mada 23.02.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Szukam użytkowników wspomnianego pieca, gdyż mam z nim pewne problemy, których nie potrafi rozwiązać serwis. Może wymienimy doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 23.02.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 ja mam taki kociol, 1-funkcyjny, 24 kW, atmosferyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 23.02.2005 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Nie sprecyzowałam, że chodzi o kocioł dwufunkcyjny, bo nie śadziłam, że są takie i takie o tej samej nazwie. Napiszę jednak, o co chodzi. W instrukcji jest napisane, że po osiągnięciu zadanej temperatury odłacza się gaz i po kilku minutach wyłącza się pompa. Nasza pompa chodzi godzinami ( np. gdy dzięki kominkowi utrzymuje się temperatura jak zadana na piecu lub wyższa i piec w ogóle się nie włącza), a serwisant twierdzi, że to normalne, tylko widocznie jest błąd w druku. Dotarliśmy do instrukcji Junkersa dla serwisantów i tam jest napisane to samo. Do faceta nie dociera. Jeszce trochę i skończy się gwarancja, wtedy już nic się nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerac 24.02.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 tego piec nie mam, ale przedstawione przez Ciebie zjawisko jest normalne. Chyba, że chodzi Ci o temperaturę na programatorze pokojowym, wtedy nie. Ale jeśli chodzi o temperaturę wody w instalacji grzewczej, jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 24.02.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Szukam użytkowników wspomnianego pieca, gdyż mam z nim pewne problemy, których nie potrafi rozwiązać serwis. Może wymienimy doświadczenia? ja zamierzam dokładnie taki kupić. możesz mi powiedziec, ile zapłaciłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 24.02.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Nie sprecyzowałam, że chodzi o kocioł dwufunkcyjny, bo nie śadziłam, że są takie i takie o tej samej nazwie. Napiszę jednak, o co chodzi. W instrukcji jest napisane, że po osiągnięciu zadanej temperatury odłacza się gaz i po kilku minutach wyłącza się pompa. Nasza pompa chodzi godzinami ( np. gdy dzięki kominkowi utrzymuje się temperatura jak zadana na piecu lub wyższa i piec w ogóle się nie włącza), a serwisant twierdzi, że to normalne, tylko widocznie jest błąd w druku. Dotarliśmy do instrukcji Junkersa dla serwisantów i tam jest napisane to samo. Do faceta nie dociera. Jeszce trochę i skończy się gwarancja, wtedy już nic się nie zrobi. a masz pogodówkę ? ma taki piec jednofunkcyjny i przy pogodówce tak właśnie jest że pąpa chodzi non stop co nei oznacza że piec grzej cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 24.02.2005 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Mam regulator pokojowy i po osiągnięciu zadanej temperatury piec i pompa powinny się wyłączyć ( wg instrukcji) i tego stanu nie możemy osiągnąć. Podobno przy pogodówce pompa chodzi non - stop, ale to nie nasz przypadek. Kocioł kosztował 4200 + 400regulator w lipcu 2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 25.02.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Mam regulator pokojowy i po osiągnięciu zadanej temperatury piec i pompa powinny się wyłączyć ( wg instrukcji) i tego stanu nie możemy osiągnąć. Podobno przy pogodówce pompa chodzi non - stop, ale to nie nasz przypadek. Kocioł kosztował 4200 + 400regulator w lipcu 2003. dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaXoS 25.02.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 WitamMam dwu-funkcyjny Euromaxx. Pompa chodzi tylko w czasie grzania, po zakończeniu działa jeszcze przez 3 min. Nie wiem jak jest pogodówce - mam ster. pokojowy. Ale praca pompy zależy od param serwisowego 2.4: 1 - bez sterownika, 2 - pokojowy, 3- pogodowy. jeśli masz jeszcze pytania - pisz - troche rozgryzałem ten kocioł. Pozdr.Naxos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 27.02.2005 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 To jest to, o co mi chodziło. Człowiek, który ma i użytkuje taki właśnie piec. Porozmawiajmy na privie, bo mało kogo chyba ten problem dotyczy i szkoda miejsca na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 28.02.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Szukam użytkowników wspomnianego pieca, gdyż mam z nim pewne problemy, których nie potrafi rozwiązać serwis. Może wymienimy doświadczenia? do wszystkich użytkowników tego pieca: czy macie w domu jedną kondygnację czy dwie? czy nie ma problemów z ciepłą wodą? bo mnie nastraszył ostatnio projektant instalacji gazowej, że w łazience u góry będę miała problem z ciepłą wodą przy tym piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 28.02.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Szukam użytkowników wspomnianego pieca, gdyż mam z nim pewne problemy, których nie potrafi rozwiązać serwis. Może wymienimy doświadczenia? Witam ! Mam taki kocioł. Użytkuję go już 2 rok. Wszystko jest OK ! Jak palę w kominku to kocioł nie pracuje. Mam wyraźne oszczędności w zużyciu gazu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 28.02.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Szukam użytkowników wspomnianego pieca, gdyż mam z nim pewne problemy, których nie potrafi rozwiązać serwis. Może wymienimy doświadczenia? Witam ! Mam taki kocioł. Użytkuję go już 2 rok. Wszystko jest OK ! Jak palę w kominku to kocioł nie pracuje. Mam wyraźne oszczędności w zużyciu gazu. Pozdrawiam a masz łazienkę na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 28.02.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 a masz łazienkę na górze? Mój dom jest parterowy. Łazienki są na dole. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts