nestling123 24.02.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Witam. Jakie mnie czekają teraz formalności aby doprowadzić prąd do domu. Wniosek złożyłem w zakładzie energetycznym , zrobiłem niezbędne opłaty i powiedzieli mi że za dwa lata będzie (tak napisane w umowie.) Jakie teraz krok mnie czekają- czy bede potrzebował ze swojej strony jakieś projekty, pozwolenia bądz uzgodnienia.Na jakiej zasadzie będę mógł doprowadzic prąd z granicy działki do domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestling123 24.02.2005 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Czy nikt już nie pamięta jakie są procedury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 24.02.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Typową praktyką ZE jest dawanie okresu 2-letniego jeżeli ubiegasz się o przyłącze kablowe. Wtedy cała praca dotycząca realizacji przyłącza (projekt, uzgodnienia) spada na nich. Jest to pewna forma szantażu. Czy ktoś w ZE nie sugerował ci przypadkiem, że jak zrobisz projekt i uzgodnienia to sprawę da się przyspieszyć? Jeżeli masz czas (tj dom będzie w trakcie budowy w ciągu najbliższych 2 lat), to możesz sobie spokojnie czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 25.02.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Witam. Jakie mnie czekają teraz formalności aby doprowadzić prąd do domu. Wniosek złożyłem w zakładzie energetycznym , zrobiłem niezbędne opłaty i powiedzieli mi że za dwa lata będzie (tak napisane w umowie.) Jakie teraz krok mnie czekają- czy bede potrzebował ze swojej strony jakieś projekty, pozwolenia bądz uzgodnienia.Na jakiej zasadzie będę mógł doprowadzic prąd z granicy działki do domu. Pozdrawiam Przypuszczam, że w umowie napisane jest co musisz dostarczyć i kiedy zapłacić opłatę przyłączeniową. Ja jeszcze musiałem dostarczyć mapę do celów projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Zaporska 25.02.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 (edytowane) A Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Edyta Zaporska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 25.02.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 U mnie coś nieoficjalnie mówili,że jak w oknie jest firanka i kwiatek to znaczy,że ludzie już mieszkają Toż to bezsens.Nie liczy się na przykład czy dom jest odebrany.Tak "poważna" firma powinna mieć jasno określone w przepisach ,kiedy można podłączyć energię do domu.Co do braku okien to chyba trudno byłoby mieszkać w takim domu i nawet kwiatek i firanka na wiele się tu nie zdadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts