słaby 24.02.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Mam pięknie położoną działkę w okolicach Żywca,chcę postawić na niej mały domek ok. 60m. domek ma być wykorzystywany tylko latem i zastanawiam się cz postawić murowany cz drewniany.Podobno te drewniane nie wychodzą taniej od murowanych a chciałbym mieć coś solidnego.Prosę was o opinie na ten temat.Nie mam za dużo kasy co polecacie na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 pomagam wiec odpowiedzobecnie najtansze sa silikaty z ludyni np, albo tzw max- co wyjdzie konkretnie taniej zapytaj w pobliskiej hurtowni moze tez sie okazac , ze technologia jana przestrzelskiego (znajdziesz go na forum, bedzie dla tej inwestycji odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 24.02.2005 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Leon dzięki za pomoc, mam jeszcze trochę czasu do namysłujak idzie budowa twojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.02.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Ja bym wybudowała drewniany bo z pewnością jest tańszy - już samo to że nie robisz bardzo mocnych fundamentów, no i szybkość budowy. Może zapytaj Edzię - EDZIA zdaje się budowała domek drewniany. Drewniany możesz też wykorzystywać zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ignacy 24.02.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Nie kombinuj z drewna, mam podobny dylema.Na dzialce obok mam sasiada, do z bali drewnianych sciaganych z Bialorusi podobno"Mercedes" ile Gość już wsadził to tyko on wie no i ekipy które nie mają o tym pojęca. Co do slynnego Maxa zapraszam na stronę int. Państwowej inspekcji budowlanej zastrzeżonych materiałów budowlany z Wind..., kwestionują jakość i tp danych partii.Ja wchodze w gazobeton.Siemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 25.02.2005 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 BK dzięki za radę . Pytałem się w "BUD -LAS" domek rekreacyjny 50 m z bala 60mm 49000+wat do tego trzeba samemu zrobić fundament.Domki mieszkalne 18000 zł m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.02.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Poszukaj na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.02.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 1. Wytypuj technologię2. Wylicz ilości materiałów na twój dom w zależności od technologii3. Wysonduj za ile ekipa zrobi dom wg konkretnej technologii i z konkretnego materiału4. Objedź hurtownie i wyceń materiały. To pozwoli porównać koszty domu w Twojej okolicy.Nam Ściana 3W z porotermu wyszła najtaniej (porównywalnie z 2W do której nie mieliśmy przekonania - trwałość elewacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 25.02.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Nie mam za dużo kasy co polecacie na ściany. silikaty jak tanio, potem BK, potem ceramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.02.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Nie mam za dużo kasy co polecacie na ściany. silikaty jak tanio, potem BK, potem ceramika A czemu w tej kolejności? Silikaty są OK, ale wymagają dobrego ocieplenia. Wełna tania nie jest, styropian drożeje... A jak dostaną tanio ceramikę to co? Tendencyjna kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 25.02.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 A czemu w tej kolejności? Silikaty są OK, ale wymagają dobrego ocieplenia. Wełna tania nie jest, styropian drożeje... A jak dostaną tanio ceramikę to co? Tendencyjna kolejność. tendencyjnie myślisz Ty, zakładasz iż coś można kupić tanio, a inny materiał to już drogo. Weź średnie ceny za dany materiał i przelicz ile wychodzi m2 ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 25.02.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 pomagam wiec odpowiedz obecnie najtansze sa silikaty z ludyni np, albo tzw max- co wyjdzie konkretnie taniej zapytaj w pobliskiej hurtowni moze tez sie okazac , ze technologia jana przestrzelskiego (znajdziesz go na forum, bedzie dla tej inwestycji odpowiednia Dla tak małego domku letniskowego moja metoda byłaby kłopotliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.02.2005 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Połazić po necie.Myślę, że na letniaka - tylko glinobitka!Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilczek 26.02.2005 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 a propos glinobitka - wymądrzałem się niedawno na podobny temat w wątku: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=40246 ale to coś dla zapaleńców pyzdra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 26.02.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Radzę beton komórkowy na klej i nic lepszego i tańszego nie wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.02.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 mysmy odkupili domek a właściwie camping 40 m2,używamy go już 10lat,a więc może pomyślisz o takim czymś/niekiedy likwidują bazę wypoczynkową/jeszcze powiem ze cały czas stoi na betonikach/tak to się chyba nazywa i sprawuje się bez zarzutu//może trochę mało miejsca jak się cała rodzina zwali/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts