze Pani cos wiadomo o jakis dzialeczkach. Nie widzialam tam zbyt duzo nowych zabudowan i tak sie zastanawiam czy moze jest jakas czesc Radojewa do ktorej nie dotarlam...

A bylam w okolicach ulicy Lubczykowej i osiedla Lubczykowe wzgorze. Widzialam takze trzy slicznie polozone domy pod lasem z duzymi działkami- i to w zasadzie wszystko...

Dzialaki przy Lubczykowej sa w sumie ladne ale 3000m i 190zł za metr netto :( to troche duzo... chyba ze juz tak ceny podskoczyly wszedzie w tym rejonie, wtedy bede musiala zrezygnowac z Radojewa- A TAK MI SIE PODOBA!!!!