Oldswan 24.02.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 No własnie, czy ktoś ma takie? Jakiej firmy? Jak się sprawują? a co z kwestia bezpieczeństwa antywłamaniowego? Może macie jakies inne pomysły na swobodny i w miae niezależny transfer zwierzaków do/z domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 24.02.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 No własnie, czy ktoś ma takie? Jakiej firmy? Jak się sprawują? a co z kwestia bezpieczeństwa antywłamaniowego? Może macie jakies inne pomysły na swobodny i w miae niezależny transfer zwierzaków do/z domu? też mi to spędza sen z powiek widziałam kiedyś takie urządzonko, nadajnik na obroży, odbiornik przy tym wejściu i ono sie otwiera tylko dla tego zwierzaka. ale z drugiej strony, jak to jest np. wilczur, to człowiek drzwiczkami dla niego też wejdzie, a co to za problem załatwić psiaka, zdjąć mu obrożę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.02.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Zobaczcie w dziale "Zwierzę też człowiek". Coś tam o tym było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.02.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Są takie drzwiczki w wersji komfort z ryglem elektromagnetycznym. Kotu bądź psu do obroży zakłada się mikronadajnik i tylko nasza psinka/kocinka może, zbliżając się do nich je otworzyć. Sam planuje coś takiego, ale w drzwiach balkonowych od ogrodu. Drzwi wejściowe to chyba za poważna robota Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 24.02.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 ja widzialem tylko takie drzwi na zwykly magnes. Mozna je otworzyc przez przylozenie czegokolwiek metalowego do zamka. Poza tym takie drzwiczki nie sa w 100% szczelne wiec zima troche przez nie wieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 24.02.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Zamontowałem u siebie taką klapę o wym ok. 30x40 cm. Wygląda to tak, że klapa działa ruchem wahdłowym - na dole ma 2 magnesiki, które ją po przejściu piesa i opadnięciu przyciągają ją. Dodatkowo od środka jest coś w rodzaju pokrywy, którą możemy założyć gdy nie chcemy, żeby nasz zwierz nie wychodził na zewnątrz, lub do wewnątrz budynku. Ja z tego rozwiązania jestem zadowolony. Co do obawy przed nieproszonymi gośćmi, którzy mogliby przez nią wejść ... no cóż... moim zdaniem czy klapa jest,czy jej nie ma jak chce wejść to i tak wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.02.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 ...a Twój piesek kolegów nie przyprowadza ? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 28.02.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 A dlaczego nie buda dla psa, po co ma on wchodzić do domu ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 28.02.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 bo jest to canis familiaris- pies domowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 28.02.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 kolo a ile to "coś" kosztowało? Drzwi były robione na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 01.03.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 To "coś" kosztowało ok. 300 zł. Z tym,że jest to chyba największy "sajz". Czym mniejszy tym niższa cena. Można je obejżeć we wszystkich większych sklepach zoologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 01.03.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 bo jest to canis familiaris- pies domowy A dokładniej Labradorus kołderkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rovlan 16.03.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Chciałabym bardzo polecić wszystkim kociarzom, ktorzy nie chcą ograniczać wolności swoim pupilom drzwiczki Swing firmy Ferplast. Kupilam je w sklepie internetowym. Są bardzo solidnie wykonane i najwazniejsze spelniaja swoja funkcje doskonale. Co prawda sa to drzwiczki do zamontowania w drzwiach lub w cienkim murze ale my przy odrobinie inwencji zamontowalismy je w dosc grubej scianie. Zdecydowalismy sie na wybicie 2 dziur w scianach: ogrod- garaz i garaz - hol i zamontowanie 2 szt. takich drzwiczek. Dzieki temu nie ma naplywu chlodnego powietrza bezposrednio z ogrodu. Drzwi sa wykonane z tworzywa, klapka jest przezroczysta, zatrzaskujaca sie magnesami. Sa wersje z elektronicznymi chipami ale wtedy koty ( ja mam 2 szt) musialyby nosic specjalne obroze, co w przypadku ich zgubieniu troche skomplikowalo by sprawe. Dla zainteresowanych jestem w stanie odszukac adres sklepu int. Pozdrawiam Dana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts