spejson123554 27.09.2025 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 09:32 Witam potrzebuję porady przy ustawieniu przewodu ograniczającego w kosiarce AL-KO. Do tej pory używałem Robolinho 110, ale od przyszłego sezonu przesiadam się na model 1300W i chciałbym poprawić ułożenie żyłki, żeby było bardziej optymalne. Teraz mam taki problem, że zostają mi nieskoszone krawędzie – wiem, że w robotach to normalne. Ale w kilku miejscach mam krawężnik praktycznie na równo z trawnikiem, więc kosiarka mogłaby lekko wjechać na kostkę i ładnie wykosić do samego brzegu. Pytanie: czy w takich sytuacjach mogę puścić przewód praktycznie przy samym krawężniku? Druga sprawa – na działce mam sporo zakrętów 90°. Jak najlepiej prowadzić tam przewód, żeby robot dobrze sobie radził i nie zostawiał dziwnych „niedokosów” w narożnikach? Na rysunku wrzuciłem mój teren koszenia kosiarki – czarnymi liniami zaznaczyłem niskie krawężniki, na które robot spokojnie może wjechać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/294142-robot-koszacy-jak-optymalnie-u%C5%82o%C5%BCy%C4%87-przew%C3%B3d-przy-kraw%C4%99%C5%BCnikach-i-zakr%C4%99tach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts