tomjot 24.02.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Podolany i Strzeszyn 200zl/m niestety... Czasem przy wiekszych dzialkach jest troche taniej, ale przy mniejszych jest drozej (ostatnio widzialem oferte - Strzeszyn Parkowy dzialka 460 metrow 115tys zl.!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 25.02.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 okazje? moze 10 lat temu, teraz w promieniu kilkudziesieciu km od centrum trudno chyba znalezc - lud po wsiach moze i prosty, ale w ciemie nie bity ;-> Ho, ho!!! Potrafisz człowieka zachęcić... A nie masz racji, szukajcie a znajdziecie... Znalazłem działeczkę zadrzewioną, media przy działce, zacisze, 25km na zachód. Wszystko jak chciałem, nawet wielkość. Raptem pół roku temu. Płaciłem 40/m. Jakoś mi nie przeszkadzało, że ceny rynkowe były x2 "Ludowi" też nie przeszkadzało, i nie sprawiał wrażenia ani prostego ani bitego w dzieciństwie - przeciwnie, miłe sąsiedztwo się zapowiada Lukrecja - z ciekawości - ile wołają i ile tam metrów ? A kiedy Wy się wprowadzacie - rozumiem że szukasz miłych sąsiadów ? Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 25.02.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 No właśnie.Ile za m2 ? Powiem tak - miarodajnym źródłem są BONy. Ja szukałem działki od marca zeszłego roku, moje doświadczenia: Piątkowo/Podolany/Strzeszyn Gr. - 200-250/m2 (czasami z uzbrojeniem, czasami bez). Strzeszyn i dalej w stronę Rokietnicy - 60-120 m2 Krzesiny, Pokrzywno - 100/m2 Swarzędz - 80-120 m2 Swarzędz Gruszczyn - 70-90 Paczkowo - 40-60 Kostrzyn Wlkp - 35-45 Wysogotowo/Skórzewo - 100-130 Borówiec - 80-120 Tyle pamiętam pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 25.02.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 okazje? moze 10 lat temu, teraz w promieniu kilkudziesieciu km od centrum trudno chyba znalezc - lud po wsiach moze i prosty, ale w ciemie nie bity ;-> Ho, ho!!! Potrafisz człowieka zachęcić... A nie masz racji, szukajcie a znajdziecie... Znalazłem działeczkę zadrzewioną, media przy działce, zacisze, 25km na zachód. Wszystko jak chciałem, nawet wielkość. Raptem pół roku temu. Płaciłem 40/m. Jakoś mi nie przeszkadzało, że ceny rynkowe były x2 "Ludowi" też nie przeszkadzało, i nie sprawiał wrażenia ani prostego ani bitego w dzieciństwie - przeciwnie, miłe sąsiedztwo się zapowiada Lukrecja - z ciekawości - ile wołają i ile tam metrów ? A kiedy Wy się wprowadzacie - rozumiem że szukasz miłych sąsiadów ? Pozdrówka ! tak koło stówy, trudno mi powiedzieć, na ile mojemu sąsiadowi się spieszy i czy jesteś dobrym negocjatorem. a no pewnie że szukam miłych sąsiadów!! to jest w ogóle nowe osiedle (Akademii Rolniczej - tak na to mówią, albo Ptasie), piękny dojazd a2, wał taki zadrzewiony co by z ulicy hałas i syf nie leciał, same nowiuteńkie domki, Przeźmierowo jest bardzo przyjemne, zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 25.02.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Gerion, kiedy my kupowaliśmy działkę w Kostrzynie, były po 25zł/2. Teraz, z tego co wiem, stoją po dwa razy tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 25.02.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Gerion, kiedy my kupowaliśmy działkę w Kostrzynie, były po 25zł/2. Teraz, z tego co wiem, stoją po dwa razy tyle. Ja kupiłem nieco drożej niż 25 zł, ale to było dwa lata temu. Szukając czegoś bliżej Poznania (stąd moje doświadczenia cenowe) stwierdziłem, że jednak wolę Kostrzyn i zostanie mi więcej kasy na postawienie domu... Zresztą czekam tylko na warunki przyłacza gazu i ruszam po pozwolenie pozdrawiam Gerion ps. a w której części Kostrzyna, bo może my sąsiady jesteśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 25.02.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 No właśnie.Ile za m2 ? swarzedz jasin (blisko gortatowa) rok temu 45 PLN /m2 - działki ok 1500 m2, media? - raczej to potrwa (ale to wliczone w moje plany) nie wiem jak dzisiaj bo pewnie muszą doliczyć opłate planistyczna (w miedzyczasie uchwalono nowy Plan) i moze VAT. jakbym załatwił kredyt kilka miesiecy wczesniej to mogłem ja mieć za 42 PLN, ale PKO BP mnie za długo zwodziło a w końcu nie dało. obok jest jeszcze wielkie pole ale z uchwalonym planem wiec pewnie tez bedą sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 25.02.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Gerion, nasza działka leży na tzw. Andrzejewie (w stronę jak się jedzie na Wróblewo). A Twoja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 25.02.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Gerion, nasza działka leży na tzw. Andrzejewie (w stronę jak się jedzie na Wróblewo). A Twoja??? Żebym to ja znał "dzielnice" metropolii kostrzyńskiej W każdym razie ulice sa wdzięczne - kwiatowe, a moja to konwaliowa. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 25.02.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Ło Matko! Konwaliowa to wcale nie aż tak daleko naszej! My mamy na Makowej! Witaj daleki sąsiedzie Cieszę się, że w końcu kogoś z Kostrzyna na tym Forum znalazłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 25.02.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Mów mi wuju !!! No proszę, ale fajnie spotkać w necie sąsiada/dkę. Wysłałem Ci PM ale nie wiem czy doszło. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 25.02.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Mów mi wuju !!! No proszę, ale fajnie spotkać w necie sąsiada/dkę. Wysłałem Ci PM ale nie wiem czy doszło. pozdrawiam Gerion No tak jedni witaja, inni żegnają sąsiadów; Gerion - wyprowadzasz się z tego co pamietam z Literackiej a ja będę się tam budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 25.02.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 My kupiliśmy działkę w Gowarzewie w 2003 r. od gminy Kleszczewo - cena 29 zł/m. Media w drodze, w tym gaz, kanaliza w niezbyt odległych planach. Z tego co wiem, ma być jeszcze przetarg na 6 działek. Do Swarzędza jest 6 km. Gerion i zuczek - pozdrawim ! We Wróblewie mam rodzinę, na Waszym osiedlu ma dom mój sympatyczny kuzyn. Dwa miesiące temu wizytowaliśmy jego prawie ukończone dzieło , wszystko o.k., ale drogi - tragedia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 25.02.2005 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Tomjot Ja się już namieszkałem na Greckim. Przepiękna okolica, świetne osiedle. Naprawdę z żalem będę je opuszczał, bo zostawiłem tu wiele wspomnień. Ale cóż, wolę mieszkać w swoim fajnym domu, niż swoim fajnym mieszkaniu. No i nie mieć kredytu do końca życia D'arek - rację masz w 100%, drogi są na razie na 6 litrowe Mitsubishi Pajero, ale myślę, że jakbyś przyjechała za czas jakiś, zobaczysz tam równiutki pozbruk. Ech z zazdrością spoglądam na Twojego avatarka... Jutro chwila prawdy, czy moja Plejada 2G mieści się w określonym przez miejscowy plan procencie zabudowy działki... Mnie się WYDAWAŁO, że jest 25%, ale 3 godziny temu, mój kierownik mnie ostudził mówiąc: a może jest 20% - nie pamiętam ;-( Najwyżej obetnę taras, a projektu nie zmienię... NIE WSTANĘ, tak będe leżał!!! pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 25.02.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 luboń 80-120pln a komorniki nawet 70pln ale wiadomo co jest z ul.Głogowską chciałam zauważyć, że obornicka jest 10x gorsza, a ceny w suchym lesie w górę i w góreę Eeee tam, zaraz gorsza, a objazdy Strzeszyńską? Lada miesiąc skończą Literacką do Biskupińskiej to dopiero wiara z Suchego Lasu się będzie pchać górą, nad Lutycką... a najwięcej pewnie Grzybkowiacy (OS.Grzybowe) pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 26.02.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Gerion, ale mnie zaskoczyłeś - też planujesz Plejadę ? Do tej pory byłiśmy jedynymi "plejadowiczami" na forum. Lepiej żebyś nie musiał obcinać tarasu bo to duży plus tego projektu. My dodaliśmy daszek nad oknem kuchennym bo bardzo długo byliśmy zdecydowani na Merkurego i sentyment do daszku pozostał ale bez niego domek też będzie śliczny. Jak będziesz przejeżdżał Siekierecką / nazwa ulicy super,co?/w Gowarzewie to możesz rzucić okiem na to co tworzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 26.02.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 W Puszczykowie ceny zaczynają się od 150zł/m2 górna granica 250 ... ale to już raczej lekkie przegięcie. Nam udało się kupić poniżej 150 zł, ale to było już 3 lata temu. Mimo wysokich cen szczerze polecam - kocham mój widok z okna - a tak nas dzisiaj zasypało : http://foto.onet.pl/upload/39/23/_430622_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 27.02.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 W mnie atrakcyjnej okolicy Puszczykowa mozna kupic taniej, słyszałem o 85 /m2. Natasza napisz wrezcie, ze jestes z Puszczykowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 28.02.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 W mnie atrakcyjnej okolicy Puszczykowa mozna kupic taniej, słyszałem o 85 /m2. Natasza napisz wrezcie, ze jestes z Puszczykowa a czy słyszałeś kochaniutki, jaki jest miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego w puszczykowie? nie można wydzielać działek poniżej.... uwaga... 2500 m2. I co? nadal zainteresowany????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 28.02.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 W mnie atrakcyjnej okolicy Puszczykowa mozna kupic taniej, słyszałem o 85 /m2. Natasza napisz wrezcie, ze jestes z Puszczykowa Jeżyk - masz rację muszę w końcu zmienić podpis pod emblematem- już nawet się przemeldowałam ....bye, bye Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts