Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pytanie do użytkowników "kozy"

Recommended Posts

kwitku: niestety, mam zamiar kupić w polsce. konkretnie w ustroniu (śląsk), ale chętnie zadzwonię do mory. może zaproponują mi jakiś upust? ale denerwuje mnie ten vat! jak to jest: płacę vat najpierw włoski, a potem polski? a co to ja jestem, caritas-polska? ale transport z włoch 230kg pieca moim "ciężarowym" fordem jest niewykonalny. tą "ciężarówką" nie da się nawet przewieźć 2m listew przysufitowych.

chociaż pomyślę nad kangurem od brata. z małżem lubimy takie "wycieczki". jakieś cywilizowane mikrowakacje się przydadzą. choć my lubimy trzeci świat.

Czy moglbys polecic te czeska koze z kaflami?

Jak nazywa sie firma?

Jestem na etapie poszukiwan "zwierzecia" i za wszelakie podpowiedzi bylabym wdzieczna...

Niestety nie miała żadnej nazwy, mieszkamy nie daleko czeskiej granicy,więc może sklep sprowadził tak dla próby. Ja trafiłam na nią przypadkowo. Wiem, że oprócz sklepu gdzie my kupowaliśmy była jeszcze jedna w innym oddziale tej firmy. Cena do mocy była bardzo atrakcyjna (2.000,- z groszami w 2003 roku), problem był tylko z rozetką osłaniającą wlot do komina. Niestety nietypowy rozmiar i musieliśmy dać zrobić.

• 5 months później...

lato sie powoli konczy wiec pewnie niedlugo temat znow zrobi sie goracy. mam dwie sprawy:

1) chcialbym wykorzystac wasze spostrzezenia nt Jotuli 250 i 220

http://www.jotul.pl/zoom/produkt/F250_3.jpg

http://www.jotul.pl/zoom/produkt/F220_1.jpg

2) czy mozecie ewentualnie polecic cos alternatywnego w podobnym guscie czyli kozek o prostej formie i niewielkiej mocy w rozsadnej cenie :)

Bede wdzieczny.

pzdr

• 1 year później...

Mam użwaną KOZĘ DOVRE 550 3 LATA, ŚWIETNA . Ponieważ rozbudowałem trochę dom to wymieniłem na większą. Osobiście jestem za tego typu rozwiązaniem przy starszych budynkach, natomiast jeżeli ktoś dopiero buduje to bałagan związany z kuciem ścian i stropów mu nie straszny a w budynku zamieszkałym to HORROR BUDOWA KOMINKA.

Kozę wstawiasz mieszkając i to trwa 2-4 godz.

Mój piecyk kosztowałby +- 1500 zł.

pozdrawiam 0607729022