Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma piec EUROMAX firmy Junkers?

Recommended Posts

Nie sprecyzowałam, że chodzi o kocioł dwufunkcyjny, bo nie śadziłam, że są takie i takie o tej samej nazwie. Napiszę jednak, o co chodzi. W instrukcji jest napisane, że po osiągnięciu zadanej temperatury odłacza się gaz i po kilku minutach wyłącza się pompa. Nasza pompa chodzi godzinami ( np. gdy dzięki kominkowi utrzymuje się temperatura jak zadana na piecu lub wyższa i piec w ogóle się nie włącza), a serwisant twierdzi, że to normalne, tylko widocznie jest błąd w druku. Dotarliśmy do instrukcji Junkersa dla serwisantów i tam jest napisane to samo. Do faceta nie dociera. Jeszce trochę i skończy się gwarancja, wtedy już nic się nie zrobi.

Nie sprecyzowałam, że chodzi o kocioł dwufunkcyjny, bo nie śadziłam, że są takie i takie o tej samej nazwie. Napiszę jednak, o co chodzi. W instrukcji jest napisane, że po osiągnięciu zadanej temperatury odłacza się gaz i po kilku minutach wyłącza się pompa. Nasza pompa chodzi godzinami ( np. gdy dzięki kominkowi utrzymuje się temperatura jak zadana na piecu lub wyższa i piec w ogóle się nie włącza), a serwisant twierdzi, że to normalne, tylko widocznie jest błąd w druku. Dotarliśmy do instrukcji Junkersa dla serwisantów i tam jest napisane to samo. Do faceta nie dociera. Jeszce trochę i skończy się gwarancja, wtedy już nic się nie zrobi.

a masz pogodówkę ?

ma taki piec jednofunkcyjny i przy pogodówce tak właśnie jest że pąpa chodzi non stop co nei oznacza że piec grzej cały czas

Mam regulator pokojowy i po osiągnięciu zadanej temperatury piec i pompa powinny się wyłączyć ( wg instrukcji) i tego stanu nie możemy osiągnąć. Podobno przy pogodówce pompa chodzi non - stop, ale to nie nasz przypadek.

Kocioł kosztował 4200 + 400regulator w lipcu 2003.

Witam

Mam dwu-funkcyjny Euromaxx. Pompa chodzi tylko w czasie grzania, po zakończeniu działa jeszcze przez 3 min.

Nie wiem jak jest pogodówce - mam ster. pokojowy.

Ale praca pompy zależy od param serwisowego 2.4: 1 - bez sterownika, 2 - pokojowy, 3- pogodowy.

jeśli masz jeszcze pytania - pisz - troche rozgryzałem ten kocioł.

Pozdr.

Naxos

Szukam użytkowników wspomnianego pieca, gdyż mam z nim pewne problemy, których nie potrafi rozwiązać serwis. Może wymienimy doświadczenia?

do wszystkich użytkowników tego pieca: czy macie w domu jedną kondygnację czy dwie? czy nie ma problemów z ciepłą wodą? bo mnie nastraszył ostatnio projektant instalacji gazowej, że w łazience u góry będę miała problem z ciepłą wodą przy tym piecu :(

Szukam użytkowników wspomnianego pieca, gdyż mam z nim pewne problemy, których nie potrafi rozwiązać serwis. Może wymienimy doświadczenia?

Witam !

Mam taki kocioł. Użytkuję go już 2 rok. Wszystko jest OK ! Jak palę w kominku to kocioł nie pracuje. :p Mam wyraźne oszczędności w zużyciu gazu.

Pozdrawiam

Witam !

Mam taki kocioł. Użytkuję go już 2 rok. Wszystko jest OK ! Jak palę w kominku to kocioł nie pracuje. :p Mam wyraźne oszczędności w zużyciu gazu.

Pozdrawiam

a masz łazienkę na górze?