Wciornastek 23.03.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Trzeba pamiętać o tym że większość odmian jest rozdzielnopłciowa tj. trzeba mieć dwa osobniki - panią i pana aby zbierać owoce. Sa one niewielkie ale smaczne. Nie wiesz może czy sadzonki można ropoznać która jest on a która ona? Niestety po małym patyczku nie poznasz trzeba zaufać ogrodnikowi. Zazwyczaj jednak takie rozdzielnopłciowe rośliny są sprzedwane w parach w jednej donicy. Ale warto się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.03.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 I co - i lipa! Na razie nigdzie nie mogę takiego bluszczu kupić. W szkółkach jeszcze pustawo A już chciałam, żeby coś rosło Oczywiście oprócz murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.03.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Wicornastek - dzięki Zostawiam ten mój bluszcz w spokoju i niech sobie rośnie w swoim tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robxx 11.07.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Wznawiając temat bluszczu pospolitego ,proszę o poradę czym taką roślinkę nawozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 12.10.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Czy są szanse żeby uprawiać bluszcz po południowej stronie?Ewentualnie czy jest jakieś inne zimozielone pnącze odpowiednie na taką wystawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 13.10.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Akebia quinata (pięciolistkowa) bardzo lubi światło, według mnie jest ładna. Teoretycznie zimozielona, wytrzymuje niewielkie mrozy, ale przy większych liście mogą opaść. Ja mam ją od maja, nie wiem więc jak przetrwa zimę. http://www.pnacza.pl/wms/wmsg.php/818.html Niestety strona jest tak zbudowana, że bezpośredniego linka nie umiem podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 17.10.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Co do bluszcza hedera helix:narwałam sadzonek w parku, wstawiłam w wodę , po dwóch tygodniach do grunu, bo już miały korzonki. Zimę przetrwały w donicy na balkonie, rosną na potęgę. Ale teraz na ukorzenianie to już przed zimą za późno. Lepiej kupić gotowa roslinkę i rozmanżać na wiosnę. Mozna wsadzić wzdłuż płotku kilkanaście sadzonek - efekt szybki i murowany! Słabe siatki rzeczywiscie mogą się walić, ale na porządnej konstrukcji nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts